Lamy-Pillot

In 1973 trouwen René Lamy en Thérèse Pillot, beide geboren in echte wijnbouwfamilies, en startten zij hun domein in het Hameau de Morgeot aan de rand van Chassagne-Montrachet. De Familie PILLOT vindt haar origines terug in de gemeente Chassagne-Montrachet in 1595. Het wijngoed Lamy-Pillot is een familiedomein dat werkt op 17 hectare wijngaarden, verdeeld over 27 verschillende appellaties, voornamelijk gelegen in Chassagne-Montrachet en Saint-Aubin.

Tegenwoordig is het domein in handen van dochters Florence en Karine en hun echtgenoten. Florence en haar man Sebastien Caillat zijn tegenwoordig verantwoordelijk voor de vinificatie. Florence heeft haar opleiding genoten in Beaune, terwijl Sebastien Caillat geschoold is in Straatsburg en Dijon. Naast de opleiding hebben zij beide vele stages gelopen, in binnen– en buitenland, alvorens in 1998 de kelder over te nemen. Karine en haar man Daniël zijn verantwoordelijk voor de verkoop en administratie.

Dit echte familiedomein heeft de beschikking over meer dan 20 hectare aan wijngaarden en hiermee maken zij een breed scala aan zowel witte als rode wijnen. De wijnen van Lamy-Pillot kenerken zich doordat het zeer rijke wijnen zijn met een weelderige textuur. In de neus florale tonen, rijp fruit en een verfijnde houttoets. Dezelfde aroma’s komen terug in de smaak. De fijne aciditeit geven het geheel extra complexiteit. De wijnen van Domaine Lamy-Pillot behoren inmiddels ook tot de zeer schaarse Bourgognes met jaar-in-jaar-uit hoge beoordelingen van de internationale wijnpers.

Lamy-Pillot