JJ Prüm
Weingut Prüm (Weingut Johan Josef Prüm) is een wijnhuis met een rijke geschiedenis, de wortels van de familie Prüm liggen al ruim 800 jaar in het Moezel gebied. In 1911 werd dit fameuze wijnhuis opgericht door Johan Josef Prüm en in 1920 begon zoon Sebastian mee te werken in het familie bedrijf.
Weingut Prüm (Weingut Johan Josef Prüm) is een wijnhuis met een rijke geschiedenis, de wortels van de familie Prüm liggen al ruim 800 jaar in het Moezel gebied. In 1911 werd dit fameuze wijnhuis opgericht door Johan Josef Prüm en in 1920 begon zoon Sebastian mee te werken in het familie bedrijf.
Zoon Sebastiaan is grondlegger van de, tot op de dag van vandaag, herkenbare stijl waar Prüm wijnen wereldwijd om geroemd worden. In 1969 overleed Sebastiaan Prüm en namens diens zonen, Dr. Manfred Prüm en jongere broer Wolfgang Prüm, de leiding over. Vandaag de dag wordt het wijnhuis geleid door Manfred en zijn dochter Katharina Prüm.
Het huis heeft zich volledig toegelegd op het verbouwen van de Riesling. Het merendeel van de wijnstokken zijn niet geënt, dit was ook niet nodig omdat de Phylloxera luis niet kan overleven tussen de leisteen waarop de wijngaarden zijn verbouwd. Afhankelijk van de oogst produceert Prüm jaarlijks tussen de 10.000 en 13.000 dozen. De wijngaarden bestrijken een gebied van 22 hectare in respectievelijk Wehlener Sonnenuhr, Graacher Himmelreich, Zeltinger Sonnenuhr en Bernkasteler Badstube.
Weingut Prüm (Weingut Johan Josef Prüm) is een wijnhuis met een rijke geschiedenis, de wortels van de familie Prüm liggen al ruim 800 jaar in het Moezel gebied. In 1911 werd dit fameuze wijnhuis opgericht door Johan Josef Prüm en in 1920 begon zoon Sebastian mee te werken in het familie bedrijf.
Zoon Sebastiaan is grondlegger van de, tot op de dag van vandaag, herkenbare stijl waar Prüm wijnen wereldwijd om geroemd worden. In 1969 overleed Sebastiaan Prüm en namens diens zonen, Dr. Manfred Prüm en jongere broer Wolfgang Prüm, de leiding over. Vandaag de dag wordt het wijnhuis geleid door Manfred en zijn dochter Katharina Prüm.
Het huis heeft zich volledig toegelegd op het verbouwen van de Riesling. Het merendeel van de wijnstokken zijn niet geënt, dit was ook niet nodig omdat de Phylloxera luis niet kan overleven tussen de leisteen waarop de wijngaarden zijn verbouwd. Afhankelijk van de oogst produceert Prüm jaarlijks tussen de 10.000 en 13.000 dozen. De wijngaarden bestrijken een gebied van 22 hectare in respectievelijk Wehlener Sonnenuhr, Graacher Himmelreich, Zeltinger Sonnenuhr en Bernkasteler Badstube.