Château Ausone

Château Ausone
2023 Château Ausone Chapelle d'Ausone
Special Price 195,00 161,16 van 209,00
2023 Château Ausone Chapelle d'Ausone
2023 Château Ausone
Special Price 650,00 537,19 van 780,00

Niet op voorraad

2023 Château Ausone
2005 Château Ausone
1.985,00 1.640,50
2005 Château Ausone
2017 Château Ausone
985,00 814,05
2017 Château Ausone
2017 Château Ausone
Special Price 935,00 772,73 van 995,00
2022 Château Ausone
2017 Château Ausone Chapelle d'Ausone
299,00 247,11
per pagina

Château Ausone is een prestigieuze wijnproductent uit Bordeaux, gelegen in de appellatie Saint-Émilion, op de rechteroever van de rivier de Gironde.

Geschiedenis van Château Ausone

De geschiedenis van Château Ausone gaat terug tot de Romeinse tijd. Het landgoed is vernoemd naar Ausonius, een Romeinse dichter en staatsman die het pand in de 4e eeuw na Christus bezat. Ausonius staat bekend om zijn werk 'Mosella', een Latijns gedicht dat de rivier de Moezel en zijn omgeving beschrijft. De associatie van het pand met deze prominente figuur draagt bij aan de historische betekenis ervan. Het landgoed werd gedurende de middeleeuwen bebouwd, waarbij verschillende eigenaren toezicht hielden op de ontwikkeling ervan. Gedurende deze periode evolueerden de wijnbouw- en wijnbereidingspraktijken in de regio, wat de weg vrijmaakte voor Bordeaux om een van 's werelds meest gewilde wijnproducerende gebieden te worden.

In de 16e eeuw kwam het pand in handen van de familie Chatonnet. In de 18e eeuw kende Château Ausone een aanzienlijke uitbreiding van zijn wijngaarden. In deze periode groeide de reputatie van het landgoed en werd het erkend als een van de belangrijkste landgoederen in Saint-Émilion. Het moderne tijdperk van Château Ausone is nauw verbonden met de familie Vauthier. In 1997 nam Alain Vauthier het landgoed over, en zijn dochter, Pauline Vauthier, nam later samen met hem het beheer over. Het ambtstermijn van de familie Vauthier zorgde voor een hernieuwde focus op kwaliteit, precisie en duurzame wijnbouw. Hun toewijding aan uitmuntendheid heeft bijgedragen aan het aanhoudende succes van Château Ausone bij het produceren van uitzonderlijke wijnen.

Productie en terroir van Château Ausone

De wijngaarden van Château Ausone liggen op het kalksteenplateau van Saint-Émilion, dat bekend staat om het produceren van wijnen met uitzonderlijke finesse en rijpingspotentieel. De wijngaard van het landgoed is relatief klein van formaat, maar is beplant met een mix van druivensoorten. Merlot en Cabernet Franc zijn de belangrijkste druiven, met een hoger percentage Cabernet Franc in de blend, wat bijdraagt aan het unieke karakter van de wijnen van Ausone. De kalksteengrond en de zuidhellingen van de wijngaard spelen een cruciale rol bij de productie van druiven van hoge kwaliteit. Château Ausone staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en nauwgezette vinificatie. De wijngaarden worden zorgvuldig onderhouden en de druiven worden met de hand geoogst om de best mogelijke fruitkwaliteit te garanderen. Het wijnbereidingsproces omvat een combinatie van traditionele en moderne technieken. De wijnen worden doorgaans gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten om de complexiteit en structuur te verbeteren. Château Ausone produceert elk jaar slechts een beperkte hoeveelheid wijn vanwege de kleine omvang van de wijngaard. De Grand Vin, simpelweg Château Ausone genoemd, wordt beschouwd als een van de meest uitzonderlijke en zeldzame wijnen in Bordeaux. Het landgoed produceert ook een tweede wijn genaamd Chapelle d'Ausone, die een meer toegankelijke en eerder drinkbare optie biedt.