Tejo

2019 Quinta Casal das Freiras Touriga Nacional & Cabernet Sauvignon
2021 Quinta Casal das Freiras Reserva Tinto
2022 Quinta Casal das Freiras Colheita Branco
Portugal Value4Money Toppers

Vanaf 9,95 8,22 van 10,95

Aan 93,50 77,27 van 95,50

2022 Casal das Freiras Castelão
22,95 18,97
2022 Casal das Freiras Castelão
2022 Quinta Casal das Freiras Colheita Tinto
2022 Quinta Casal das Freiras Reserva Branco
per pagina

De Portugese wijnregio Tejo werd tot 2009 ook wel Ribatejo genoemd en ontleent zijn naam aan de bekende rivier de Taag (Tejo). Het gebied, gelegen ten noordoosten van Lissabon, in het hart van Portugal, is mede vanwege de ligging aan de rivier zeer vruchtbaar. Het gebied is vooral bekend door de wijngaarden, olijfbomen, bossen, de beroemde Lusitano paarden en het stierenvechten. Het gebied is mooi en authentiek met een afwisselend landschap en prachtige historische stadjes zoals Tomar, Constancia en Santarém en Golega. De beste wijn wordt er verbouwd op de het vlakke land (charneca) van de Taag-delta. Vroeger werden in deze regio voornamelijk grote hoeveelheden wijn geproduceerd maar gelukkig zijn er momenteel erg ambitieuze wijnmakers te vinden die uitstekende wijnen maken.

De Tejo kreeg in het jaar 2000 de DOC-status waarvoor sommige gebieden werden ingedeeld terwijl de wijnen uit gehele regio de aanduiding Tejo VR (Vinho Regional) mogen gebruiken. VR is net zoiets als de Franse Vin de Pays en de DOC is vergelijkbaar met de AOC in Frankrijk. 

Tejo is een van de oudste wijnstreken in Portugal en ligt dichtbij Lissabon. Tejo heeft een rijk erfgoed aan historische schatten, van Romeinse ruïnes en kastelen tot laatgotische kloosters en middeleeuwse dorpjes op de heuvels. Bij de Portugezen staat Tejo bekend als het land van wijngaarden, olijfboomgaarden, kurkbossen en de beroemde Lusitano-paarden. De rivier de Tejo is overal in het landschap van deze wijnstreek aanwezig. Zij vormde deze fantastische vallei, definieert het klimaat en de bodem en is al eeuwenlang van groot belang voor de economie. De omliggende vlaktes en rivieroevers zijn ideaal om de inheemse en internationale druiven van Portugal te cultiveren, waardoor de producenten unieke wijnen kunnen maken. De regio heeft een gematigd klimaat met gemiddelde temperaturen en tijdens de zomer warme dagen en koude nachten. Het resultaat: koele wijnen met veel frisheid en aroma’s.

Veel voorkomende inheemse rode druivenrassen in dit gebied zijn o.a. de Touriga Nacional (de bekendste variëteit van Portugal), Alfrocheiro, Aragonez, Baga, Castelão en Trincadeira. Witte rassen in dit gebied zijn Arinto, Fernão Pires en Rabo de Ovelha. 
 
 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!