Filteren

San Antonio Valley

San Antonio Valley is een klein wijngebied in Chili, gelegen nabij de Pacifische kust 80 km (50 mijl) hemelsbreed ten westen van de hoofdstad Santiago. Een relatief recente toevoeging aan de Chileense nationale wijnregio. De regio onderscheidt zich door het produceren van kwaliteitspinot noir samen met internationaal gerespecteerde witte wijnen, waaronder sauvignon blanc en chardonnay.De provincie waarnaar de vallei is vernoemd, omringt de kustplaats San Antonio, 90 km ten westen van het centrum van Santiago en net ten zuiden van de Casablanca-vallei. Wijngaarden liggen op de glooiende heuvels en net als in Casablanca Valley, wordt de wijnbouw in San Antonio Valley sterk beïnvloed door de effecten van de oceaan. Koele ochtendmist en lentevorst worden meer geassocieerd met de Napa Valley en Bordeaux dan met Chileense wijngebieden, maar de koude Humboldt Current, die langs de westkust van Chili stroomt, brengt precies deze omstandigheden naar de San Antonio Valley. Deze oceanische invloed is grotendeels verantwoordelijk voor het mogelijk maken van wijnbouw hier. De koelere omstandigheden gedurende de dag en de aanzienlijke temperatuurdaling 's nachts leiden tot een langer groeiseizoen en een langzamere rijpingsperiode, wat betekent dat de San Antonio-vallei kwaliteit Pinot Noir en Chardonnay kan produceren, uitgebalanceerd in suiker en zuren, evenals aromatisch wit variëteiten. De bodems in de vallei zijn grotendeels graniet, met een bovengrond van klei. Deze arme, goed doorlatende bodems zijn uitstekend geschikt voor wijnbouw: wijnstokken worden gedwongen om diepe wortelstelsels te laten groeien op zoek naar voedingsstoffen en water, wat leidt tot gezonde planten die druiven van hoge kwaliteit produceren.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!