Filteren

Quinta da Boavista

Voor de start van Quinta da Boavista gaan we terug naar de eerste afbakening van dit wijngebied in de Douro, in 1756. IHet landgoed is duidelijk gedocumenteerd op gerenommeerde kaarten uit 1843 die zijn gemaakt door de eigenaar Joseph James Forrester (Baron van Forrester). Deze kaarten kregen later bekendheid als belangrijke referenties voor het gebied: ‘Mappa do Paiz Vinhateiro do Alto Douro’ (1843) en ‘Douro Portuguez e Paiz Adjacente’ (1848). In de tussenliggende jaren tot 2020 had het wijnhuis een groot aantal eigenaren en uitdagingen.

Maar door de jaren heen groeide de expertise in het wijnhuis gestaag. Dit kreeg een boost toen Sogevinus Fine Wines, een van de grootste Douro-wijngroepen, het wijnhuis kocht in 2020. Ondanks het lange bestaan van Quinta da Boavista, heeft het wijnhuis sinds 2020 een exponentiële groei doorgemaakt in expertise & kwaliteit en het staat sindsdien bekend als hét Douro-icoon.

Want het begon allemaal in de Douro: Deze majestueuze rivier, die Portugal binnenkomt vanuit Spanje naar de Atlantische Oceaan, in Porto, is de ruggengraat van een van de meest authentieke en unieke wijnregio’s ter wereld. Het is de bakermat van een indrukwekkende verscheidenheid aan inheemse variëteiten en van vele Vinhas Velhas (oude wijnstokken). Op de rechteroever van de rivier ligt het iconische landgoed van Quinta da Boavista, met 36 hectare wijnstokken van hoge kwaliteit. Deze wijngaarden zijn verspreid over een oogverblindende geometrische setting van met de hand gebouwde terrassen en ondersteund door kleine leistenen muren, die typerend zijn voor de regio. Sommige terrassen zijn bijna acht meter hoog en dit, samen met het extreme klimaat en de dramatische steile hellingen, zorgt voor een uniek terroir.

De wijnen van Quinta da Boavista behoren tot de absolute Grandcru's van Portugal. De Vinhas Vehas Ujo en Oratorio zijn inmiddels internationale icoon wijnen.

Quinta da Boavista

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!