Filteren

Dalla Valle

Het wijnhuis, dat in 1982 werd opgericht door Naoko en Gustav Dalla Valle, ligt ongeveer 240 meter boven de Silverado Trail en biedt een uitstekend uitzicht op het landschap. In Napa Valley was men in de vroege jaren tachtig verbaasd over Naoko's visionaire idee om de wijnstokken tegen de heuvels aan te plaatsen. Tegenwoordig worden hier enkele van de beste wijnen van Californië geproduceerd. Al in 1992 ontving Dalla Valle's cabernet sauvignon 100 Parker punten. Het was de tweede Californische wijn die deze perfecte score ontving.

Naoko Dalla Valle komt uit een Japanse dynastie van sake-producenten, maar raakte in Californië meer geïnteresseerd in de lokale wijnen. Sinds de vroegtijdige dood van haar man in 1995 leidt ze Dalla Valle alleen. Ze heeft het sindsdien naar de top van de Napa Valley gebracht. Ze wordt ondersteund door wijnmaker Andy Erickson, raadplegend oenoloog Michel Rolland en ook haar dochter Maya, die lange tijd niets van het wijnhuis wilde weten. Nadat Maya in Washington had gestudeerd, besloot ze toch één keer langs te gaan bij Michel Rolland in Bordeaux. Ornellaia, Pétrus en Château Latour volgden. "Nu is ze overgekwalificeerd," zegt haar moeder met een knipoog. Maya is geïnteresseerd in de biodynamica die ze tijdens haar reizen heeft leren kennen. In Dalla Valle wordt dan ook al lange tijd bio-dynamisch gewerkt. In de kelder bevinden zich naast vaten van de beste kuiperijen ook klei-amforen, zoals bijvoorbeeld bij Pontet-Canet in Bordeaux, waar ook al lange tijd biodynamisch werk is verricht.

Dalla Valle

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!