Filteren

Cossart Gordon & Co

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Cossart Gordon & Co., opgericht in 1745, vertegenwoordigt het oudste bedrijf in de Madeira-handel. Het werd oorspronkelijk opgericht door de Schotten Grancis Newton en William Gordon, die later in 1808 werden vergezeld door William Cossart. Het bedrijf bouwde een reputatie op als leverancier van het beste van Madeira, voornamelijk dankzij hun handelsrelatie met Amerikaanse koloniën. Madeira staat bekend om zijn cépagewijnen, die in de loop van de tijd de stijl van de wijn zijn gaan bepalen. Kort na de ontdekking van het eiland plantten de eerste kolonisten druiven die gebruikelijk waren op het vasteland van Portugal, met uitzondering van "Malvasia" of Malmsey, die zijn oorsprong vond in de Middellandse Zee.

Cossart Gordon & Co. werd opgericht in 1745 en is het oudste bedrijf in de wijnhandel op Madeira. Francis Newton, een jonge Schot, zeilde vanuit Gravesend in Groot-Brittannië en arriveerde op 12 september 1745 op Madeira, waar hij het bedrijf oprichtte. Hij kreeg van 1758 tot 1763 gezelschap van zijn jongere broer Thomas en vervolgens van een andere Schot, Thomas Gordon uit Balmaghie, eveneens in 1758. Thomas Murdoch trad in 1791 toe tot de firma die de naam Newton, Gordon, Murdoch & Co. oprichtte. Tegen 1850 zou het bedrijf "de helft van de groei van het eiland" leveren en de contacten van Newton in Amerika via zijn broer Andrew (die Schotland verliet naar Virginia) bleken zeer succesvol en het bedrijf verwierf een ongeëvenaarde reputatie als leverancier van verfijnde Madeira's. De koloniën in Noord-Amerika waren destijds de grootste en meest veeleisende markt, zozeer zelfs dat de beste productie algemeen bekend stond als "America Madeira". Madeira speelde zo'n belangrijke rol in het Amerikaanse leven dat het op 4 juli 1776 werd gebruikt om te proosten op de Onafhankelijkheidsverklaring.

De geschiedenis van Britse kooplieden op het afgelegen eiland Madeira is fascinerend en uniek. Ze woonden en werkten in de wijnhandel op Madeira en hadden slechts sporadisch contact met de buitenwereld. Zij droegen zeer substantieel bij aan verschillende activiteiten die de welvaart van het eiland vergrootten en zo veel armoede verlichtten. De familie Cossart is al bijna twee eeuwen een van de meest invloedrijke op het eiland. Het meest gezaghebbende boek op Madeira, Madeira The Island Vineyard, is geschreven door Noël Cossart, een voormalige senior partner van de firma die in 1907 op het eiland werd geboren. Tot op de dag van vandaag worden Cossart Gordon Madeiras beschouwd als de allerbeste die verkrijgbaar zijn.

Cossart Gordon & Co

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!