Filteren

Charmes-Chambertin

Met maar liefst 28 hectare beplant met wijnstokken is deze regio de grootste van de negen Grands Crus van Gevrey-Chambertin in de regio Côte de Nuits in Bourgondië. Zoals alle grote wijnen, begint het in de wijngaard, waar de wijnstokken op het oosten op klei- en kalksteenhellingen zijn geplant en de druiven optimaal zonlicht en snelle drainage krijgen. Pinot Noir is hier de enige toegestane druif; ondanks deze beperking staat de regio nog steeds bekend om het produceren van enkele van 's werelds meest gerenommeerde wijnen.

Liefhebbers van Pinot Noir zullen zichzelf verliezen in de aromatische aroma's en smaken van kruiden, rood fruit, wild en munt, die allemaal worden ondersteund door een opvallende structuur. Het terroir van Charmes-Chambertin Grand Cru staat bekend om zijn wijnen die de voorkeur geven aan elegantie boven kracht. Door de hoge zuurgraad en tannines moet de wijn minimaal zes tot acht jaar rijpen voordat hij wordt geopend. Als je het geduld hebt, zou tien tot vijftien jaar nog beter zijn. 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!