2023 Domaine Weinbach Pinot Blanc Reserve BIO

rotation
biologisch
biodynamisch

Op voorraad

6 items beschikbaar

🚚 Bestellingen geplaatst vóór 17:00 worden vandaag verzonden

Omschrijving

chevron-down

De pinot blanc druiven gebruikt voor deze prachtige wijn worden uiterst secuur op de perfecte rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder worden de gehele trossen zeer voorzichtig geperst en laat men een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op grote oude eikenhouten foeders. Na ca. 8 maanden rijping worden de wijnen zonder klaring of filtering gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften. Domaine Weinbach dat ook bekend is onder de naam Clos des Capucins, is niet alleen een van allerbeste domaines van de Elzas, de verfijnde en geconcentreerde witte wijnen worden zelfs tot de beste ter wereld gerekend. 

Deze mooie, en ook nog eens biologische wijn is mooi helder, lichtgeel van kleur. De wijn is droog, medium vol en sappig met aroma's van grapefruit, rijpe peer, perzik en veldbloemen. Je proeft tonen van limoen, groene appel (granny smith), peer en een licht ziltige vleug. De wijn heeft een mineralige afdronk met goede, frisse zuren. Perfect als aperitief en bij salades, forel met amandelen, quiche lorraine, witte asperges in roomsaus, kalfsvlees, kip of kalkoen in witte wijnsaus en milde Aziatische gerechten.

Deze wijn is biologisch gecertificeerd

WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht, gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator. Een gratis service voor onze klanten.

Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen. 

 

Specificaties

chevron-down
Verpakking opmerking Doos
Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Alsace - Elzas
Wijnhuis Domaine Weinbach
Druif Pinot Blanc
Biologisch gecertificeerd Ja
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2023
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2029
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Nee
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
James Suckling rating 93
Smaakprofiel Aromatisch, Droog, Fruitig, Mineraal, Rond, Vol, Wit fruit
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden

Professionele Recensies

chevron-down

James Suckling

93

Wijnhuis

chevron-down

Domaine Weinbach dat ook bekend is onder de naam Clos des Capucins, is niet alleen een van allerbeste domaines van de Elzas, de verfijnde en geconcentreerde witte wijnen worden zelfs tot de beste ter wereld gerekend. Het wijngoed dat zijn naam ontleent aan het beekje dat ter plekke door de wijngaarden stroomt, ligt tussen de dorpen Kaysersberg en Kientzheim en heeft een geschiedenis die ver teruggaat. In 860 verkreeg de Abdij d’Etival via een schenking grond die nu tot de huidige wijngaarden behoren van Domaine Weinbach. Rondom een gedeelte van dit perceel werd in het begin van de zeventiende eeuw, door Capucijner monniken een muur gebouwd.

Deze 5 hectare grote wijngaard is het nog steeds bestaande Clos des Capucins. Na de Franse revolutie werden de wijngaarden en het klooster door de staat onteigend en verkocht. Uiteindelijk waren het de gebroeders Faller, twee leerlooiers uit het nabij gelegen Kaysersberg, die de vervallen abdij en het bijbehorende Clos des Capucins in 1898 kochten en opknapten. Théo Faller zette met veel energie het werk van zijn vader en oom voort. Hij kocht delen van omringende Grand Cru wijngaarden als Furstentumen, Schlossberg, Mambourg en Marckrain en wist de wijnen van Domaine Weinbach naar ongekend hoog niveau te brengen. Met de derde generatie kregen de wijnen nog meer verfijning en diepgang, want vanaf 1988 werd er eerst naar biologische wijnbouw overgestapt en vervolgens werd in 2005 de keuze gemaakt om de 28 hectare aan wijngaarden en het wijnmaken geheel volgens biologisch dynamische principes te gaan doen. Het resultaat is verbluffend; de witte wijnen hebben nu een ongekende mineraliteit, finesse en concentratie. Het is het resultaat van natuurlijke preparaten, het handelen al naar gelang de stand van de maan en de sterren, het al in een vroeg stadium drastisch snoeien, druiven met een optimale rijpheid met de hand plukken, met zeer lage rendementen en liefst met de eerste effecten van de nobele rotting en verder een vinificatie met zo min mogelijk interventie. 

Bijlagen

chevron-down