2023 Ossian Quintaluna Verdejo

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2025 - 2029 |
Beschikbaar per | 25 jul. 2025 |
- Koop 6 voor 18,95 15,66 en bespaar 14%
Op voorraad
447 items beschikbaar
Omschrijving
Over de Ossian Quintaluna Verdejo
Quintaluna is in feite een soort ‘tweede wijn’ van het befaamde huis Ossian, gelegen in zuidelijk Rueda. De naam Quintaluna is een illusie naar de vijfde maanstand. Op het domein wordt immers volledig organisch/bio te werk gegaan. Dit houdt in dat je rekening dient te houden met de maanstanden. Een rigoureuze selectie in het méér dan 150 jaar oude wijngaarden resulteert in een kleine hoeveelheid van de exclusieve wijn Ossian, sinds enkele jaren beschouwd als allerbeste wit uit Spanje. Javier Zaccagnini is initiatiefnemer van dit mini-project, wie eveneens directeur is van de bekende wijngaard Aalto in Ribera del Duero.
Druiven en verouderingsproces van de Quintaluna Verdejo van Ossian
De Quintaluna druiven komen van een aantal zeer kleine zanderige wijngaarden gelegen in het noorden van Segovia. Ze zijn geplant in zandgrond. De meesten van hen zijn hele oude druivenstokken uit de pre-phylloxera periode, niet geënt en bewaard gebleven omdat de zandbodem de pest verhinderde. De stokken zijn dus meer dan 120 jaar oud en sommige zelfs ruim 180 jaar. De handgeplukte druiven worden allereerst bewaard in een koelkamer om hun aromatische kwaliteiten te behouden. Nadat ze door de een secuur selectie proces zijn gegaan werden ze voorzichtig ontsteld en geperst. De fermentatie vond plaats in kleine roestvrijstalen tanks met inheemse gisten. Gedurende 12 maanden bleef de wijn op zijn droesem (sur lie) op eiken vaten en RVS en krijgt daarna nog flesrijping.
Ossian Quintaluna Verdejo Proefnotities
Quintaluna drukt de versheid en het authentieke karakter van de Verdejo-variëteit uit en is zeker geen doorsnee Verdejo, maar is een authentieke elegante complexe wijn. Door bewust lage opbrengsten willen men bij Ossian de concentratie en de variëteitstypiciteit verhogen. De Quintaluna van Ossian vernieuwt niet alleen zijn imago, maar is een nieuwe wijn met een nieuwe filosofie en wederom een sprong in kwaliteit. De 'instapwijn' van Ossian is niet zomaar een wijn, want bij Ossian zijn ze stand verplicht. De vakkennis spreekt meteen. In het glas is deze pure 100% verdejo helder strogeel, met mooie tranen. Mooi rijpe citrusvruchten domineren de neus, met verder groene appel en kruisbes. De Quintaluna is zeer evenwichtig met een goede mineraliteit en finesse. Ongekend goede prijs-kwaliteitverhouding.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Specificaties
Beschikbaar per | 25 jul. 2025 |
---|---|
Wijnsoort | Wit |
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Tierra de León |
Wijnhuis | Ossian |
Druif | Verdejo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 91 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Licht, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 92
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$27
Drink Date:
2023 - 2027
The 2020 Quintaluna is pure Verdejo from small plots on sandy soils in the province of Segovia, fermented in stainless steel with indigenous yeasts. They still use grapes from external suppliers but are working toward using 100% their own grapes (which they might achieve in 2023); therefore, the wine is not certified organic, because some of the vineyards from the growers are not certified. It has a balsamic nose reminiscent of bay leaf, dried yellow flowers, chamomile and pollen intermixed with pit fruit. It has a dry palate and a chalky texture, with balance and finesse, with moderate ripeness and 13.5% alcohol. 110,000 bottles.
When the Ruiz family from Pago de Carraovejas in Ribera del Duero purchased Ossian in the Rueda zone in 2013, they had seven hectares of old vineyards. But they have kept purchasing vineyards in Nieva and now have 55 hectares of old vines in 10 different villages and produce some 200,000 bottles. They have been building a new winery that they hope to have ready for the 2023 harvest.
Published: Jan 31, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
OSSIAN VERDEJO CASTILLA Y LEÓN QUINTALUNA 2021
Monday, September 18, 2023
CountrySpain
RegionCastilla y León
Vintage2021
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
91
Creamy nose for a verdejo with sour cream, spices and ripe citrus that is almost slightly tropical. Pretty full-weighted on the palate with nice structure and length.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
92
Drinking Window
2022 - 2026
From: The Vast Bounty of Central Spain (Feb 2021)
Light, bright straw. Fresh pear, orange pith and a suggestion of pungent flowers on the powerfully scented nose, along with a building mineral nuance. Juicy and incisive in the mouth, offering Meyer lemon, pear and quince flavors accented by a spicy ginger flourish. Silky and focused on the finish, which shows powerful floral lift, minerally cut and impressive persistence.
- By Josh Raynolds on February 2021
Owned by the Ruiz family of Pago de Carraovejas fame, Ossian, a 90-hectare estate, is, to my mind, the leading producer of white wines in central Spain and produces some of the best whites in the country. Dissatisfied with the political machinations of the Rueda DO, Ossian is not a member of the association. That means that their wines, despite being made from some of the region’s oldest (up to 200 years old!), ungrafted and pre-phylloxera bush vines in the prime Nieva zone and with no compromise or expense spared on quality, bear the simple Castilla y Léon appellation. It’s worth noting that only ambient yeasts are used here, with no enzyme additions, which is way out of line with the normal, highly commercial practices of practically all of the bodegas in Rueda. As always, it’s what in the bottle that counts, and these are wines that transcend Rueda. All of them see much longer fermentations than is the norm for Rueda, in a variety of vessels, mostly French oak. The top bottlings here will age effortlessly and show the minerality and complexity of serious white Burgundy after a couple of years. Also worth noting is that, the wines are made with the consulting help of Rafael Palacios, who makes some of Galicia’s most highly regarded white wines at As Sortes, his bodega in Valdeorras.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Ossian wordt ook wel eens gekscherend de Witte Aalto genoemd omdat Ossian het mini-project is van Javier Zaccagnini, eveneens partner en directeur van Aalto in Ribera Del Duero, en Ismael Gazalo, wiens familie reeds jaren wijn maakt in de regio.
Oorsprong en Samenwerking
Ossian, ook wel gekscherend de "Witte Aalto" genoemd, is het nevenproject van Javier Zaccagnini, tevens partner en directeur van Aalto in Ribera Del Duero, en Ismael Gazalo, wiens familie al jaren wijn maakt in de regio. Dit project onderscheidt zich door de extreme oude Verdejo-wijngaarden in het dorpje 'Nieva', gelegen op 850 meter boven zeeniveau. De wijnstokken, die tussen de 100 en 160 jaar oud zijn, maken dit de oudste gecertificeerde wijngaard in Castilla y León. Deze zeldzame Vieilles Vignes brengen een uniek karakter en diepe concentratie in de wijnen.
Een Unieke Wijnbereiding
Bij Ossian wordt geen gewone Rueda gemaakt, zoals je er dertien in een dozijn vindt. Integendeel, Zaccagnini bracht een topoenoloog uit Bourgogne aan boord. Samen vinifiëren zij de kleine opbrengst unieke Verdejo op Bourgondische wijze, net zoals dat met Chardonnay gebeurt in Meursault en Puligny Montrachet. In sommige jaren wordt er een top-top cuvée gemaakt, 'Ossian Capitel', waarmee Ossian in enkele jaren uitgroeide tot de meest gerespecteerde witte wijn in Spanje.
Overname en Continuïteit
In 2013 is Ossian overgenomen door José María Ruiz (van het tophuis Pago de Carraovejas uit Ribera del Duero), en Zaccagnini heeft het bedrijf verlaten. Echter, de jonge wijnmakerij blijft gefocust op dezelfde hoge kwaliteitsnormen, en met nog meer innovaties behoort Ossian tot de absolute top van de Verdejo wijnen uit Rueda.
Natuurlijke Weerstand en Specifieke Bodemomstandigheden
Het overgrote deel van onze wijngaarden rond Nieva zijn geworteld in zandige bodems. Dit was cruciaal voor de weerstand tegen de phylloxera plaag van de late 19de eeuw: de larven van het insect kunnen niet overleven in de zandige textuur. Dankzij deze natuurlijke afweer vinden we hier nog ongeënte wijnstokken, oftewel wijnstokken die phylloxera voorafgaan.
Het Klimaat: Uitdaging en Karakterbepaler
Op een gemiddelde hoogte van 900 meter boven zeeniveau, zelfs meer dan 1.000 meter op sommige percelen, zijn de omstandigheden extreem. Hier vinden we winters met temperaturen tot wel vijftien graden onder nul, wat contrasteert met droge en hete zomers, die regelmatig dertig graden Celsius overschrijden. Deze omstandigheden vormen het unieke karakter van onze wijnen.
Ossian: Een Eeuwenoude Erfenis
Bij Ossian zetten we een erfenis voort die teruggaat tot vijf eeuwen. We werken om de honderdjarige wijngaarden te behouden en te herstellen die niet door phylloxera zijn uitgeroeid, op een land met bevoorrechte bodems en een extreem klimaat dat het karakter van de authentieke en oude Verdejo markeert.
De extreem oude Verdejo-wijngaarden zijn gelegen in het dorpje 'Nieva' en liggen op 850 meter boven zeespiegel. De wijnstokken zijn tussen de 100 en 160 jaar oud waardoor dit de langst gecertifieerde wijngaard in Castilla y León is. Op Ossian wordt niet zomaar een Rueda gemaakt zoals je er dertien in een dozijn vindt. Nee integendeel, Javier nam een topoenoloog uit Bourgogne onder de arm. Samen vinifiëren zij de kleine opbrengst unieke Verdejo op Bourgondische wijze, net zoals Pierre het met Chardonnay doet in Meursault en Puligny Montrachet. In sommige jaren wordt er een top-top cuvée gemaakt 'Ossian Capitel'. Ossian is in enkele jaren uitgegroeid tot Spanje's meest gerespecteerde witte wijn.
In 2013 is Ossian gekocht door José María Ruiz (van het tophuis Pago de Carraovejas uit de Ribera del Duero) en Zaccagnini heeft het het bedrijf verlaten. Toch blijft de jonge wijnmakerij gericht op dezelfde hoge kwaliteitsnormen en wordt er zelf nog meer ge-innoveerd en behoort Ossian tot de absolute top onder de Verdejo wijnen uit de Rueda.
Trivia
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aanOver de Ossian Quintaluna Verdejo
Quintaluna is in feite een soort ‘tweede wijn’ van het befaamde huis Ossian, gelegen in zuidelijk Rueda. De naam Quintaluna is een illusie naar de vijfde maanstand. Op het domein wordt immers volledig organisch/bio te werk gegaan. Dit houdt in dat je rekening dient te houden met de maanstanden. Een rigoureuze selectie in het méér dan 150 jaar oude wijngaarden resulteert in een kleine hoeveelheid van de exclusieve wijn Ossian, sinds enkele jaren beschouwd als allerbeste wit uit Spanje. Javier Zaccagnini is initiatiefnemer van dit mini-project, wie eveneens directeur is van de bekende wijngaard Aalto in Ribera del Duero.
Druiven en verouderingsproces van de Quintaluna Verdejo van Ossian
De Quintaluna druiven komen van een aantal zeer kleine zanderige wijngaarden gelegen in het noorden van Segovia. Ze zijn geplant in zandgrond. De meesten van hen zijn hele oude druivenstokken uit de pre-phylloxera periode, niet geënt en bewaard gebleven omdat de zandbodem de pest verhinderde. De stokken zijn dus meer dan 120 jaar oud en sommige zelfs ruim 180 jaar. De handgeplukte druiven worden allereerst bewaard in een koelkamer om hun aromatische kwaliteiten te behouden. Nadat ze door de een secuur selectie proces zijn gegaan werden ze voorzichtig ontsteld en geperst. De fermentatie vond plaats in kleine roestvrijstalen tanks met inheemse gisten. Gedurende 12 maanden bleef de wijn op zijn droesem (sur lie) op eiken vaten en RVS en krijgt daarna nog flesrijping.
Ossian Quintaluna Verdejo Proefnotities
Quintaluna drukt de versheid en het authentieke karakter van de Verdejo-variëteit uit en is zeker geen doorsnee Verdejo, maar is een authentieke elegante complexe wijn. Door bewust lage opbrengsten willen men bij Ossian de concentratie en de variëteitstypiciteit verhogen. De Quintaluna van Ossian vernieuwt niet alleen zijn imago, maar is een nieuwe wijn met een nieuwe filosofie en wederom een sprong in kwaliteit. De 'instapwijn' van Ossian is niet zomaar een wijn, want bij Ossian zijn ze stand verplicht. De vakkennis spreekt meteen. In het glas is deze pure 100% verdejo helder strogeel, met mooie tranen. Mooi rijpe citrusvruchten domineren de neus, met verder groene appel en kruisbes. De Quintaluna is zeer evenwichtig met een goede mineraliteit en finesse. Ongekend goede prijs-kwaliteitverhouding.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Beschikbaar per | 25 jul. 2025 |
---|---|
Wijnsoort | Wit |
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Tierra de León |
Wijnhuis | Ossian |
Druif | Verdejo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 91 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Licht, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Parker
The Wine Advocate
RP 92
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$27
Drink Date:
2023 - 2027
The 2020 Quintaluna is pure Verdejo from small plots on sandy soils in the province of Segovia, fermented in stainless steel with indigenous yeasts. They still use grapes from external suppliers but are working toward using 100% their own grapes (which they might achieve in 2023); therefore, the wine is not certified organic, because some of the vineyards from the growers are not certified. It has a balsamic nose reminiscent of bay leaf, dried yellow flowers, chamomile and pollen intermixed with pit fruit. It has a dry palate and a chalky texture, with balance and finesse, with moderate ripeness and 13.5% alcohol. 110,000 bottles.
When the Ruiz family from Pago de Carraovejas in Ribera del Duero purchased Ossian in the Rueda zone in 2013, they had seven hectares of old vineyards. But they have kept purchasing vineyards in Nieva and now have 55 hectares of old vines in 10 different villages and produce some 200,000 bottles. They have been building a new winery that they hope to have ready for the 2023 harvest.
Published: Jan 31, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
OSSIAN VERDEJO CASTILLA Y LEÓN QUINTALUNA 2021
Monday, September 18, 2023
CountrySpain
RegionCastilla y León
Vintage2021
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
91
Creamy nose for a verdejo with sour cream, spices and ripe citrus that is almost slightly tropical. Pretty full-weighted on the palate with nice structure and length.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
92
Drinking Window
2022 - 2026
From: The Vast Bounty of Central Spain (Feb 2021)
Light, bright straw. Fresh pear, orange pith and a suggestion of pungent flowers on the powerfully scented nose, along with a building mineral nuance. Juicy and incisive in the mouth, offering Meyer lemon, pear and quince flavors accented by a spicy ginger flourish. Silky and focused on the finish, which shows powerful floral lift, minerally cut and impressive persistence.
- By Josh Raynolds on February 2021
Owned by the Ruiz family of Pago de Carraovejas fame, Ossian, a 90-hectare estate, is, to my mind, the leading producer of white wines in central Spain and produces some of the best whites in the country. Dissatisfied with the political machinations of the Rueda DO, Ossian is not a member of the association. That means that their wines, despite being made from some of the region’s oldest (up to 200 years old!), ungrafted and pre-phylloxera bush vines in the prime Nieva zone and with no compromise or expense spared on quality, bear the simple Castilla y Léon appellation. It’s worth noting that only ambient yeasts are used here, with no enzyme additions, which is way out of line with the normal, highly commercial practices of practically all of the bodegas in Rueda. As always, it’s what in the bottle that counts, and these are wines that transcend Rueda. All of them see much longer fermentations than is the norm for Rueda, in a variety of vessels, mostly French oak. The top bottlings here will age effortlessly and show the minerality and complexity of serious white Burgundy after a couple of years. Also worth noting is that, the wines are made with the consulting help of Rafael Palacios, who makes some of Galicia’s most highly regarded white wines at As Sortes, his bodega in Valdeorras.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Ossian wordt ook wel eens gekscherend de Witte Aalto genoemd omdat Ossian het mini-project is van Javier Zaccagnini, eveneens partner en directeur van Aalto in Ribera Del Duero, en Ismael Gazalo, wiens familie reeds jaren wijn maakt in de regio.
Oorsprong en Samenwerking
Ossian, ook wel gekscherend de "Witte Aalto" genoemd, is het nevenproject van Javier Zaccagnini, tevens partner en directeur van Aalto in Ribera Del Duero, en Ismael Gazalo, wiens familie al jaren wijn maakt in de regio. Dit project onderscheidt zich door de extreme oude Verdejo-wijngaarden in het dorpje 'Nieva', gelegen op 850 meter boven zeeniveau. De wijnstokken, die tussen de 100 en 160 jaar oud zijn, maken dit de oudste gecertificeerde wijngaard in Castilla y León. Deze zeldzame Vieilles Vignes brengen een uniek karakter en diepe concentratie in de wijnen.
Een Unieke Wijnbereiding
Bij Ossian wordt geen gewone Rueda gemaakt, zoals je er dertien in een dozijn vindt. Integendeel, Zaccagnini bracht een topoenoloog uit Bourgogne aan boord. Samen vinifiëren zij de kleine opbrengst unieke Verdejo op Bourgondische wijze, net zoals dat met Chardonnay gebeurt in Meursault en Puligny Montrachet. In sommige jaren wordt er een top-top cuvée gemaakt, 'Ossian Capitel', waarmee Ossian in enkele jaren uitgroeide tot de meest gerespecteerde witte wijn in Spanje.
Overname en Continuïteit
In 2013 is Ossian overgenomen door José María Ruiz (van het tophuis Pago de Carraovejas uit Ribera del Duero), en Zaccagnini heeft het bedrijf verlaten. Echter, de jonge wijnmakerij blijft gefocust op dezelfde hoge kwaliteitsnormen, en met nog meer innovaties behoort Ossian tot de absolute top van de Verdejo wijnen uit Rueda.
Natuurlijke Weerstand en Specifieke Bodemomstandigheden
Het overgrote deel van onze wijngaarden rond Nieva zijn geworteld in zandige bodems. Dit was cruciaal voor de weerstand tegen de phylloxera plaag van de late 19de eeuw: de larven van het insect kunnen niet overleven in de zandige textuur. Dankzij deze natuurlijke afweer vinden we hier nog ongeënte wijnstokken, oftewel wijnstokken die phylloxera voorafgaan.
Het Klimaat: Uitdaging en Karakterbepaler
Op een gemiddelde hoogte van 900 meter boven zeeniveau, zelfs meer dan 1.000 meter op sommige percelen, zijn de omstandigheden extreem. Hier vinden we winters met temperaturen tot wel vijftien graden onder nul, wat contrasteert met droge en hete zomers, die regelmatig dertig graden Celsius overschrijden. Deze omstandigheden vormen het unieke karakter van onze wijnen.
Ossian: Een Eeuwenoude Erfenis
Bij Ossian zetten we een erfenis voort die teruggaat tot vijf eeuwen. We werken om de honderdjarige wijngaarden te behouden en te herstellen die niet door phylloxera zijn uitgeroeid, op een land met bevoorrechte bodems en een extreem klimaat dat het karakter van de authentieke en oude Verdejo markeert.
De extreem oude Verdejo-wijngaarden zijn gelegen in het dorpje 'Nieva' en liggen op 850 meter boven zeespiegel. De wijnstokken zijn tussen de 100 en 160 jaar oud waardoor dit de langst gecertifieerde wijngaard in Castilla y León is. Op Ossian wordt niet zomaar een Rueda gemaakt zoals je er dertien in een dozijn vindt. Nee integendeel, Javier nam een topoenoloog uit Bourgogne onder de arm. Samen vinifiëren zij de kleine opbrengst unieke Verdejo op Bourgondische wijze, net zoals Pierre het met Chardonnay doet in Meursault en Puligny Montrachet. In sommige jaren wordt er een top-top cuvée gemaakt 'Ossian Capitel'. Ossian is in enkele jaren uitgegroeid tot Spanje's meest gerespecteerde witte wijn.
In 2013 is Ossian gekocht door José María Ruiz (van het tophuis Pago de Carraovejas uit de Ribera del Duero) en Zaccagnini heeft het het bedrijf verlaten. Toch blijft de jonge wijnmakerij gericht op dezelfde hoge kwaliteitsnormen en wordt er zelf nog meer ge-innoveerd en behoort Ossian tot de absolute top onder de Verdejo wijnen uit de Rueda.
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan