2022 Hispano Suizas Bassus Bassus Pinot Noir

rotation
  • Koop 6 voor 25,95 21,45 en bespaar 11%

Op voorraad

261 items beschikbaar

🚚 Bestel vandaag en je bestelling wordt maandag verzonden

Omschrijving

chevron-down

De Bassus Pinot Noir is met recht de Bourgogne uit de D.O.P. Utiel-Requena. Deze Spaanse 'Bourgogne'  is een 100% Pinot Noir 100% komend van een wijngaard op een kalk plataau. Het klimaat is continentaal met mediterrane invloeden. Ze liggen op een hoogte van een paar honderd meter en er is een goed verschil tussen dag en nacht

In het glas heeft de Bassus Pinot Noir een rode kersen kleur met paarse tinten aan de rand van het glas. In de neus ruiken we rode vruchten zoals kers, cassis, zoethout met aantrekkelijke kruiden- en kastanjetonen. In de mond  is de wijn rijp en romig, met fijne houtkruiden die toegankelijk zijn, maar het fruit is vrij pittig. Geplette aardbeien en frambozen gedurende de lange afdronk met heel fijnkorrelige prettige tannines en eindigend met een complexe afdronk. Dit is overduidelijk een mooie Pinot Noir met respect voor terroir-benadering dus andes gezegd ze proberen niet een Bourgogne te kopiëren, maar respecteren de ozo fraaie eigen stijl van de Pinot Noir in Utiel-Requena. De wijn is herhaaldelijk verkozen tot beste Pinot Noir van Spanje. De 2022 jaargang heeft fraaie beoordelingen gekregen en is ook een wijn die prima kan verouderen.

Serveer op 18°C. - Licht bezinksel kan aanwezig zijn en is natuurlijk, omdat ze deze wijn maken met zo min mogelijk filtratie om de kwaliteit te maximaliseren. Perfect bij kaas, vis, vlees en aanrader is bij paddenstoelen.

WIJNBEREIDING

Ze plukken de beste druiven van laagproductieve wijnstokken uit onze eigen wijngaard. De druiven worden verzameld in speciale dozen, elk met een gewicht van 15 kg. We oogsten alleen 's ochtends om de druiven op een optimale temperatuur te houden totdat ze de wijnmakerij bereiken. Eenmaal bij de wijnmakerij worden de volle dozen 3 dagen in koelcellen geplaatst bij een temperatuur van -10 °C.

Ze selecteren de druiven doos voor doos, waarna we ze ontstelen en in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten doen, elk met een capaciteit van 400 liter, waar we eerder de bovenkant van het vat van hebben verwijderd.

In elk vat wordt een roestvrijstalen paneel geplaatst met gekoeld water dat erdoorheen stroomt om de druiven 4 dagen lang koud te laten macereren bij 8 °C. Elke dag dompelen we handmatig de dop, de massa druivenschillen, vat voor vat onder en zodra de fermentatie begint, zetten we het gekoelde water uit. De temperatuur in het vat kan tijdens de fermentatie maximaal 26 °C bereiken.

Na 15 dagen stoppen ze de druiven in een pneumatische pers om ze zachtjes te persen op maximaal 0,5 bar. De wijn rijpt minimaal 10 maanden in nieuwe Franse Allier eikenhouten vaten. Ze bottelen na een zeer lichte filtratie.

WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

Specificaties

chevron-down
Beschikbaar per 16 sep. 2025
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Valencia
Appellatie Utiel Requena
Wijnhuis Hispano Suizas
Druif Pinot Noir
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2022
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2035
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding Staffelkorting
James Suckling rating 92
Vinous rating 91

Professionele Recensies

chevron-down

James Suckling

92

Vinous

91

99/100

R

Wijnhuis

chevron-down

De naam "Hispano Suizas" is een combinatie van "Hispano", verwijzend naar Spanje, en "Suizas", het Spaanse woord voor Zwitserland. Deze naam verwijst naar de samenwerking tussen de Spaanse oprichter, Damián Mateu, en de Zwitserse ingenieur, Marc Birkigt.

De geschiedenis van het wijnhuis Hispano Suizas

Hispano Suizas werd opgericht in 2006 door drie gepassioneerde wijnmakers met een gedeelde visie om een wijnhuis van wereldklasse te creëren. Pablo Ossorio, Rafael Navarro en Marc Grin werden samengebracht door hun gezamenlijke passie voor wijn en hun wens om innovaties in de wijnbouw door te voeren. Met hun jarenlange ervaring in zowel nationale als internationale wijnmarkten, hebben ze Hispano Suizas omgevormd tot een wijnhuis dat in korte tijd aanzienlijke erkenning heeft gekregen. Het wijnhuis is bekroond met talloze prijzen en is geliefd bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

Hun doel: Hoge kwaliteitswijn produceren en deze toegankelijk maken voor het groeiende aantal van wijnliefhebbers. Dit vereist dagelijkse zorg en aandacht voor de beste manier om de beste wijn te produceren. Ze zijn heel voorzichtig en geduldig geweest tijdens de productie, wetende dat de juiste combinatie een verschrikkelijk mooi resultaat kan leveren. Het doel is ambitieus; om meesterlijke wijn te produceren en deze toegankelijk te maken voor de consument zijn meestal twee conflicterende instellingen. 

De regio waar Hispano Suizas zich bevindt

Hispano Suizas is gelegen in de regio Utiel-Requena, Valencia. Eén van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. Deze regio ligt in de autonome gemeenschap Valencia en geniet van een ideaal klimaat voor wijnbouw. Met warme zomers en koele nachten biedt het gebied de perfecte omstandigheden voor de ontwikkeling van complexe en smaakvolle wijnen. De kalkrijke bodem en de hoogte van de wijngaarden dragen bij aan de unieke smaakprofielen van de wijnen die hier worden geproduceerd.

Wijnbouw bij Hispano Suizas

Hispano Suizas combineert moderne technieken met eeuwenoude methoden om een hoogwaardige kwaliteit te garanderen. De wijnen groeien op een gebied ter grootte van 61 ha, waarvan 46 ha om het wijnhuis heen ligt en de overige 15 ha maar 500 meter verwijderd is van de rest. De wijngaarden worden met grote zorg onderhouden en er wordt gestreefd naar duurzame wijnbouwpraktijken. De druiven worden met de hand geplukt om alleen de beste kwaliteit te selecteren. Door het hele proces, van het telen van de druiven tot de botteling van de wijn, wordt met precisie gewerkt om een constante kwaliteit te waarborgen.

Welke druivensoorten worden er gebruikt?

Hispano Suizas maakt gebruik van een verscheidenheid aan druivensoorten, zowel lokale als internationale variëteiten. Enkele van de belangrijkste druiven die gebruikt worden zijn Bobal, een typische druif uit de regio die zorgt voor wijnen met een diepe kleur en robuuste smaak, en Tempranillo, bekend om zijn veelzijdigheid en verfijning. Daarnaast worden ook druiven zoals Cabernet Sauvignon en Pinot Noir geteeld om unieke blends en single varietals te creëren. Voor de witte wijnen worden onder andere Sauvignon Blanc en Chardonnay gebruikt, die zorgen voor frisse en aromatische resultaten.

Er groeien ongeveer 4000 wijnstokken per hectare wat het wijnbedrijf toelaat om op een zeer preciese wijze te werk te gaan om de beste kwaliteit van druiven te kunnen groeien en oogsten. De productie is slechts 2kg per wijnstok. Doordat ze zoveel verschillende druiven groeien duurt de oogst bijna 3 maanden, het begint met de cava in Augustus en het eindigt met de rode wijnen in Oktober.

Wijnen van Hispano Suizas online bestellen?

Wilt u de wijnen van Hispano Suizas zelf ervaren? Bij Grandcruwijnen kunt u eenvoudig online bestellen. De wijnen worden bewaard in ons geconditioneerde Wine Warehouse om optimale kwaliteit te garanderen. Bovendien ontvangt u vaak een mooie korting als u kiest voor het afhalen van uw bestelling. U ziet deze korting direct wanneer u op de afrekenpagina ‘Afhalen’ selecteert. Bezoek onze website en ontdek het uitgebreide assortiment van Hispano Suizas.

Bijlagen

chevron-down