2022 Hispano Suizas Bassus Bassus Pinot Noir

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Utiel Requena |
Wijnhuis | Hispano Suizas |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2032 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
De Bassus Pinot Noir is met recht de Bourgogne uit de D.O.P. Utiel-Requena. Deze Spaanse 'Bourgogne' is een 100% Pinot Noir 100% komend van een wijngaard op een kalk plataau. Het klimaat is continentaal met mediterrane invloeden. Ze liggen op een hoogte van een paar honderd meter en er is een goed verschil tussen dag en nacht
In het glas heeft de Bassus Pinot Noir een rode kersen kleur met paarse tinten aan de rand van het glas. In de neus ruiken we rode vruchten zoals kers, cassis, zoethout met aantrekkelijke kruiden- en kastanjetonen. In de mond is de wijn rijp en romig, met fijne houtkruiden die toegankelijk zijn, maar het fruit is vrij pittig. Geplette aardbeien en frambozen gedurende de lange afdronk met heel fijnkorrelige prettige tannines en eindigend met een complexe afdronk. Dit is overduidelijk een mooie Pinot Noir met respect voor terroir-benadering dus andes gezegd ze proberen niet een Bourgogne te kopiëren, maar respecteren de ozo fraaie eigen stijl van de Pinot Noir in Utiel-Requena. De wijn is herhaaldelijk verkozen tot beste Pinot Noir van Spanje. De 2022 jaargang heeft fraaie beoordelingen gekregen en is ook een wijn die prima kan verouderen.
Serveer op 18°C. - Licht bezinksel kan aanwezig zijn en is natuurlijk, omdat ze deze wijn maken met zo min mogelijk filtratie om de kwaliteit te maximaliseren. Perfect bij kaas, vis, vlees en aanrader is bij paddenstoelen.
WIJNBEREIDING
Ze plukken de beste druiven van laagproductieve wijnstokken uit onze eigen wijngaard. De druiven worden verzameld in speciale dozen, elk met een gewicht van 15 kg. We oogsten alleen 's ochtends om de druiven op een optimale temperatuur te houden totdat ze de wijnmakerij bereiken. Eenmaal bij de wijnmakerij worden de volle dozen 3 dagen in koelcellen geplaatst bij een temperatuur van -10 °C.
Ze selecteren de druiven doos voor doos, waarna we ze ontstelen en in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten doen, elk met een capaciteit van 400 liter, waar we eerder de bovenkant van het vat van hebben verwijderd.
In elk vat wordt een roestvrijstalen paneel geplaatst met gekoeld water dat erdoorheen stroomt om de druiven 4 dagen lang koud te laten macereren bij 8 °C. Elke dag dompelen we handmatig de dop, de massa druivenschillen, vat voor vat onder en zodra de fermentatie begint, zetten we het gekoelde water uit. De temperatuur in het vat kan tijdens de fermentatie maximaal 26 °C bereiken.
Na 15 dagen stoppen we de druiven in een pneumatische pers om ze zachtjes te persen op maximaal 0,5 bar. De wijn rijpt minimaal 10 maanden in nieuwe Franse Allier eikenhouten vaten. Ze bottelen na een zeer lichte filtratie.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Valencia |
Appellatie | Utiel Requena |
Wijnhuis | Hispano Suizas |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 92 |
Vinous rating | 91 |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 91
Reviewed by:
Neal Martin
Release Price:
$35
Drink Date:
2012 - 2018
The 2008 Pinot Noir “Bassus” has an intense nose with notes of blackberry shellfish and touch of new leather, like a brand new pair of shoes! It turns more floral with continued aeration. The palate is ripe and shows wonderful balance as well as succulent tannins counterpoised by great tension and poise. It has a long, vibrant, shimmering finish that lingers in the mouth. Superb. Drink now-2018.
Importer: Steve Miles Selections, Denver, CO; tel. (303) 495-3811
Published: Oct 31, 2012
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Bodegas Hispano+Suizas Valencia Finca Casilla Herrera Bassus 2020
Monday, July 8, 2024
CountrySpain
RegionValencia
Vintage2020
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
92
A pretty modern Valencia red with plenty of sweet spices, hazelnuts, chocolate, rich red plums and berries. Full-bodied and juicy, with plummy fruit and a long, succulent finish. Fine-grained tannins. Drink now or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2024 - 2036
From: The Rambunctious Catalan Mediterranean and Beyond (Sep 2024)
The 2022 Pinot Noir Bassus comes from Utiel-Requena in Valencia. Purple in hue, it presents ash and marmalade aromas with hints of elderberry and blackberry, all set against a backdrop of cedar. Indulgent and rich, the velvety, juicy palate lingers on the fruit tones. This is a ripe, sun-born Pinot Noir that’s both well-calibrated and expressive.
- By Joaquín Hidalgo on April 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
99/100
SEVI 2019 wine guide
99/100
The best Pinot Noir wine in Spain
SMU 2019 wine guide
93/100
The best Pinot noir wine in Spain
The best pinot noir in Spain
Intervinos 2019 wine guide
93/100
Peñín 2019 wine guide
91/100
ABC 2019 wine guide
93/100
Vivir el Vino 2019 wine guide
91/100
El País 2019 wine yearbook
92/100
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De Bassus Pinot Noir is met recht de Bourgogne uit de D.O.P. Utiel-Requena. Deze Spaanse 'Bourgogne' is een 100% Pinot Noir 100% komend van een wijngaard op een kalk plataau. Het klimaat is continentaal met mediterrane invloeden. Ze liggen op een hoogte van een paar honderd meter en er is een goed verschil tussen dag en nacht
In het glas heeft de Bassus Pinot Noir een rode kersen kleur met paarse tinten aan de rand van het glas. In de neus ruiken we rode vruchten zoals kers, cassis, zoethout met aantrekkelijke kruiden- en kastanjetonen. In de mond is de wijn rijp en romig, met fijne houtkruiden die toegankelijk zijn, maar het fruit is vrij pittig. Geplette aardbeien en frambozen gedurende de lange afdronk met heel fijnkorrelige prettige tannines en eindigend met een complexe afdronk. Dit is overduidelijk een mooie Pinot Noir met respect voor terroir-benadering dus andes gezegd ze proberen niet een Bourgogne te kopiëren, maar respecteren de ozo fraaie eigen stijl van de Pinot Noir in Utiel-Requena. De wijn is herhaaldelijk verkozen tot beste Pinot Noir van Spanje. De 2022 jaargang heeft fraaie beoordelingen gekregen en is ook een wijn die prima kan verouderen.
Serveer op 18°C. - Licht bezinksel kan aanwezig zijn en is natuurlijk, omdat ze deze wijn maken met zo min mogelijk filtratie om de kwaliteit te maximaliseren. Perfect bij kaas, vis, vlees en aanrader is bij paddenstoelen.
WIJNBEREIDING
Ze plukken de beste druiven van laagproductieve wijnstokken uit onze eigen wijngaard. De druiven worden verzameld in speciale dozen, elk met een gewicht van 15 kg. We oogsten alleen 's ochtends om de druiven op een optimale temperatuur te houden totdat ze de wijnmakerij bereiken. Eenmaal bij de wijnmakerij worden de volle dozen 3 dagen in koelcellen geplaatst bij een temperatuur van -10 °C.
Ze selecteren de druiven doos voor doos, waarna we ze ontstelen en in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten doen, elk met een capaciteit van 400 liter, waar we eerder de bovenkant van het vat van hebben verwijderd.
In elk vat wordt een roestvrijstalen paneel geplaatst met gekoeld water dat erdoorheen stroomt om de druiven 4 dagen lang koud te laten macereren bij 8 °C. Elke dag dompelen we handmatig de dop, de massa druivenschillen, vat voor vat onder en zodra de fermentatie begint, zetten we het gekoelde water uit. De temperatuur in het vat kan tijdens de fermentatie maximaal 26 °C bereiken.
Na 15 dagen stoppen we de druiven in een pneumatische pers om ze zachtjes te persen op maximaal 0,5 bar. De wijn rijpt minimaal 10 maanden in nieuwe Franse Allier eikenhouten vaten. Ze bottelen na een zeer lichte filtratie.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Valencia |
Appellatie | Utiel Requena |
Wijnhuis | Hispano Suizas |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 91 |
James Suckling rating | 92 |
Vinous rating | 91 |
Parker
The Wine Advocate
RP 91
Reviewed by:
Neal Martin
Release Price:
$35
Drink Date:
2012 - 2018
The 2008 Pinot Noir “Bassus” has an intense nose with notes of blackberry shellfish and touch of new leather, like a brand new pair of shoes! It turns more floral with continued aeration. The palate is ripe and shows wonderful balance as well as succulent tannins counterpoised by great tension and poise. It has a long, vibrant, shimmering finish that lingers in the mouth. Superb. Drink now-2018.
Importer: Steve Miles Selections, Denver, CO; tel. (303) 495-3811
Published: Oct 31, 2012
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Bodegas Hispano+Suizas Valencia Finca Casilla Herrera Bassus 2020
Monday, July 8, 2024
CountrySpain
RegionValencia
Vintage2020
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
92
A pretty modern Valencia red with plenty of sweet spices, hazelnuts, chocolate, rich red plums and berries. Full-bodied and juicy, with plummy fruit and a long, succulent finish. Fine-grained tannins. Drink now or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2024 - 2036
From: The Rambunctious Catalan Mediterranean and Beyond (Sep 2024)
The 2022 Pinot Noir Bassus comes from Utiel-Requena in Valencia. Purple in hue, it presents ash and marmalade aromas with hints of elderberry and blackberry, all set against a backdrop of cedar. Indulgent and rich, the velvety, juicy palate lingers on the fruit tones. This is a ripe, sun-born Pinot Noir that’s both well-calibrated and expressive.
- By Joaquín Hidalgo on April 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
99/100
SEVI 2019 wine guide
99/100
The best Pinot Noir wine in Spain
SMU 2019 wine guide
93/100
The best Pinot noir wine in Spain
The best pinot noir in Spain
Intervinos 2019 wine guide
93/100
Peñín 2019 wine guide
91/100
ABC 2019 wine guide
93/100
Vivir el Vino 2019 wine guide
91/100
El País 2019 wine yearbook
92/100
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen