2022 Hispano Suizas Bobos Finca Casa La Borracha

rotation
  • Koop 6 voor 31,50 26,03 en bespaar 10%

Op voorraad

39 items beschikbaar

🚚 Bestel vandaag en je bestelling wordt morgen verzonden

Omschrijving

chevron-down

Deze wijn is exclusief gemaakt van de druivensoort Bobal, geselecteerd uit oude wijnstokken met een lage opbrengst die meer dan 80 jaar oud zijn, geteeld in de wijngaarden van Bodegas Hispano Suizas. "Bobos" is een synoniem voor de Bobal-variĆ«teit. Deze wijn, gemaakt van Bobal, is uniek. Men heeft deze wijn "Bobos" genoemd, als eerbetoon aan deze variĆ«teit. Finca Casa la Borracha is het domein waar deze bijzondere Bobal-wijnstokken zich bevinden, op het landgoed van Bodegas Hispano Suizas. Ze selecteren alleen de beste druiven van wijnstokken met lage opbrengst, met slechts 1600 planten per hectare uit de eigen Bobal-wijngaarden. 

De druiven worden met de hand geplukt in speciale dozen van elk 15 kg. Ze oogsten alleen 's ochtends heel vroeg om de druiven op een optimale temperatuur te houden tot ze de wijnmakerij bereiken. Eenmaal aangekomen in de wijnmakerij worden de volle dozen gedurende 3 dagen bewaard in koelcellen bij een temperatuur van -10°C. Vervolgens worden de druiven doos voor doos geselecteerd, gevolgd door ontsteling en plaatsing in nieuwe Amerikaanse eiken vaten van 400 liter, waarvan de bovenkant is verwijderd. Een roestvrijstalen paneel met gekoeld water wordt in elk vat geplaatst om de druiven 4 dagen lang te macereren bij 8°C. Dagelijks wordt de schilkap handmatig ondergedompeld, vat voor vat. Zodra de gisting begint, wordt het koele water uitgeschakeld. De temperatuur in het vat kan tijdens de gisting maximaal 26°C bereiken. Na 15 dagen worden de druiven voorzichtig geperst in een pneumatische pers bij een druk van maximaal 0,5 bar.

De wijn wordt minimaal 10 maanden gerijpt in nieuwe Franse Allier-eiken vaten en daarna gebotteld na een zeer lichte filtratie.

In het glas is de Bobos intens rood met violette tinten en aardse tonen. In de neus ruiken we complexe aroma's, een combinatie van rijp fruit en hout met een balsamico geroosterde achtergrond. In de mond is de wijn full bodied met fluweelzachte, elegante tannines die goed zijn geĆÆntegreerd met het fruit en het eikenhout. De Bobos Casa La Borracha heeft tevens een goede zuurgraad die doet verlangen naar een volgende slok en een lange, harmonieuze afdronk.

Aanbevolen bij: Geroosterd vlees of kazen. Serveer tussen 16-18ĀŗC. Eventueel licht bezinksel is natuurlijk, omdat ze de wijn zo min mogelijk hebben gefilterd om de kwaliteit te maximaliseren.

WEETJE: In de tab ā€˜Bijlagen’ vindt u de officiĆ«le factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ā€˜Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

Specificaties

chevron-down
Verpakking opmerking Doos
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Valencia
Appellatie Utiel Requena
Wijnhuis Hispano Suizas
Druif Bobal
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2022
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2030
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding Staffelkorting
James Suckling rating 90
Smaakprofiel Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard

Professionele Recensies

chevron-down

James Suckling

90

Wijnhuis

chevron-down

De naam "Hispano Suizas" is een combinatie van "Hispano", verwijzend naar Spanje, en "Suizas", het Spaanse woord voor Zwitserland. Deze naam verwijst naar de samenwerking tussen de Spaanse oprichter, DamiƔn Mateu, en de Zwitserse ingenieur, Marc Birkigt.

De geschiedenis van het wijnhuis Hispano Suizas

Hispano Suizas werd opgericht in 2006 door drie gepassioneerde wijnmakers met een gedeelde visie om een wijnhuis van wereldklasse te creƫren. Pablo Ossorio, Rafael Navarro en Marc Grin werden samengebracht door hun gezamenlijke passie voor wijn en hun wens om innovaties in de wijnbouw door te voeren. Met hun jarenlange ervaring in zowel nationale als internationale wijnmarkten, hebben ze Hispano Suizas omgevormd tot een wijnhuis dat in korte tijd aanzienlijke erkenning heeft gekregen. Het wijnhuis is bekroond met talloze prijzen en is geliefd bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

Hun doel: Hoge kwaliteitswijn produceren en deze toegankelijk maken voor het groeiende aantal van wijnliefhebbers. Dit vereist dagelijkse zorg en aandacht voor de beste manier om de beste wijn te produceren. Ze zijn heel voorzichtig en geduldig geweest tijdens de productie, wetende dat de juiste combinatie een verschrikkelijk mooi resultaat kan leveren. Het doel is ambitieus; om meesterlijke wijn te produceren en deze toegankelijk te maken voor de consument zijn meestal twee conflicterende instellingen. 

De regio waar Hispano Suizas zich bevindt

Hispano Suizas is gelegen in de regio Utiel-Requena, Valencia. EƩn van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. Deze regio ligt in de autonome gemeenschap Valencia en geniet van een ideaal klimaat voor wijnbouw. Met warme zomers en koele nachten biedt het gebied de perfecte omstandigheden voor de ontwikkeling van complexe en smaakvolle wijnen. De kalkrijke bodem en de hoogte van de wijngaarden dragen bij aan de unieke smaakprofielen van de wijnen die hier worden geproduceerd.

Wijnbouw bij Hispano Suizas

Hispano Suizas combineert moderne technieken met eeuwenoude methoden om een hoogwaardige kwaliteit te garanderen. De wijnen groeien op een gebied ter grootte van 61 ha, waarvan 46 ha om het wijnhuis heen ligt en de overige 15 ha maar 500 meter verwijderd is van de rest. De wijngaarden worden met grote zorg onderhouden en er wordt gestreefd naar duurzame wijnbouwpraktijken. De druiven worden met de hand geplukt om alleen de beste kwaliteit te selecteren. Door het hele proces, van het telen van de druiven tot de botteling van de wijn, wordt met precisie gewerkt om een constante kwaliteit te waarborgen.

Welke druivensoorten worden er gebruikt?

Hispano Suizas maakt gebruik van een verscheidenheid aan druivensoorten, zowel lokale als internationale variƫteiten. Enkele van de belangrijkste druiven die gebruikt worden zijn Bobal, een typische druif uit de regio die zorgt voor wijnen met een diepe kleur en robuuste smaak, en Tempranillo, bekend om zijn veelzijdigheid en verfijning. Daarnaast worden ook druiven zoals Cabernet Sauvignon en Pinot Noir geteeld om unieke blends en single varietals te creƫren. Voor de witte wijnen worden onder andere Sauvignon Blanc en Chardonnay gebruikt, die zorgen voor frisse en aromatische resultaten.

Er groeien ongeveer 4000 wijnstokken per hectare wat het wijnbedrijf toelaat om op een zeer preciese wijze te werk te gaan om de beste kwaliteit van druiven te kunnen groeien en oogsten. De productie is slechts 2kg per wijnstok. Doordat ze zoveel verschillende druiven groeien duurt de oogst bijna 3 maanden, het begint met de cava in Augustus en het eindigt met de rode wijnen in Oktober.

Wijnen van Hispano Suizas online bestellen?

Wilt u de wijnen van Hispano Suizas zelf ervaren? Bij Grandcruwijnen kunt u eenvoudig online bestellen. De wijnen worden bewaard in ons geconditioneerde Wine Warehouse om optimale kwaliteit te garanderen. Bovendien ontvangt u vaak een mooie korting als u kiest voor het afhalen van uw bestelling. U ziet deze korting direct wanneer u op de afrekenpagina ā€˜Afhalen’ selecteert. Bezoek onze website en ontdek het uitgebreide assortiment van Hispano Suizas.

Bijlagen

chevron-down