2022 Envinate Benje Tinto

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Canary Islands |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12%) |
Drink venster | 2024 - 2030 |
Op voorraad
7 items beschikbaar
Omschrijving
Roberto Santana, Alfonso Torrente, Laura Ramos en José Martínez zijn de 4 wijnmakers van Envínate. Ze waren gestart onoenologische advies te geven maar besloten dit te combineren met eigen wijnen in dezelfde gebieden waarin ze ook adviseren Hun filosofie is om verse frisse wijnen te creëren van lokale druiven die het unieke terroir en atlantische klimaat weerspiegelen De resultaten spreken voor zich: eerlijke en interessante wijnen. Op de Canarische eiland worden trouwens zeer interessante wijnen gemaakt. Hoger gelegen wijngaarden en de atlantische oceaan zorgen voor gezonde, frisse wijnen
De rode variëteit Listán Prieto (ook bekend als País, Criolla Chica, Mission) Benje Tinto komt van verschillende wijngaarden in Santiago del Teide in het zuiden van Tenerife op hoogtes variërend tussen 900 en 1.000 meter. Benje is de naam van een nabij gelegen krater, daar waar de Listan blanco van afkomstig is. De helft van de wijn werd bewaard in betonnen tanks en de rest werd gedurende acht maanden in 228 eiken barriques gedaan liter. Als je de fles opent ruik je direct wat vulcanische tonen zoals vuursteen / pistoolpoeder-aroma's. Dit is kruidig, wild en karaktervol, met tonen van bloemen en bloedsinaasappel. Het heeft een lichte tot medium body met heldere smaken, een wijn met veel licht, zeer fijne tannines en een mengsel van wild fruit en kruiden met de vulkanische bodems. In de eerste 3 levensjaren best karafferen. Schenken in een bourgogneglas.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Canary Islands |
Wijnhuis | Envinate |
Druif | Listán Negro |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Smaakprofiel | Fruitig, Kruidig, Rood fruit |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 94+
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$32
Drink Date:
2024 - 2029
The red 2022 Benje is floral, expressive, clean and elegant, reflecting a very good year in the region, with notes of rose petals and talcum powder, a fine texture and very elegant tannins. This has to be the most elegant Benje to date. 28,000 bottles. It was bottled in July 2023.
Envínate has increased a little the vineyard surface in Taganana and, from 2023 onward, could produce a little bit more of their wines from the zone in the northeast of Tenerife. They work there and also in the regions of Orotava, Tacoronte and Santiago del Teide. All the wines will be moved to the Tenerife appellation within the generic Islas Canarias appellation in 2023. In 2022, the wines from Santiago del Teide are still Ycode-Da and the others are Islas Canarias - Tenerife.
In Santiago del Teide, 2022 was a very good vintage, with good vegetation growth that protected the grapes from the sun, good ripeness and more delicate and elegant wines. 2021 was extremely warm and dry, with heat strokes that blocked the vines, and the grapes got a hurried ripeness with some herbal notes.
In the region of Tacoronte, they produce one red and one special cuvée for a Canary restaurant in Madrid called Gofio. Here, 2021 was a better, less hurried vintage, with more elegant wines than the warmer and more concentrated 2022, but the 2022s also showed very well.
In the Orotava Valley, they have two new whites from 2022, where the vintages are similar to the part of Tacoronte where they work, so the 2021s showed fresher and the 2022s more concentrated and a little riper.
In Taganana in the northeast of Tenerife, the vintages are similar to the wines from Tacoronte and Orotava. There were good rains in 2022 that allowed the plants to close the cycle, and the wines are fresher and have very good balance. 2022 feels similar to 2020, a drier year, warmer and with riper wines, but in Taganana, it never gets too warm. In fact, it never got warmer than 30 degrees Celsius that summer.
Published: Nov 30, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Envínate (vertaalt als "wijn zelf") is het geesteskind van 4 vrienden, wijnmakers Roberto Santana, Alfonso Torrente, Laura Ramos en José Martínez. Deze bende van vier ontstond in 2005 tijdens hun studie oenologie aan de Universiteit van Miguel Hernandez in Alicante. Na hun afstuderen vormden ze een adviesbureau voor wijnbereiding, dat uitgroeide tot Envínate, een project dat zich richt op het verkennen van onderscheidende percelen, voornamelijk in de Atlantische regio's Ribeira Sacra en de Canarische Eilanden. Hun gezamenlijke doel is om zeer zuivere en authentieke wijnen te maken die de terruño van elk perceel op een duidelijke en beknopte manier tot uitdrukking brengen. Daartoe worden in geen van de Envínate-wijngaarden chemicaliën gebruikt, worden alle percelen met de hand geplukt, worden de druiven betreden en worden de wijnen uitsluitend gefermenteerd met wilde gisten, met een wisselend aandeel hele druiventrossen inbegrepen. Voor het rijpen worden de wijnen opgevoed in oude vaten en beton, en zwavel wordt pas bij het bottelen toegevoegd als dat nodig is. Het resultaat zijn enkele van de meest opwindende en eerlijke wijnen die vandaag de dag in Spanje worden geproduceerd.
Roberto Santana, Alfonso Torrente, Laura Ramos en José Martínez zijn de 4 wijnmakers van Envínate. Ze waren gestart onoenologische advies te geven maar besloten dit te combineren met eigen wijnen in dezelfde gebieden waarin ze ook adviseren Hun filosofie is om verse frisse wijnen te creëren van lokale druiven die het unieke terroir en atlantische klimaat weerspiegelen De resultaten spreken voor zich: eerlijke en interessante wijnen. Op de Canarische eiland worden trouwens zeer interessante wijnen gemaakt. Hoger gelegen wijngaarden en de atlantische oceaan zorgen voor gezonde, frisse wijnen
De rode variëteit Listán Prieto (ook bekend als País, Criolla Chica, Mission) Benje Tinto komt van verschillende wijngaarden in Santiago del Teide in het zuiden van Tenerife op hoogtes variërend tussen 900 en 1.000 meter. Benje is de naam van een nabij gelegen krater, daar waar de Listan blanco van afkomstig is. De helft van de wijn werd bewaard in betonnen tanks en de rest werd gedurende acht maanden in 228 eiken barriques gedaan liter. Als je de fles opent ruik je direct wat vulcanische tonen zoals vuursteen / pistoolpoeder-aroma's. Dit is kruidig, wild en karaktervol, met tonen van bloemen en bloedsinaasappel. Het heeft een lichte tot medium body met heldere smaken, een wijn met veel licht, zeer fijne tannines en een mengsel van wild fruit en kruiden met de vulkanische bodems. In de eerste 3 levensjaren best karafferen. Schenken in een bourgogneglas.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Canary Islands |
Wijnhuis | Envinate |
Druif | Listán Negro |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Smaakprofiel | Fruitig, Kruidig, Rood fruit |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Parker
The Wine Advocate
RP 94+
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$32
Drink Date:
2024 - 2029
The red 2022 Benje is floral, expressive, clean and elegant, reflecting a very good year in the region, with notes of rose petals and talcum powder, a fine texture and very elegant tannins. This has to be the most elegant Benje to date. 28,000 bottles. It was bottled in July 2023.
Envínate has increased a little the vineyard surface in Taganana and, from 2023 onward, could produce a little bit more of their wines from the zone in the northeast of Tenerife. They work there and also in the regions of Orotava, Tacoronte and Santiago del Teide. All the wines will be moved to the Tenerife appellation within the generic Islas Canarias appellation in 2023. In 2022, the wines from Santiago del Teide are still Ycode-Da and the others are Islas Canarias - Tenerife.
In Santiago del Teide, 2022 was a very good vintage, with good vegetation growth that protected the grapes from the sun, good ripeness and more delicate and elegant wines. 2021 was extremely warm and dry, with heat strokes that blocked the vines, and the grapes got a hurried ripeness with some herbal notes.
In the region of Tacoronte, they produce one red and one special cuvée for a Canary restaurant in Madrid called Gofio. Here, 2021 was a better, less hurried vintage, with more elegant wines than the warmer and more concentrated 2022, but the 2022s also showed very well.
In the Orotava Valley, they have two new whites from 2022, where the vintages are similar to the part of Tacoronte where they work, so the 2021s showed fresher and the 2022s more concentrated and a little riper.
In Taganana in the northeast of Tenerife, the vintages are similar to the wines from Tacoronte and Orotava. There were good rains in 2022 that allowed the plants to close the cycle, and the wines are fresher and have very good balance. 2022 feels similar to 2020, a drier year, warmer and with riper wines, but in Taganana, it never gets too warm. In fact, it never got warmer than 30 degrees Celsius that summer.
Published: Nov 30, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Envínate (vertaalt als "wijn zelf") is het geesteskind van 4 vrienden, wijnmakers Roberto Santana, Alfonso Torrente, Laura Ramos en José Martínez. Deze bende van vier ontstond in 2005 tijdens hun studie oenologie aan de Universiteit van Miguel Hernandez in Alicante. Na hun afstuderen vormden ze een adviesbureau voor wijnbereiding, dat uitgroeide tot Envínate, een project dat zich richt op het verkennen van onderscheidende percelen, voornamelijk in de Atlantische regio's Ribeira Sacra en de Canarische Eilanden. Hun gezamenlijke doel is om zeer zuivere en authentieke wijnen te maken die de terruño van elk perceel op een duidelijke en beknopte manier tot uitdrukking brengen. Daartoe worden in geen van de Envínate-wijngaarden chemicaliën gebruikt, worden alle percelen met de hand geplukt, worden de druiven betreden en worden de wijnen uitsluitend gefermenteerd met wilde gisten, met een wisselend aandeel hele druiventrossen inbegrepen. Voor het rijpen worden de wijnen opgevoed in oude vaten en beton, en zwavel wordt pas bij het bottelen toegevoegd als dat nodig is. Het resultaat zijn enkele van de meest opwindende en eerlijke wijnen die vandaag de dag in Spanje worden geproduceerd.