2022 Envinate Benje Tinto
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12%) |
Drink venster | 2024 - 2030 |
Omschrijving
Roberto Santana, Alfonso Torrente, Laura Ramos en José Martínez zijn de 4 wijnmakers van Envínate. Ze waren gestart onoenologische advies te geven maar besloten dit te combineren met eigen wijnen in dezelfde gebieden waarin ze ook adviseren Hun filosofie is om verse frisse wijnen te creëren van lokale druiven die het unieke terroir en atlantische klimaat weerspiegelen De resultaten spreken voor zich: eerlijke en interessante wijnen. Op de Canarische eiland worden trouwens zeer interessante wijnen gemaakt. Hoger gelegen wijngaarden en de atlantische oceaan zorgen voor gezonde, frisse wijnen
De rode variëteit Listán Prieto (ook bekend als País, Criolla Chica, Mission) Benje Tinto komt van verschillende wijngaarden in Santiago del Teide in het zuiden van Tenerife op hoogtes variërend tussen 900 en 1.000 meter. Benje is de naam van een nabij gelegen krater, daar waar de Listan blanco van afkomstig is. De helft van de wijn werd bewaard in betonnen tanks en de rest werd gedurende acht maanden in 228 eiken barriques gedaan liter. Als je de fles opent ruik je direct wat vulcanische tonen zoals vuursteen / pistoolpoeder-aroma's. Dit is kruidig, wild en karaktervol, met tonen van bloemen en bloedsinaasappel. Het heeft een lichte tot medium body met heldere smaken, een wijn met veel licht, zeer fijne tannines en een mengsel van wild fruit en kruiden met de vulkanische bodems. In de eerste 3 levensjaren best karafferen. Schenken in een bourgogneglas.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Canary Islands |
Wijnhuis | Envinate |
Druif | Listán Negro |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Smaakprofiel | Fruitig, Kruidig, Rood fruit |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Wijnhuis
Envínate (vertaalt als "wijn zelf") is het geesteskind van 4 vrienden, wijnmakers Roberto Santana, Alfonso Torrente, Laura Ramos en José Martínez. Deze bende van vier ontstond in 2005 tijdens hun studie oenologie aan de Universiteit van Miguel Hernandez in Alicante. Na hun afstuderen vormden ze een adviesbureau voor wijnbereiding, dat uitgroeide tot Envínate, een project dat zich richt op het verkennen van onderscheidende percelen, voornamelijk in de Atlantische regio's Ribeira Sacra en de Canarische Eilanden. Hun gezamenlijke doel is om zeer zuivere en authentieke wijnen te maken die de terruño van elk perceel op een duidelijke en beknopte manier tot uitdrukking brengen. Daartoe worden in geen van de Envínate-wijngaarden chemicaliën gebruikt, worden alle percelen met de hand geplukt, worden de druiven betreden en worden de wijnen uitsluitend gefermenteerd met wilde gisten, met een wisselend aandeel hele druiventrossen inbegrepen. Voor het rijpen worden de wijnen opgevoed in oude vaten en beton, en zwavel wordt pas bij het bottelen toegevoegd als dat nodig is. Het resultaat zijn enkele van de meest opwindende en eerlijke wijnen die vandaag de dag in Spanje worden geproduceerd.