2022 Delas Frères Saint-Esprit Côtes-du-Rhône Rouge
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Côtes-du-Rhône |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2028 |
- Koop 6 voor 12,65 10,45 en bespaar 5%
Omschrijving
Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.
Na de oogst worden de druiven ontsteeld en weken gedurende 15 dagen in gesloten vaten. Dagelijks wordt de druivenmassa omgepompt om een maximale kleur en smaak te verkrijgen. De gisting is geheel temperatuur gestuurd en duurt gemiddeld 28 dagen bij 30°C. De melkzure gisting vindt plaats op edelstaal. Ongeveer 30% van de wijn rijpt op eikenhouten vaten om zo een lichte hout toets in de wijn te verkrijgen.
In het glas heeft de Delas Frères Saint-Esprit Rouge een diepe rode kleur met een donkere schittering. In de neus tonen van bessen, violen, zoethout en specerijen, typerend voor een echte klassieke Syrah. In de mond een volle ronde smaak met delicate tannines. Saint-Esprit is een unieke wijn in de appellatie Côtes-du-Rhône.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Côtes-du-Rhône |
Wijnhuis | Delas Frères |
Druif | Grenache, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Wijnhuis
Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.
Al meer dan 180 jaar legt Delas Frères zich met hart en ziel toe op het produceren van de beste wijnen van wijngaarden in de noordelijke wijndomeinen van de Rhône-vallei (Hermitage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, etc.). De wijnen van het domein en de speciale wijngaardselecties uit deze regio zijn illustrerend voor de werkwijze van Delas, die is gebaseerd op de kwaliteit van de terroirs.
Delas Frères verbouwt 10 hectare op de Hermitageheuvel, 17 hectare in Crozes-Hermitage en 2 hectare in Saint-Joseph. Syrah-, Marsanne- en Roussanne druiven worden geplant op de steile, granietachtige hellingen van de Hermitageheuvel en worden volledig met de hand geteeld. Het fundament voor de kwaliteit van de Delas Frères-wijnen wordt gevormd door het terroir.