2021 Château Capendu La Comelle
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc-Rousillon |
Appellatie | Corbières |
Wijnhuis | Paul Mas |
Jaar | 2021 |
Druif | Carignan Grenache Syrah-Shiraz |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2027 |
Domaines Paul Mas is opgericht in 1892. De huidige eigenaar is Jean-Claude Mas en deze is zonder twijfel de pionier op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers. Hubrecht Duijker noemt Jean-Claude Mas met recht een ‘wine wizard’ en bij Grandcruwijnen voeren wij als enige in Nederland ook de high end Grandcru's van Paul Mas.
Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers. De wijngaard en het wijnbedrijf van Château Capendu ligt op een steenworp van Carcassonne, beslaat een oppervlakte van 87 hectare aan de voet van de Alaric-bergketen. Hij is opgedeeld in 27 ha Appellation d’Origine Contrôlée Corbières en 60 ha Vin de Pays d’Oc. Het Chateau behoort tot Domaine Paul Mas.
De Château Capendu La Comelle komt uit de appellatie Corbières. De wijngaarden zijn gelegen op de hellingen van de berg Alaric. De bodem bestaat uit kalksteen en klei. Er heerst een mediterraan klimaat. De Grenache en sysrah wijnstokken zijn tussen de 15-30 jaar oud en de Carigan-wijnstokken zijn tussen de 50-100 jaar oud!! De druiven worden 's nachts geplukt als het koeler is voor maximale fruitexpressie. Na de handmatige puk worden de druiven ontsteeld en ieder van de 3 soorten wordt apart gevinifieerd. De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 28 graden, gevolgd door een schilinweking van 3 weken, waarbij de wijn twee keer per dag wordt overgepompt. Vervolgens rijpt de wijn 6 maanden in eikenhouten vaten. Pas na de veroudering wordt de La Comelle door de wijnmaker geblend in en wordt de wijn gebottled waarna deze nog een aantal maanden flesrijping krijgt voordat de wijn wordt vrijgegeven. In het glas de de Paul Mas La Comelle intens robijnrood. In neus is de wijn vol en fruitig en spat het fruit uit het glas met in de neus rood en zwart fruit zoals kersen, bramen en bosbes. Na wat walsen ruiken we ook laurier, tabak (ongerookte sigaar), vanille en kruiden. In de mond is de wijn fruitig en ook karaktervol en robuust met een lange afdronk. De Château Capendu La Comelle van Domaine Pauls Mas heeft zoals al zijn wijnen een geweldige prijs/kwaliteit verhouding.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc-Rousillon |
Appellatie | Corbières |
Wijnhuis | Paul Mas |
Druif | Carignan, Grenache, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2027 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Met vrienden, Voor alledag |
Login and Registration Form