2020 Puro Rofe Juan Bello

41,95 34,67
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Canary Islands
Appellatie Lanzarote
Wijnhuis Puro Rofe
Jaar 2020
Druif Listán Negro Malvasia Vijariego Negro
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (12.5%)
Drink venster 2022 - 2026
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Voor wijnliefhebbers is Lanzarote het paradijs. Oude autochtone wijnstokken op lavagronden, met Atlantische invloeden maar het merendeel van de wijn waren vooral goedkope toeristen-wijnen. Rayco Fernández had, als distributeur gevestigd op Gran Canaria, hetzelfde gevoel. Hij besloot er iets aan te doen. Met een aantal gelijkgezinde kompanen besloot hij om échte terroirwijn te maken op het eiland. En zo geschiedde en met Puro Rofe zijn er nu extreem mooie wijnen gemaakt in een extreem landschap. De internationale wijnpers is ook lovend over de gehele serie die allen ruim boven de 90/100 punten scoren.

De regionale witte Rofe Blanco 2020 is een blend van druiven uit verschillende delen van Lanzarote - Malvasía Volcánica, Listán Blanco en Diego (Vijariego Blanco) - van verschillende locaties, voornamelijk Masdache en La Geria, allemaal van traditionele wijngaarden (hoyo, chaboco of enarenado) . De variëteiten rijpen op verschillende tijdstippen, dus fermenteren ze afzonderlijk, meestal door middel van malolactische gisting. Het vat het karakter van de blanken van het eiland samen: het heeft aromatische kenmerken, een mineraal/vulkanisch karakter, droog, steenachtig en zout, en is zuiver in de neus, expressief en heeft een zacht mondgevoel met een goede precisie en een droge, serieuze afdronk. Er werden 3.020 flessen geproduceerd en heeft 92/100 punten gekregen van Parker.

WEETJE: De Puro Rofe wijn zijn stuk voor stuk wijnen die van een bepaald gebied/plaats(je) komen waarvan altijd maar een handvol flessen van wordt gemaakt.

Vineyard for 2020 Puro Rofe Juan Bello

Voor wijnliefhebbers lijkt Lanzarote het paradijs. Oude autochtone wijnstokken op lavagronden, met Atlantische invloeden maar om volslagen onduidelijke reden wordt het het geweldige potentieel niet uitgenut en worden (of lees:werden) er vooral eenvoudige toeristenwijntjes geproduceerd. Rayco Fernández had, als distributeur gevestigd op Gran Canaria, hetzelfde gevoel. Hij besloot er iets aan te doen. Met een aantal gelijkgezinde kompanen besloot hij om échte terroirwijn te maken op het eiland. En zo geschiedde en worden hier extreem mooie wijnen gemaakt in een extreem landschap.

Lanzarote werd tijdens zijn bestaan geplaagd door veelvuldige vulkaanuitbarstingen. Deze die het eiland zijn huidige vorm hebben gegeven, waren in 1730-1736 en in 1824. Het landschap dat daarna overbleef was perfect voor wijnbouw. De wijngaarden dienden echter beschermd te worden tegen de Sahara-winden vanuit Afrika. De oplossing waren de "hoyos" of "rofes", uitgegraven holen van soms wel 1 tot 2 m diep, waarin telkens één wijnstok werd geplant. Het resultaat is indrukwekkend. Er wordt vooral met witte druiven gewerkt. Rode druiven zijn vrij zeldzaam op het eiland. De wijnen behoren tot de appelatie: D.O. Lanzarote

Kenmerken
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Canary Islands
Appellatie Lanzarote
Wijnhuis Puro Rofe
Druif Listán Negro, Malvasia, Vijariego Negro
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Jaar 2020
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2026
Alcohol % 12.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 95
Smaakprofiel Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Strak, Vol, Wit fruit
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2020 Puro Rofe Juan Bello
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

27.03.2023

2018 Alejandro Fernandez El Vinculo Crianza

"Voor het eerst bij vrienden geproefd. Een geniale wijn. Donker en heel v..." Jos

Bekijk product recensie