2020 Pazo de Senorans Tras Los Muros
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2024 - 2029 |
Beschikbaar per | 5 mrt. 2024 |
Omschrijving
Bodegas Senorans is gelegen in Vilanovina, in de vallei van de Rio Salnes, ten oosten van Pontevedra in de Rías Baixas. Het domein werd in 1979 aangekocht door Marisol Bueno (voorzitster van de Rias Consejo) en haar man Javier Mareque. Er werd veel geld gestoken in het herbeplanten van de wijngaarden. Alles werd gerooid en herbeplant met Albarino druiven, die hier zulke verbluffende resultaten geven. In 1989 investeerde men nog eens flink om de productie middelen volledig te vernieuwen en zo kreeg men de beschikking over de nieuwste en modernste middelen om wijn te produceren. De eerste oogst was die van 1990. In 1992 werd de jonge en veelbelovende oenologe Ana Quintela de firma binnen gehaald en sindsdien hebben de wijnen een jaarlijkse stijgende lijn te pakken voor wat betreft de kwaliteit. Pazo de Senorans is altijd de laatste die start met de oogst. Ze oogsten met een hoger suiker gehalte dan de andere Bodegas. Dit resulteert in optimaal en gelijkmatig rijpe druiven met uiteindelijk meer aroma's en smaakstoffen en minder agressieve zuren. Er wordt enkel en alleen met de hand geoogst (wat trouwens de enige mogelijke manier is, omdat de wijnstokken in pergolavorm zijn aangeplant). en daarna worden de druiven ook nog eens met de hand geselecteerd. Er wordt gewerkt met lagere rendementen dan elders om meer concentratie te bekomen en met een zeer langzame gisting. Dit is ook de enige manier om de wijnen te laten verouderen, want hoewel men in Spanje de Albariño enkel jong wil drinken, heeft net deze Pazo de Señorans een zeer mooi verouderingspotentieel.
Tras los Muros is de nieuwe wijn van Pazo de Señorans. Sinds bij Pazo Senorans de bekende oenoloog Berta García de scepter zwaait (bekend van o.a. Château Louis Latour en Château Haut-Brion), werd Tras Los Muros geboren. De wijn is gemaakt met wijnstokken dicht bij het wijnhuis, in de pazo, vandaar de naam. Met de Los Muros wordt wederom de uitmuntendheid van de Albariño-variëteit getoond. De fermentatie en veroudering wordt gemaakt in eiken vaten van verschillende volumes, fabrikanten en leeftijden gedurende 6 maanden. Daarnaast worden er nog 6 maanden rijping in staal toegevoegd en heeft het een jaar rijping in de kelder. In de neus verse aroma's van rijp wit fruit, bloemige noten, gedroogd fruit en kruiden met in de mond intens vers fruit, een perfecte zuurgraad en zeer complex met in de afdronk een prettig bittertje.
WEETJE: In de tab 'Bijlagen' vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor 'Afhalen' op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Beschikbaar per | 5 mrt. 2024 |
---|---|
Wijnsoort | Wit |
Land | Spanje |
Regio | Galicia |
Appellatie | Rias Baixas (Appellatie) |
Wijnhuis | Bodegas Senorans |
Druif | Albarino |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Steenfruit, Strak |
Drink momenten | Met vrienden, Summer party, Terras |
Wijnhuis
Pazo de Señorans ligt in het wijngebied de Rias Baixas welke is gelegen in Galicie, helemaal in het noordwesten van Spanje en ten noorden van Portugal. Dit gebied is beroemd vanwege de produktie van Spanjes beste witte wijnen, de Albariño van Rias Baixas. Zoals vele streken in Galicia is ook hier de bodem volledig uit graniet. De bovenlaag bestaat uit zand, hoofdzakelijk afgebrokkelde granietdeeltjes. Dit zorgt ervoor dat er een perfecte waterdrainage is van de bodems. Bij lage rendementen zorgen de granieten bodems bovendien voor een mooie mineraliteit in de druiven.
De eerste oogst was die van 1990. In 1992 werd de jonge en veelbelovende oenologe Ana Quintela de firma binnen gehaald en sindsdien hebben de wijnen een jaarlijkse stijgende lijn te pakken voor wat betreft de kwaliteit. Pazo de Señorans is altijd de laatste die start met de oogst. Ze oogsten met een hoger suiker gehalte dan de andere Bodegas. Dit alles resulteert in optimaal en gelijkmatig rijpe druiven met uiteindelijk meer aroma's en smaakstoffen en minder agressieve zuren. Er wordt enkel en alleen met de hand geoogst wat een gevolg is van de Pergola aanplant en daarna worden de druiven ook nog eens met de hand geselecteerd.
Niet voor niets heeft Ferran Adrià (voorheen El Bulli) voor zijn nieuwe restaurant 'Tickets' in Barcelona deze wijn als een van zijn ‘open wijnen’ de Pazo Senorans uitgekozen.