Januari 2025 heeft de Wine Advocate van Robert Parker een aantal wijnen uit de stal van Juan Gil beoordeeld. Stuk voor stuk 90+ scores. Naast de allocatie wijnen zoals de Clio en Nido hebben ook de zeer betaalbare wijnen van Juan Gil Family Estate hoge beoordelingen gekregen waaronder de Silver, Blanco, Blue label en de Atalaya wijnen.
2021 Juan Gil Silver Label Magnum BIO

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Jumilla (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 1.5 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2023 - 2030 |
Op voorraad
21 items beschikbaar
Omschrijving
De Juan Gil Silver label (ook wel de 12 Meses of Etiqueta Plata genoemd) wordt gemaakt van de Monastrell druif (Mourvedre) en komt van wijngaarden van meer dan 50 jaar oud. Juan Gil was als één van de eerste wijnbedrijven al heel erg begaan met onze planeet. Alle energie wordt opgewekt met zonnepanelen en windmolens, er wordt niet geïrrigeerd en er worden geen chemicaliën gebruikt en deze Juan Gil Silver Label is dan ook biologisch en vegan gecertificeerd. De wijn wordt 12 maanden opgevoed op frans eiken. De kleur is paars-rood en in de neus ontwaart zich rood en zwart fruit zoals rode bes en braam. Ook fraaie tonen van gerookt hout en espresso. In de afdronk komen de verfijnde tannines naar boven. Dit is gewoon geweldige wijn en vooral de prijs/kwaliteit is indrukwekkend. Daarnaast is deze wijn met respect voor de natuur gemaakt en hier zijn geen chemicaliën gebruikt. Vanaf jaargang 2019 ze elimineren ze alle rozijnen met hun nieuwe optische sorteermachine en dat maakt het een zeer schone wijnen en heeft de precisie verder verhoogd. Ze verminderden ook de toast van hun vaten en dat verhoogt de integratie van het eikenhout met het fruit.
De Juan Gil Silver Label is een fantastische wijn bij gestoofde groente of een stew en een aanrader bij een gegrilde bavette en bij langzaam gegaard buispek en wij menen dat de wijn bijna gemaakt is om te pairen met spareribs van de BBQ/Green Egg -dit gaat zo fantastisch samen. Magnum uitvoering van 1.5 liter
WEETJE: De Juan Gil Silver Label is niet voor niets een International Award Winner. Reeds jaren begeleidt de Australische topwijnmaker Chris Ringland het Gil Family project in Spanje. Chris Ringland is niet zomaar de éérste de beste en scoorde maar liefst 11 keer 100/100 bij Parker.
Juan Gil, familiebedrijf opgericht in 1916 in het centrum van de stad Jumilla en is de voorvechter van het op de kaart brengen van de Jumilia als (top)wijngebied en heeft ertoe geleid dat verschillende wijnmakers zijn opgestaan voor de prestige/potentieel van de wijnen van het gebied en de kwaliteiten van de Monastrell-druif. Trouw aan haar oorsprong heeft dit wijnhuis traditie en de nieuws technologie naadloos versmolten met respect voor het milieu. Juan Gill is ook de maker van de fameuze Clio en de de wereldvermaarde El Nido. Wij gaan het niet ontkennen; wij zijn een grote fan van Juan Gill en vinden het vooral fraai dat deze zowel wijnen heeft in het top-segment, zoals de Clio en de El Nido, als wijnen die ook met liefde zijn gemaakt en een hoge kwaliteit hebben maar daarnaast ook nog zeer betaalbaar zijn. Alle wijnen hebben een prijs/kwaliteit welke onverslaanbaar is.
Naast de Silver Label kent Juan Gil nog de Yellow Label (4-6 maanden rijping) en de Blue Label (18 maanden rijping) en dan natuurlijk nog de geweldige Juan Gil Blanco en Juan Gil Rosé.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Murcia |
Appellatie | Jumilla (Appellatie) |
Wijnhuis | Juan Gil |
Druif | Monastrell |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 90 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Fruitig |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
Rating
93
Release Price
$16
Drink Date
2020 - 2025
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
10th Sep 2020
Source
September 2020 Week 2, The Wine Advocate
I also tasted the following vintage, the 2018 Juan Gil (silver label), from a cooler and rainier, more continental vintage than the 2017 I tasted next to it. The origin is the same, Monastrell from their own old, non-irrigated vines fermented in stainless steel and matured in French oak barrels for around 12 months. This is the first vintage that is certified organic. There were some challenges, but they resulted in a fresh and balanced wine with integrated oak and a juicy and round palate. They have introduced optical sorting of the grapes, and perhaps that's why there is more precision and purity. They cannot do manual sorting at this price point, but optical sorting seems like a good alternative. 2018 is a more difficult vintage than the 2017, yet this wine is better, juicier and seems to absorb the oak better, with just a smoky touch that reminded me somehow of a Northern Rhône. Really impressive. 312,000 bottles. It was bottled in June 2020.
The Gil Vera family have championed the style of powerful Monastrell in Jumilla since 2002, even if their roots in wine can be traced back three generations to 1916. They now own around 750 hectares of vineyards, mostly old-vine and dry-farmed Monastrell but also some Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Tempranillo and Moscatel. Most of the vineyards are worked organically, as they are certifying more and more of their vineyards and more and more of their wines. The environmental approach has also reached the winery, where they use 100% solar energy and all residuals are recycled; the whole operation is truly sustainable. They produce 2.7 million bottles per year, so it's not a small winery where these things are more or less easy to achieve.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De prachtige bodega Juan Gil werd in 1916 opgericht, en is reeds generaties in handen van de Gil familie. In tegenstelling tot het gros van Jumilla liggen de wijngaarden op het plateau tussen de bergen. Hierdoor profiteert Juan Gil van een meer gematigd klimaat ten opzichte van de wineries die in het dal gelegen zijn. De metamorphose op het domein van Juan Gil is werkelijk spectalulair. Waar Juan Gil steeds één der toonaangevende wineries van de regio Jumilla was, markeert het zich vandaag nog meer dan ooit als topper van de regio. Dit is in hoofdzaak te danken aan de constante investeringen van eigenaar Miguel Gil. Zijn wijnen van de regio Jumilla, wat synoniem stond met massa en basic, scoren nu bij de allerbeste van Spanje. En wat mooi is, niet enkel de topcuvées, maar elke wijn met de Gil handtekening is een genot. Naast de bekende en fameuze wijnen van Juan Gil onder de naam El Nido en Clio heeft de familie prachtige domeinen waaronder Pedrera, de 12 Meses (silver Label)| en de L´Altre de Can Blau. Al met al pracht-wijnen welke allen biologisch worden verbouwd en geproduceerd en een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding hebben
Miguel Gil is ook eigenaar van het topdomein El Nido en koos uit respect en liefde voor zijn regio (en grote wijn!) voor kwaliteit in plaats van kwantiteit in het voor jaren onontdekte Jumila. Voor het miniproject van Bodegas El Nido doet hij beroep op de Australische topwijnmaker Chris Ringland (bij Parker goed voor 100/100…) Op deze kleine Bodega worden 2 wijnen gemaakt: Clio & El Nido. De 16 ha Monastrell wijngaarden van 60 jaar oud prijken op terrassen die noordoost georiënteerd zijn. Verder werden er 25 jaar geleden in dezelfde regio 12 ha Cabernet Sauvignon op de heuvels met oriëntatie noord aangeplant. Vandaag bieden deze unieke wijngaarden druiven van topkwaliteit die door het duo Gil-Ringland magnifiek veredeld worden tot Spanje’s meest aristocratische wijnen.
Organische/biologische wijnbouw en sustainability zijn belangrijke elementen in de visie van de Gil Family. Klik voor een fraaie overzichts video: Gil Family Estates - Video
De Juan Gil Silver label (ook wel de 12 Meses of Etiqueta Plata genoemd) wordt gemaakt van de Monastrell druif (Mourvedre) en komt van wijngaarden van meer dan 50 jaar oud. Juan Gil was als één van de eerste wijnbedrijven al heel erg begaan met onze planeet. Alle energie wordt opgewekt met zonnepanelen en windmolens, er wordt niet geïrrigeerd en er worden geen chemicaliën gebruikt en deze Juan Gil Silver Label is dan ook biologisch en vegan gecertificeerd. De wijn wordt 12 maanden opgevoed op frans eiken. De kleur is paars-rood en in de neus ontwaart zich rood en zwart fruit zoals rode bes en braam. Ook fraaie tonen van gerookt hout en espresso. In de afdronk komen de verfijnde tannines naar boven. Dit is gewoon geweldige wijn en vooral de prijs/kwaliteit is indrukwekkend. Daarnaast is deze wijn met respect voor de natuur gemaakt en hier zijn geen chemicaliën gebruikt. Vanaf jaargang 2019 ze elimineren ze alle rozijnen met hun nieuwe optische sorteermachine en dat maakt het een zeer schone wijnen en heeft de precisie verder verhoogd. Ze verminderden ook de toast van hun vaten en dat verhoogt de integratie van het eikenhout met het fruit.
De Juan Gil Silver Label is een fantastische wijn bij gestoofde groente of een stew en een aanrader bij een gegrilde bavette en bij langzaam gegaard buispek en wij menen dat de wijn bijna gemaakt is om te pairen met spareribs van de BBQ/Green Egg -dit gaat zo fantastisch samen. Magnum uitvoering van 1.5 liter
WEETJE: De Juan Gil Silver Label is niet voor niets een International Award Winner. Reeds jaren begeleidt de Australische topwijnmaker Chris Ringland het Gil Family project in Spanje. Chris Ringland is niet zomaar de éérste de beste en scoorde maar liefst 11 keer 100/100 bij Parker.
Juan Gil, familiebedrijf opgericht in 1916 in het centrum van de stad Jumilla en is de voorvechter van het op de kaart brengen van de Jumilia als (top)wijngebied en heeft ertoe geleid dat verschillende wijnmakers zijn opgestaan voor de prestige/potentieel van de wijnen van het gebied en de kwaliteiten van de Monastrell-druif. Trouw aan haar oorsprong heeft dit wijnhuis traditie en de nieuws technologie naadloos versmolten met respect voor het milieu. Juan Gill is ook de maker van de fameuze Clio en de de wereldvermaarde El Nido. Wij gaan het niet ontkennen; wij zijn een grote fan van Juan Gill en vinden het vooral fraai dat deze zowel wijnen heeft in het top-segment, zoals de Clio en de El Nido, als wijnen die ook met liefde zijn gemaakt en een hoge kwaliteit hebben maar daarnaast ook nog zeer betaalbaar zijn. Alle wijnen hebben een prijs/kwaliteit welke onverslaanbaar is.
Naast de Silver Label kent Juan Gil nog de Yellow Label (4-6 maanden rijping) en de Blue Label (18 maanden rijping) en dan natuurlijk nog de geweldige Juan Gil Blanco en Juan Gil Rosé.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Murcia |
Appellatie | Jumilla (Appellatie) |
Wijnhuis | Juan Gil |
Druif | Monastrell |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 90 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Fruitig |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Voor alledag |
Parker
Rating
93
Release Price
$16
Drink Date
2020 - 2025
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
10th Sep 2020
Source
September 2020 Week 2, The Wine Advocate
I also tasted the following vintage, the 2018 Juan Gil (silver label), from a cooler and rainier, more continental vintage than the 2017 I tasted next to it. The origin is the same, Monastrell from their own old, non-irrigated vines fermented in stainless steel and matured in French oak barrels for around 12 months. This is the first vintage that is certified organic. There were some challenges, but they resulted in a fresh and balanced wine with integrated oak and a juicy and round palate. They have introduced optical sorting of the grapes, and perhaps that's why there is more precision and purity. They cannot do manual sorting at this price point, but optical sorting seems like a good alternative. 2018 is a more difficult vintage than the 2017, yet this wine is better, juicier and seems to absorb the oak better, with just a smoky touch that reminded me somehow of a Northern Rhône. Really impressive. 312,000 bottles. It was bottled in June 2020.
The Gil Vera family have championed the style of powerful Monastrell in Jumilla since 2002, even if their roots in wine can be traced back three generations to 1916. They now own around 750 hectares of vineyards, mostly old-vine and dry-farmed Monastrell but also some Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Tempranillo and Moscatel. Most of the vineyards are worked organically, as they are certifying more and more of their vineyards and more and more of their wines. The environmental approach has also reached the winery, where they use 100% solar energy and all residuals are recycled; the whole operation is truly sustainable. They produce 2.7 million bottles per year, so it's not a small winery where these things are more or less easy to achieve.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De prachtige bodega Juan Gil werd in 1916 opgericht, en is reeds generaties in handen van de Gil familie. In tegenstelling tot het gros van Jumilla liggen de wijngaarden op het plateau tussen de bergen. Hierdoor profiteert Juan Gil van een meer gematigd klimaat ten opzichte van de wineries die in het dal gelegen zijn. De metamorphose op het domein van Juan Gil is werkelijk spectalulair. Waar Juan Gil steeds één der toonaangevende wineries van de regio Jumilla was, markeert het zich vandaag nog meer dan ooit als topper van de regio. Dit is in hoofdzaak te danken aan de constante investeringen van eigenaar Miguel Gil. Zijn wijnen van de regio Jumilla, wat synoniem stond met massa en basic, scoren nu bij de allerbeste van Spanje. En wat mooi is, niet enkel de topcuvées, maar elke wijn met de Gil handtekening is een genot. Naast de bekende en fameuze wijnen van Juan Gil onder de naam El Nido en Clio heeft de familie prachtige domeinen waaronder Pedrera, de 12 Meses (silver Label)| en de L´Altre de Can Blau. Al met al pracht-wijnen welke allen biologisch worden verbouwd en geproduceerd en een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding hebben
Miguel Gil is ook eigenaar van het topdomein El Nido en koos uit respect en liefde voor zijn regio (en grote wijn!) voor kwaliteit in plaats van kwantiteit in het voor jaren onontdekte Jumila. Voor het miniproject van Bodegas El Nido doet hij beroep op de Australische topwijnmaker Chris Ringland (bij Parker goed voor 100/100…) Op deze kleine Bodega worden 2 wijnen gemaakt: Clio & El Nido. De 16 ha Monastrell wijngaarden van 60 jaar oud prijken op terrassen die noordoost georiënteerd zijn. Verder werden er 25 jaar geleden in dezelfde regio 12 ha Cabernet Sauvignon op de heuvels met oriëntatie noord aangeplant. Vandaag bieden deze unieke wijngaarden druiven van topkwaliteit die door het duo Gil-Ringland magnifiek veredeld worden tot Spanje’s meest aristocratische wijnen.
Organische/biologische wijnbouw en sustainability zijn belangrijke elementen in de visie van de Gil Family. Klik voor een fraaie overzichts video: Gil Family Estates - Video