2023 Juan Gil Yellow label

Schrijf de eerste review over dit product
rotation
biologisch
vegan
  • Koop 6 voor 9,25 7,64 en bespaar 5%
Nog 599 op voorraad
gift Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen Vanuit de winkelwagen kunt u een cadeaubericht of cadeauverpakking toevoegen aan de door u gekozen product(en).

Omschrijving

chevron-down

Juan Gil, familiebedrijf opgericht in 1916 in het centrum van de stad Jumilla en is de voorvechter van het op de kaart brengen van de Jumilia als (top)wijngebied en heeft ertoe geleid dat verschillende wijnmakers zijn opgestaan voor de prestige/potentieel van de wijnen van het gebied en de kwaliteiten van de Monastrell-druif. Trouw aan haar oorsprong heeft dit wijnhuis traditie en de nieuws technologie naadloos versmolten met respect voor het milieu. Juan Gill is ook de maker van de fameuze Clio en de de wereldvermaarde El Nido.

De Yellow Label van Juan gil is gemaakt van handgeplukte Monastrell (Mourvèdre), welke na fermentatie gedurende 4 maanden op deels Franse/deels Amerikaanse eik heeft gerijpt waarna deze weer terug wordt geplaatst naar RVS voordat deze wordt gebotteld. De Yellow label (deze wijn heette tot aan jaargang 2017 nog de 4 Meses) heeft een intens diepe kersenkleur. Krachtig aroma, attractieve fruitaroma’s die zeer mooi in balans blijven in de lange afdronk. Heerlijk glas! Een voltreffer voor de goede barbecue, diner of bij de haard. De Yellow Label is nu perfect op op dronk en heeft en geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u informatie over dit fraaie wijnhuis, zijn wijnen en de ligging van de wijngaarden. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Vraag advies aan onze Sommelier - Gratis voor onze klanten.

De Juan Gil Yellow Label is een krachtige en warme rode wijn met rijp zwart fruit zoals bramen en pruimen, ondersteund door tonen van kruiden, cacao, vanille en een stevige structuur met zachte tannines. De wijn rijpt deels op hout, wat hem complexiteit en rondeur geeft. Door zijn volle body en rijpe stijl past hij uitstekend bij hartige, kruidige en licht gerookte gerechten, zowel met vlees als met geroosterde groenten.

1. Gegrilde lamskoteletjes met rozemarijn en knoflook
Lamsvlees heeft een uitgesproken, licht wild karakter dat perfect samengaat met de kruidige en aardse tonen van Monastrell. Rozemarijn en knoflook versterken de Mediterrane toets en sluiten aan bij het karakter van de wijn.

2. Geroosterde groenten uit de oven met aubergine, paprika, ui en tijm
Monastrell heeft een warme, rijpe stijl die goed samengaat met geroosterde groenten. De natuurlijke zoetheid van paprika en ui, en de aardse tonen van aubergine, worden mooi ondersteund door het fruitige karakter van de wijn.

3. Gegrilde hamburgers met gerookt paprikapoeder en oude kaas
De sappigheid en kruidigheid van de burger passen goed bij de krachtige structuur van de wijn. Het gerookte paprikapoeder en de kaas sluiten mooi aan bij de houtinvloed en de kruidigheid van de wijn.

4. Runderstoof met tomaat, laurier en kruidnagel
Een langzaam gegaard stoofgerecht haalt het beste naar boven in deze wijn. De wijn heeft genoeg kracht om de hartige smaken te begeleiden, terwijl de zuren in de tomaat mooi samengaan met de frisse ondertoon in de wijn.

5. Pasta met chorizo, tomaat en zwarte olijven
Chorizo voegt een pittige, rokerige toets toe die perfect aansluit bij het kruidige karakter van de wijn. Tomaat en olijven geven diepte en hartigheid, waardoor het geheel goed in balans is met de volle smaak van Juan Gil.

6. Linzenstoof met wortel, knolselderij, ui en specerijen zoals komijn en paprikapoeder
Een stevige vegetarische optie. De structuur van linzen en de diepe aardse smaken combineren goed met de intensiteit van de wijn, terwijl de specerijen een brug slaan naar het Mediterrane karakter van Monastrell.

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Murcia
Appellatie Jumilla (Appellatie)
Wijnhuis Juan Gil
Druif Monastrell
Biologisch gecertificeerd Ja
Natural wijn Nee
Vegan Ja
Jaar 2023
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2027
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding Staffelkorting
Smaakprofiel Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Fruitig
Drink momenten Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Voor alledag

Wijnhuis

chevron-down

De prachtige bodega Juan Gil werd in 1916 opgericht, en is reeds generaties in handen van de Gil familie. In tegenstelling tot het gros van Jumilla liggen de wijngaarden op het plateau tussen de bergen. Hierdoor profiteert Juan Gil van een meer gematigd klimaat ten opzichte van de wineries die in het dal gelegen zijn. De metamorphose op het domein van Juan Gil is werkelijk spectalulair. Waar Juan Gil steeds één der toonaangevende wineries van de regio Jumilla was, markeert het zich vandaag nog meer dan ooit als topper van de regio. Dit is in hoofdzaak te danken aan de constante investeringen van eigenaar Miguel Gil. Zijn wijnen van de regio Jumilla, wat synoniem stond met massa en basic, scoren nu bij de allerbeste van Spanje. En wat mooi is, niet enkel de topcuvées, maar elke wijn met de Gil handtekening is een genot. Naast de bekende en fameuze wijnen van Juan Gil onder de naam El Nido en Clio heeft de familie prachtige domeinen waaronder Pedrera, de 12 Meses (silver Label)| en de L´Altre de Can Blau.  Al met al pracht-wijnen welke allen biologisch worden verbouwd en geproduceerd en een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding hebben

Miguel Gil is ook eigenaar van het topdomein El Nido en koos uit respect en liefde voor zijn regio (en grote wijn!) voor kwaliteit in plaats van kwantiteit in het voor jaren onontdekte Jumila. Voor het miniproject van Bodegas El Nido doet hij beroep op de Australische topwijnmaker Chris Ringland (bij Parker goed voor 100/100…) Op deze kleine Bodega worden 2 wijnen gemaakt: Clio & El Nido. De 16 ha Monastrell wijngaarden van 60 jaar oud prijken op terrassen die noordoost georiënteerd zijn. Verder werden er 25 jaar geleden in dezelfde regio 12 ha Cabernet Sauvignon op de heuvels met oriëntatie noord aangeplant. Vandaag bieden deze unieke wijngaarden druiven van topkwaliteit die door het duo Gil-Ringland magnifiek veredeld worden tot Spanje’s meest aristocratische wijnen.

Organische/biologische wijnbouw en sustainability zijn belangrijke elementen in de visie van de Gil Family. Klik voor een fraaie overzichts video: Gil Family Estates - Video

Recensies

chevron-down
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: 2023 Juan Gil Yellow label
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Bijlagen

chevron-down

Gerelateerde blogs

chevron-down
Vegan Label
2022 Juan Gil Blue label
Volg het laatste nieuws over al onze wijnen, acties en nieuwe selecties.

Laatste review

29.04.2025

kiyoh-stars-open
kiyoh-stars-filled

2024 Gramona Gessami Blanco

"Een lekkere verfijnde wijn" Adriana de Zeeuw

Bekijk product recensie