2020 Clos Mogador Manyetes Vi de Vila Gratallops

Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Catalunya
Appellatie Priorat (Appellatie)
Wijnhuis Clos Mogador
Jaar 2020
Druif Carignan
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (15%)
Drink venster 2023 - 2032
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

De Rene Barbier Clos mogador Manyetes draagt het "Vi de Villa Gratallops" op het etiket, want het is van Carinena wijngaarden in het dorp Gratallops. De wijngaard ligt op bijna 400 meter en is slechts 10Ha groot (waarvan slechts 3 Ha aan wijnstokken)  in het meest onherbergzame Priorat gedeelte. De Manyetes is een 100% Carignan welke 18 maanden in het beste (nieuwe) europese eiken heeft mogen rijpen. De fel paars-gekleurde Manyetes heeft een complexe neus van natte leisteen, grafiet en turf vermengd met bosbessen, viooltjes en zoethout aroma's in een zeer harmonieuze manier. De smaak is heerlijk rustiek, met gepolijste tannines, goede zuren, pure smaken en een zeer lange afdronk.Hij is gemaakt van de klassieke Priorat-druif de Carignan van een zeer oude wijngaard. Dit is de broer van de bij ons bekendere Clos Mogador maar dit komt vooral omdat er slechts 1740 flessen van zijn gemaakt (en van de 2020 worden het maar enkele honderden flessen). maar deze broer van de Clos Mogador is zeker zo mooi.

De verschillende terroirs die bestaan binnen de Priorat wijnbenaming hebben geleid tot de creatie van een nieuwe "Village Wine - Gratallops". Net als in Bourgondië, Frankrijk en is een beetje vergelijkbaar met Antinori met zijn Super Tuscans. Manyetes is de naam van een wijngaard in Gratallops: een gewaagde onderneming waar wijnstokken nauwelijks kunnen overleven gezien de arme grond in de regio en het intense zonlicht. De wijnstokken zijn letterlijk aan het overleven, maar dit is precies wat de belangrijkste essentie van Priorat wijnen is. Extreem lage opbrengsten, ene wijnstol die extreem diep moet wortelen op de steil aflopende leisteenhellingen en deze buitengewone wijngaard in een buitengewone omgeving geeft buitengewone wijnen. De 2020 was wel extreem want er was minder dan een vat aan fruit dus uiteindelijk zijn er maar een paar honderd flessen gebottles (slechts 20% van de al kleine productie van 1.400 flessen in een gemiddeld jaar). Kenners weten het wel: lage opbrengst is bijna altijd zeer hoge kwaliteit en dat is imet deze Manyetes 2020 niet anders. Een collectors-item en eentje voor de kelder.

WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting.

René Barbier Meyer, Clos Mogador Winery Winemaker

2020 is a year of contrasts. A year with a very abun- dant rainfall at the beginning of the cycle, a gift for our land. It was also a year of learning with the appearance of less common diseases in our lands. We lost some blossom, but we worked hard un- til well into June. At the end of that month, the- re was a radical change in the weather, a dry and hot summer, but unlike other years, the plants did not suffer any stress and we were able to arrive at harvest time with grapes that easily reached good maturity. With all this we have achieved a plea- sant, balanced wine. I hope you enjoy it.

Vineyard for 2020 Clos Mogador Manyetes Vi de Vila Gratallops
Meer informatie
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Catalunya
Appellatie Priorat (Appellatie)
Wijnhuis Clos Mogador
Druif Carignan
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2020
Drinken vanaf 2023
Drinken tot 2032
Alcohol % 15
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 97
Smaakprofiel Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2020 Clos Mogador Manyetes Vi de Vila Gratallops
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

23.09.2023

Domaine Tropez White Tropez Glazen - set van 2 stuks

"De rosé is al genot om te drinken, maar in de originele glazen is het e..." Patrick

Bekijk product recensie