2019 Cheval des Andes

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | , , , Petit Verdot |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2023 - 2035 |
Lage voorraad
Nog maar 3 over
Omschrijving
De samenwerking tussen Cheval Blanc uit de Saint-Emilion en Terrazas uit de Mendoza heeft nog een extra onverwacht Frans tintje. Oprichter en eigenaar van Terrazas is namelijk het prestigieuze Champagne huis Moët & Chandon. De stijl van Cheval des Andes is uniek waarbij alle elementen zijn geinspireerd door Cheval Blanc. De wijn van Cheval des Andes combineert de levendige en intense expressie van Argentijnse Malbec met de strengheid, elegantie en savoir-faire van een geweldige Bordeaux. De visie van Cheval des Andes is om de wijnbereidingsfilosofie van Château Cheval Blanc - die zich concentreert op mogelijkheden voor het bewaren van wijn en elegantie naar Argentinië te brengen. Cheval des Andes maakt wijnen die gracieus verouderen en "door de decennia reizen", aldus Pierre Lurton, voorzitter van Château Cheval Blanc en Cheval des Andes.
De Cheval des Andes 2019 had een meer reductieve vinificatie en élevage aangezien een van hun doelstellingen was om een wijn te maken die (nog) langer kan verouderen. Een ander doel is om tot een 50/50 blend van Malbec en Cabernet Sauvignon te komen, wat ze voor het eerst in deze vintage bereikten, teruggaand naar het oorspronkelijke karakter van de wijn, dat was het idee van de Argentijnse wijnmaker Roberto de la Mota. Dit is de eerste vintage die volledig onder de hoede is van de nieuwe Franse wijnmaker, Gerald Gabillet, die per perceel fermenteerde en enkele specifieke delen van de wijngaard isoleerde, zoals de randen waar je door de irrigatie de neiging hebt om hogere opbrengsten te behalen. Het rijpte in eikenhouten vaten van 225 en 400 liter en in eiken vaten. Ze gebruikten meer vaten en vaten van Stockinger en de wijn rijpt gemiddeld 13 tot 14 maanden op eikenhout, maar sommige partijen krijgen 11 maanden en andere 16 maanden. 2019 was een milde vintage, koeler dan 2017 en warmer dan 2018, met regen op het juiste moment, wat hielp om wateroverlast te voorkomen stress, en zonder extremen (die ze in 2020 hadden met drie weken extreme hitte). De wijn is jong en mals en een beetje eikenachtig met ongeveer 14,2% alcohol, zachte zuren en fluweelzachte tannines. Er is hier meer Cabernet, dus de aromatische uitdrukking kan iets tussen 2017 en 2018 zijn, maar Cabernet markeert veel het gehemelte en maakt de wijn meer leeftijdswaardig, omdat het de structuur en lengte geeft die de Malbec mist. De wijn is dus misschien minder toegankelijk als hij jong is en zou zich langzaam moeten ontwikkelen op fles. Het is lekker en soepel en heeft de ingrediënten en de balans voor waar ze naar streven. In de volgende jaargangen volgen ze dit pad, en Gabillet is van mening dat met meer precisie de wijnen de verschillen tussen de jaargangen beter kunnen weerspiegelen. De Cheval de Andes heeft een elegant en krachtige profiel met het luxueuze en romige karakter dat terug te vinden is in de beste Bordeaux-wijnen van de afgelopen jaren, wijnen met kracht, precisie, concentratie, energie en finesse. De manier waarop ze de wijn willen omschrijven is de Argentijnse uitdrukking van Cheval Blanc en dat klopt als een bus
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Argentinië |
Regio | Mendoza |
Iconen | Icoon Zuid Amerika |
Wijnhuis | Cheval des Andes |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
James Suckling rating | 97 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
Rating
98
Release Price
$100
Drink Date
2023 - 2035
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
31st Aug 2022
Source
Issue 262 End of August 2022, The Wine Advocate
The 2019 Cheval des Andes had a more reductive vinification and élevage, making the wine a bit shy and in need of time to open up, as one of their objectives was to make it more age-worthy. Another objective is to get to a 50/50 blend of Malbec and Cabernet Sauvignon, which they achieved in this vintage for the first time, going back to the initial character of the wine that was the idea of Argentinean winemaker Roberto de la Mota; so, they are closing the circle and going back to the initial idea, with more implication from the Cheval Blanc team. This is the first vintage fully under the charge of the new French winemaker, Gerald Gabillet, who fermented by plot, isolating some specific parts of the vineyard, like the borders where you tend to get higher yields because of the irrigation. It matured in 225- and 400-liter oak barrels and in oak vats. They used more barrels and vats from Stockinger, which they like and rotate; the wine spends an average of 13 to 14 months in oak, but some lots get 11 months and others get 16. 2019 was a mild vintage, cooler than 2017 and warmer than 2018, with rain at the right time, which helped to avoid hydric stress, and without extremes (which they had in 2020 with three weeks of extreme heat). The wine is young and tender and a bit oaky, which Gerald attributed to the reductiveness; it's ripe without excess, with around 14.2% alcohol, mellow acidity and velvety tannins. There's more Cabernet here, so the aromatic expression can be something between 2017 and 2018, but Cabernet marks the palate a lot and makes the wine more age-worthy, as it provides the structure and length that the Malbec lacks. So, the wine might be less accessible when young and should develop slowly in bottle. It's tasty and supple and has the ingredients and the balance for what they are aiming for. In the following vintages, they follow this path, and Gabillet feels that having more precision allows the wines to reflect the differences between vintages better. They keep producing around 100,000 bottles. It was bottled in late January 2021. The way they want to describe the wine is the Argentinean expression of Cheval Blanc. And I can only agree.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
97
Drinking Window
2024 - 2035
From: Argentina on the Couch: Malbec, Terroir and Other Trends (Nov 2021)
The 2019 Cheval des Andes is a 50/50 blend of Malbec and Cabernet Sauvignon from Las Compuertas and Paraje Altamira, Mendoza. The 2019 was 40% aged in 225-liter barrels, 40% in 500-liter barrels and 20% in foudres. It’s red with violet flecks in the glass. It has a fresh nose of plum and blackcurrant accompanied by hints of white pepper, mint and violets over a bed of cedar and sandalwood. On the palate, the feel is finely grained with a leaner, more agile flow than in previous years, while the freshness brings plenty of energy before the lengthy finish of fruit and country herb aromas.
- By Joaquín Hidalgo on November 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De Samenwerking tussen Cheval Blanc uit de Saint-Emilion en Terrazas uit de Mendoza heeft nog een extra onverwacht Frans tintje. Oprichter en eigenaar van Terrazas is namelijk het prestigieuze Champagne huis Moët & Chandon. De stijl van Cheval des Andes is uniek waarbij alle elementen zijn geinspireerd door Cheval Blanc. De wijn van Cheval des Andes combineert de levendige en intense expressie van Argentijnse Malbec met de strengheid, elegantie en savoir-faire van een geweldige Bordeaux. Het is een unieke mix van Malbec-druiven en Bordeaux-variëteiten - een ensemble met de uitbundigheid van Malbec in evenwicht gehouden door de gematigdheid van Cabernet Sauvignon, aangevuld met hints van Petit Verdot. De visie van Cheval des Andes is om de wijnbereidingsfilosofie van Château Cheval Blanc - die zich concentreert op mogelijkheden voor het bewaren van wijn en elegantie naar Argentinië te brengen. Cheval des Andes maakt wijnen die gracieus verouderen en "door de decennia reizen", aldus Pierre Lurton, voorzitter van Château Cheval Blanc en Cheval des Andes.De wijnen zijn elegant, wat betekent dat ze de meest verfijnde uitdrukking geven van het terroir van Mendoza. In de neus zijn ze eerder complex dan intens en in de mond zijn ze eerder evenwichtig dan krachtig.
De samenwerking tussen Cheval Blanc uit de Saint-Emilion en Terrazas uit de Mendoza heeft nog een extra onverwacht Frans tintje. Oprichter en eigenaar van Terrazas is namelijk het prestigieuze Champagne huis Moët & Chandon. De stijl van Cheval des Andes is uniek waarbij alle elementen zijn geinspireerd door Cheval Blanc. De wijn van Cheval des Andes combineert de levendige en intense expressie van Argentijnse Malbec met de strengheid, elegantie en savoir-faire van een geweldige Bordeaux. De visie van Cheval des Andes is om de wijnbereidingsfilosofie van Château Cheval Blanc - die zich concentreert op mogelijkheden voor het bewaren van wijn en elegantie naar Argentinië te brengen. Cheval des Andes maakt wijnen die gracieus verouderen en "door de decennia reizen", aldus Pierre Lurton, voorzitter van Château Cheval Blanc en Cheval des Andes.
De Cheval des Andes 2019 had een meer reductieve vinificatie en élevage aangezien een van hun doelstellingen was om een wijn te maken die (nog) langer kan verouderen. Een ander doel is om tot een 50/50 blend van Malbec en Cabernet Sauvignon te komen, wat ze voor het eerst in deze vintage bereikten, teruggaand naar het oorspronkelijke karakter van de wijn, dat was het idee van de Argentijnse wijnmaker Roberto de la Mota. Dit is de eerste vintage die volledig onder de hoede is van de nieuwe Franse wijnmaker, Gerald Gabillet, die per perceel fermenteerde en enkele specifieke delen van de wijngaard isoleerde, zoals de randen waar je door de irrigatie de neiging hebt om hogere opbrengsten te behalen. Het rijpte in eikenhouten vaten van 225 en 400 liter en in eiken vaten. Ze gebruikten meer vaten en vaten van Stockinger en de wijn rijpt gemiddeld 13 tot 14 maanden op eikenhout, maar sommige partijen krijgen 11 maanden en andere 16 maanden. 2019 was een milde vintage, koeler dan 2017 en warmer dan 2018, met regen op het juiste moment, wat hielp om wateroverlast te voorkomen stress, en zonder extremen (die ze in 2020 hadden met drie weken extreme hitte). De wijn is jong en mals en een beetje eikenachtig met ongeveer 14,2% alcohol, zachte zuren en fluweelzachte tannines. Er is hier meer Cabernet, dus de aromatische uitdrukking kan iets tussen 2017 en 2018 zijn, maar Cabernet markeert veel het gehemelte en maakt de wijn meer leeftijdswaardig, omdat het de structuur en lengte geeft die de Malbec mist. De wijn is dus misschien minder toegankelijk als hij jong is en zou zich langzaam moeten ontwikkelen op fles. Het is lekker en soepel en heeft de ingrediënten en de balans voor waar ze naar streven. In de volgende jaargangen volgen ze dit pad, en Gabillet is van mening dat met meer precisie de wijnen de verschillen tussen de jaargangen beter kunnen weerspiegelen. De Cheval de Andes heeft een elegant en krachtige profiel met het luxueuze en romige karakter dat terug te vinden is in de beste Bordeaux-wijnen van de afgelopen jaren, wijnen met kracht, precisie, concentratie, energie en finesse. De manier waarop ze de wijn willen omschrijven is de Argentijnse uitdrukking van Cheval Blanc en dat klopt als een bus
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Argentinië |
Regio | Mendoza |
Iconen | Icoon Zuid Amerika |
Wijnhuis | Cheval des Andes |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
James Suckling rating | 97 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Open haard |
Parker
Rating
98
Release Price
$100
Drink Date
2023 - 2035
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
31st Aug 2022
Source
Issue 262 End of August 2022, The Wine Advocate
The 2019 Cheval des Andes had a more reductive vinification and élevage, making the wine a bit shy and in need of time to open up, as one of their objectives was to make it more age-worthy. Another objective is to get to a 50/50 blend of Malbec and Cabernet Sauvignon, which they achieved in this vintage for the first time, going back to the initial character of the wine that was the idea of Argentinean winemaker Roberto de la Mota; so, they are closing the circle and going back to the initial idea, with more implication from the Cheval Blanc team. This is the first vintage fully under the charge of the new French winemaker, Gerald Gabillet, who fermented by plot, isolating some specific parts of the vineyard, like the borders where you tend to get higher yields because of the irrigation. It matured in 225- and 400-liter oak barrels and in oak vats. They used more barrels and vats from Stockinger, which they like and rotate; the wine spends an average of 13 to 14 months in oak, but some lots get 11 months and others get 16. 2019 was a mild vintage, cooler than 2017 and warmer than 2018, with rain at the right time, which helped to avoid hydric stress, and without extremes (which they had in 2020 with three weeks of extreme heat). The wine is young and tender and a bit oaky, which Gerald attributed to the reductiveness; it's ripe without excess, with around 14.2% alcohol, mellow acidity and velvety tannins. There's more Cabernet here, so the aromatic expression can be something between 2017 and 2018, but Cabernet marks the palate a lot and makes the wine more age-worthy, as it provides the structure and length that the Malbec lacks. So, the wine might be less accessible when young and should develop slowly in bottle. It's tasty and supple and has the ingredients and the balance for what they are aiming for. In the following vintages, they follow this path, and Gabillet feels that having more precision allows the wines to reflect the differences between vintages better. They keep producing around 100,000 bottles. It was bottled in late January 2021. The way they want to describe the wine is the Argentinean expression of Cheval Blanc. And I can only agree.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
97
Drinking Window
2024 - 2035
From: Argentina on the Couch: Malbec, Terroir and Other Trends (Nov 2021)
The 2019 Cheval des Andes is a 50/50 blend of Malbec and Cabernet Sauvignon from Las Compuertas and Paraje Altamira, Mendoza. The 2019 was 40% aged in 225-liter barrels, 40% in 500-liter barrels and 20% in foudres. It’s red with violet flecks in the glass. It has a fresh nose of plum and blackcurrant accompanied by hints of white pepper, mint and violets over a bed of cedar and sandalwood. On the palate, the feel is finely grained with a leaner, more agile flow than in previous years, while the freshness brings plenty of energy before the lengthy finish of fruit and country herb aromas.
- By Joaquín Hidalgo on November 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De Samenwerking tussen Cheval Blanc uit de Saint-Emilion en Terrazas uit de Mendoza heeft nog een extra onverwacht Frans tintje. Oprichter en eigenaar van Terrazas is namelijk het prestigieuze Champagne huis Moët & Chandon. De stijl van Cheval des Andes is uniek waarbij alle elementen zijn geinspireerd door Cheval Blanc. De wijn van Cheval des Andes combineert de levendige en intense expressie van Argentijnse Malbec met de strengheid, elegantie en savoir-faire van een geweldige Bordeaux. Het is een unieke mix van Malbec-druiven en Bordeaux-variëteiten - een ensemble met de uitbundigheid van Malbec in evenwicht gehouden door de gematigdheid van Cabernet Sauvignon, aangevuld met hints van Petit Verdot. De visie van Cheval des Andes is om de wijnbereidingsfilosofie van Château Cheval Blanc - die zich concentreert op mogelijkheden voor het bewaren van wijn en elegantie naar Argentinië te brengen. Cheval des Andes maakt wijnen die gracieus verouderen en "door de decennia reizen", aldus Pierre Lurton, voorzitter van Château Cheval Blanc en Cheval des Andes.De wijnen zijn elegant, wat betekent dat ze de meest verfijnde uitdrukking geven van het terroir van Mendoza. In de neus zijn ze eerder complex dan intens en in de mond zijn ze eerder evenwichtig dan krachtig.