2019 Bernardus Chardonnay Rosella's Vineyard
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2022 - 2029 |
Omschrijving
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (u weet wel van de Pon familie welke o.a. importeur is van VW, Audi en Porsche) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren.
De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
De druiven van de Bernardus Chardonnay Rosella's Vineyard zijn afkomstig uit een enkele wijngaard (single vineyard) namelijk de Rosella’s vineyard. Deze druiven zijn aangeplant door de huidige wijnmaker Gary Franscioni. Deze fraaie chardonnay heeft een houtlagering mogen ondergaan van ruim 15 maanden. De druiven voor dit pareltje worden uiteraard allen met de hand geoogst zodat alleen het beste sap voor deze wijn gebruikt word. Door de lange houtlagering is de kleur diep goud geel. In de neus ruiken we gekruide appelschijfjes, citroentaart en oranjebloesem met hints van gebakken brood, brioche en marsepein. In de mond vallen de mooie frisse zuren op met wat citrussmaken plus een vleugje piment op de afdronk. Wij hadden dit nooit als een Napa Valley Chardonnay beoordeeld tijdens het proeven en veel eerder als een knappe witte Bourgogne.
Weetje: van deze wijn komt ieder jaar maar rond de 90-120 flessen naar Nederland.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | Bernardus |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Wijnhuis
Bernardus makes dreams come true.
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (u weet de Nederlandse importeur van o.a VW, Audi en Porsche) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
Recensies
Klantenreviews
Mijn zoon vindt het een sublieme chardonnay.
En heeft genoten van deze Bernardus.