2018 Alvear Pedro Ximenez de Anada 0.375 ltr
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | Alvear |
Jaar | 2018 |
Druif | Pedro Ximenez |
Inhoud (Alc) | 0.375 ltr (17%) |
Drink venster | 2022 - 2035 |
Deze zachte zoete wijn is gemaakt van Pedro Ximenez druiven die traditioneel worden zongedroogd op matten. Dit ambachtelijke proces staat bekend onder de naam 'asoleo'. De wijn wordt 12 maanden in aardewerken vaten, de zogenaamde "tinajas", gerijpt. De Alvear Pedro Ximenez de Anada smaakt rijk en weelderig zoet met aangename tonen van honing, rozijnen en gedroogde dadels. Het best geserveerd zo rond 12-14 graden Celsius. Deze PX kan ook nog lang bewaard blijven, zeker tot 2030+.
Past goed bij zoete nagerechten en ook heerlijk bij een kaasplankje. De PX de Anada scoort altijd erg goed bij Parker. De 2018 is nog niet beoordeeld maar de 2014 kreeg 96 punten.
Alvear werd opgericht in 1729 en is steeds in handen van dezelfde familie geweest. Alvear bezit zo'n 300 hectare wijngaarden in de appellatie Montilla-Moriles. Iedereen die het gebied bezoekt, herkent de ongelooflijke witte bodems, die worden gedomineerd door kalk/leisteen die bepalend zijn voor het zuurgehalte van de Alvear wijnen.
In 1729 begon Don Diego de Alvear y Escalera met de productie van wijn in het dorpje Montillan in Andalusië. Vanaf toen is Alvear gegroeid en ontwikkeld tot een goed wijnhuis. Het wijnhuis is nog steeds in handen van de familie Alvear en elke generatie heeft bijgedragen aan de groei van het wijnhuis. De belangrijkste druivensoorten voor het wijnhuis is de Pedro Ximenez. Alvear is het oudste wijnhuis in Andalusië en behoort vandaag de dag nog steeds tot de top wijnhuizen.
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | Alvear |
Druif | Pedro Ximenez |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 17 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.375 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
James Suckling rating | 93 |
Login and Registration Form