Alvear Pedro Ximenez Solera 1971

Schrijf de eerste review over dit product
rotation
Nog maar 2 op voorraad
gift Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen Vanuit de winkelwagen kunt u een cadeaubericht of cadeauverpakking toevoegen aan de door u gekozen product(en).

Omschrijving

chevron-down

Bodegas Alvear is in 1729 opgericht, maar pas sinds de 19e eeuw wordt er ingezet op de productie van de zoete Pedro Ximénez wijnen. Tot 1900 ging dit met zogenaamde vintagewijnen, die enkel in de allerbeste jaren werden gemaakt. Vanaf 1900 werden deze oude wijnen gemengd met jongere en kwamen de solera’s tot stand. De PX 1971 is de opvolger van de 1927 en is een ‘solerawijn’ waarvoor meerdere oogstjaren gebruikt zijn, waaronder 1971.

De Pedro Ximénez Solera 1971 zijn geur is fantastisch met aroma’s van pruimen, rozijnen en chocolade. De smaak is vol, zoet en zeer intens met een romige structuur en een zeer lang aanhoudende fluwelige afdronk. Dit is een zeer exclusieve uitvoering. er zijn slechts 60 flessen gemaakt en de flessen zijn allemaal genummerd (zie afbeelding en 360 graden afbeelding). De wijn zit in een houten kist.

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Sherry
Land Spanje
Regio Montilla-Moriles
Wijnhuis Alvear
Druif Pedro Ximenez
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 1975
Alcohol % 15
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.375 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 96

Wijnhuis

chevron-down

Oud en eerbiedwaardig, zo mag je familiebedrijf Alvear, opgericht in 1729, wel noemen. Deze bodega ligt in Zuid-Spanje, in de DO Montilla-Moriles, dicht bij sherrygebied Jerez. Vanwege de lange, hete en droge zomers staan de druiven op de hellingen van de bergrug Montilla y Moriles aangeplant, zodat ze ’s nachts verkoeling krijgen.


De sterdruif van Alvear is pedro ximénez. Die kan goed tegen de hitte en is gewend aan de zeer arme, kalkrijke bodems die typisch zijn voor dit gebied. Van deze suikerrijke druif maakt Alvear hetzelfde type wijn als in Jerez, zowel droog als zoet. De zoete wijn, PX, wordt van gedroogde druiven gemaakt, en heeft een intense, diepe smaak. De droge wijnen krijgen een jarenlange rijping in oude vaten. Tijdens die periode worden jongere en oudere wijnen steeds met elkaar gemengd. Een deel van de wijnen ontwikkelt zich onder een beschermend laagje gist (het type fino), een deel oxideert (oloroso) en een deel maakt het allebei mee (amontillado). Zo ontstaat een serie heel bijzondere, complexe en uitgesproken wijnen. In Jerez maken ze de droge wijnen van de druif palomino fino. Omdat Alvear pedro ximénez gebruikt, zijn hun wijnen voller en ronder van smaak. Erg lekker en absolute aanraders!

Recensies

chevron-down
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Alvear Pedro Ximenez Solera 1971
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Volg het laatste nieuws over al onze wijnen, acties en nieuwe selecties.

Laatste review

19.02.2025

kiyoh-stars-open
kiyoh-stars-filled

2022 Saint Clair Pioneer Block 6 Oh! Sauvignon Blanc

"Perfecte wijn voor bij het voorgerecht en paste ook bij de hoofdmaaltijd..." Fred Muller

Bekijk product recensie