Alvear Pedro Ximenez Solera 1971
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | Alvear |
Jaar | 1975 |
Druif | Pedro Ximenez |
Inhoud (Alc) | 0.375 ltr (15%) |
Bodegas Alvear is in 1729 opgericht, maar pas sinds de 19e eeuw wordt er ingezet op de productie van de zoete Pedro Ximénez wijnen. Tot 1900 ging dit met zogenaamde vintagewijnen, die enkel in de allerbeste jaren werden gemaakt. Vanaf 1900 werden deze oude wijnen gemengd met jongere en kwamen de solera’s tot stand. De PX 1971 is de opvolger van de 1927 en is een ‘solerawijn’ waarvoor meerdere oogstjaren gebruikt zijn, waaronder 1971.
De Pedro Ximénez Solera 1971 zijn geur is fantastisch met aroma’s van pruimen, rozijnen en chocolade. De smaak is vol, zoet en zeer intens met een romige structuur en een zeer lang aanhoudende fluwelige afdronk. Dit is een zeer exclusieve uitvoering. er zijn slechts 60 flessen gemaakt en de flessen zijn allemaal genummerd (zie afbeelding en 360 graden afbeelding). De wijn zit in een houten kist.
In 1729 begon Don Diego de Alvear y Escalera met de productie van wijn in het dorpje Montillan in Andalusië. Vanaf toen is Alvear gegroeid en ontwikkeld tot een goed wijnhuis. Het wijnhuis is nog steeds in handen van de familie Alvear en elke generatie heeft bijgedragen aan de groei van het wijnhuis. De belangrijkste druivensoorten voor het wijnhuis is de Pedro Ximenez. Alvear is het oudste wijnhuis in Andalusië en behoort vandaag de dag nog steeds tot de top wijnhuizen.
Wijnsoort | Sherry |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Montilla-Moriles |
Wijnhuis | Alvear |
Druif | Pedro Ximenez |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 1975 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.375 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
Login and Registration Form