Oak Ridge Winery

Oak Ridge Winery
2021 Old Soul Old Vine Zinfandel
16,95 14,01 Vanaf 15,75
2018 Old Soul Petite Sirah
14,75 12,19 Vanaf 13,95
2021 Old Soul Chardonnay
16,30 13,47 Vanaf 15,30

Niet op voorraad

per pagina

ITALIAANSE ERFGOED, LODI ROOTS

Het verhaal draait om familie, landbouw en wijnbouw. Angelo Maggio arriveerde in 1906 in Lodi, immigreerde vanaf de Italiaanse kust van Genua met zijn vrouw, Louisa. De eerste stekken werden geplant in 1928 op het terrein van hun eerste boerderij, wat de basis legde voor de lange, kronkelende reis die culmineert in het productiecentrum dat Oak Ridge Winery is. Oorspronkelijk gebouwd in 1934, was de wijnmakerij zelf ooit een wijnmakerscoöperatie. Als meer-generatiefarmers waren Angelo, zijn zoon Roy en uiteindelijk zijn kleinzoon Rudy actieve deelnemers, druiven verbouwend om te leveren aan wijnmakers door het hele land. Toen het pand in 2002 te koop werd aangeboden, zag Roy's zoon, Rudy, dit als een kans om voort te bouwen op hun lange geschiedenis van druiventeelt door kwaliteitswijnen van hun eigen te produceren. Zijn bedoelingen gingen verder dan alleen maar een stukje geschiedenis nieuw leven inblazen; de familie Maggio transformeerde het tot een state-of-the-art wijnmakerij die in staat is om te voldoen aan de kwaliteit, stijl en volume eisen van een groeiende en evoluerende markt.

De drie dochters van Rudy, elk wijnbouwers in hun eigen recht, houden nu toezicht op de activiteiten bij Oak Ridge Winery, met de nadruk op gastvrijheid, merkopbouw en uitbreiding. Een meer-generatiebedrijf, hun wijngaarden, samen met die van hun vader, beslaan 2.500 hectare in het Lodi American Viticultural Area (AVA).

Oak Ridge Winery ligt in Lodi - De stad Lodi en het gelijknamige wijngebied eromheen is een historisch rijke landbouwregio. De wijngaarden in Lodi profiteren van gematigde zomers dankzij de verkoelende Sacramento Delta, en sommige wijnstokken zijn meer dan 100 jaar oud. Oak Ridge Winery is het oudste opererende wijnhuis in Lodi, Californië, gebouwd in 1934. Het unieke mediterrane klimaat van het gebied, met warme dagen en avondbriesjes langs de kust, is ideaal voor de teelt van druiven van wereldklasse. De beste variëteiten van Californië gedijen hier, met zinfandel als een uniek fenomeen. Wijnstokken, sommige meer dan 100 jaar oud, produceren kleine opbrengsten van intens gearomatiseerd fruit om wijnen te maken die de ultieme uitdrukking van het terroir zijn. Het bedrijf is meer dan alleen bakstenen, tanks en vaten. Met een team van gepassioneerde, toegewijde professionals met de kennis en ervaring zijn ze dagelijks in de weer om de wijnen te maken. Van wijngaard tot fles, van wijnmakerij tot tafel.