Krug

Krug is een gerenommeerde en prestigieuze champagneproducent gevestigd in de Champagnestreek van Frankrijk. Het "House of Krug", vaak eenvoudigweg Krug genoemd, staat bekend om het produceren van enkele van 's werelds beste en meest luxueuze Champagnes. 

Geschiedenis van Krug

Krug werd in 1843 opgericht door Joseph Krug, een visionaire Duitse immigrant die ernaar streefde de meest uitzonderlijke champagne te creëren die mogelijk was. Hij geloofde sterk in het produceren van Champagne van constante kwaliteit, ongeacht de weersomstandigheden van jaar tot jaar. De familie Krug zette de erfenis voort en gaf hun expertise door van generatie op generatie. Krug is al jaren in familiebezit. Het werd tot de jaren zestig beheerd door leden van de familie Krug en maakt vandaag de dag deel uit van de LVMH-groep, maar blijft opereren met de nadruk op traditie en kwaliteit. Ze houden zich aan een filosofie van het maken van Champagnes die gebaseerd zijn op het karakter van elke specifieke vintage en die het terroir van de wijngaarden tot uitdrukking brengen. Ze staan ook bekend om hun expertise op het gebied van blenden, waarbij ze vaak een breed scala aan reservewijnen in hun cuvées verwerken om een consistente huisstijl te behouden.

Champagnes van Krug

Krug produceert een reeks Champagnes, waarvan de bekendste hun "Krug Grande Cuvée" is. Deze niet-vintage blend wordt beschouwd als hun vlaggenschip Champagne en is gemaakt met een mix van meer dan 120 verschillende wijnen uit meerdere jaargangen. Krug produceert ook vintage Champagnes, waaronder hun beroemde "Krug Vintage". Naast hun beroemde cuvées produceert Krug ook uitzonderlijke single-vineyard-Champagnes. "Krug Clos du Mesnil" en "Krug Clos d'Ambonnay" zijn gemaakt van druiven afkomstig van specifieke ommuurde wijngaarden en zijn zeer gewild bij verzamelaars en kenners. Champagnes van Krug staan bekend om hun rijpingspotentieel. Deze producent raadt aan om hun Champagnes te laten rijpen, zodat de complexe smaken en aroma's zich volledig kunnen ontwikkelen. Sommige kenners genieten van Krug Champagnes na tientallen jaren bewaren in de kelder.

Krug