Domane Serrig
DOMÄNE SERRIG werd in 1904 gesticht als koninklijk Pruisisch staatsdomein in het Saardal; een van de grootste en meest avant-garde staatsdomeinen van zijn tijd. Het domein werd eind jaren tachtig geprivatiseerd en later in 2016 overgenomen door Markus Molitor.
DOMÄNE SERRIG werd in 1904 gesticht als koninklijk Pruisisch staatsdomein in het Saardal; een van de grootste en meest avant-garde staatsdomeinen van zijn tijd. Het domein werd eind jaren tachtig geprivatiseerd en later in 2016 overgenomen door Markus Molitor.
Pas toen profiteerde het domein van een uitgebreide hercultivering en herstructurering van de locatie. De naam van de wijngaard is Volgelsang, een monopool van 25 hectare van unieke kwaliteit, gelegen op het zuiden/zuidwesten, met wijnstokken die steil oprijzen van 150 tot 340 meter op roodachtige leisteengronden en hellingen tot 105%. Puristische wijnbereiding met met de hand geoogste en geselecteerde druiven, maceratie van de schil (om de zuurgraad te verminderen), geperst door een traditionele mand, natuurlijke spontane gisting, rijping op de droesem gedurende 10 maanden in grote Stockinger (Oostenrijkse) vaten (3.000 l) en daarna nog 2 jaar flesrijping voordat deze wordt gereleased. Deze topper (en ook de Kabinet van Serrig worden gedistribueerd door Place du Bordeaux naar de officiële wijnhandel
DOMÄNE SERRIG werd in 1904 gesticht als koninklijk Pruisisch staatsdomein in het Saardal; een van de grootste en meest avant-garde staatsdomeinen van zijn tijd. Het domein werd eind jaren tachtig geprivatiseerd en later in 2016 overgenomen door Markus Molitor.
Pas toen profiteerde het domein van een uitgebreide hercultivering en herstructurering van de locatie. De naam van de wijngaard is Volgelsang, een monopool van 25 hectare van unieke kwaliteit, gelegen op het zuiden/zuidwesten, met wijnstokken die steil oprijzen van 150 tot 340 meter op roodachtige leisteengronden en hellingen tot 105%. Puristische wijnbereiding met met de hand geoogste en geselecteerde druiven, maceratie van de schil (om de zuurgraad te verminderen), geperst door een traditionele mand, natuurlijke spontane gisting, rijping op de droesem gedurende 10 maanden in grote Stockinger (Oostenrijkse) vaten (3.000 l) en daarna nog 2 jaar flesrijping voordat deze wordt gereleased. Deze topper (en ook de Kabinet van Serrig worden gedistribueerd door Place du Bordeaux naar de officiële wijnhandel