Château Péby Faugères

Château Péby Faugères
2018 Château Péby Faugères Saint-Émilion Grand Cru Classé
189,95 156,98
97+ Peter Parker
2018 Château Péby Faugères Saint-Émilion Grand Cru Classé
189,95 156,98
97+ Peter Parker
per pagina

Château Péby Faugères Saint-Émilion Grand Cru (Grand Cru Classé) heeft een zeer kleine wijngaard van 7,45ha in het verlengde van het zuiden van St. Emilion, met een uitzonderlijk terroir van klei-kalk met oude wijnstokken (ca. 45 jaar) aangeplant op hellingen naast Ch. Faugères waar met zeer lage rendementen (20hl/ha) wordt geproduceerd. 

De familie Esquissaud verwierf de landgoederen van Châteaux Faugères en Péby Faugères in 1823 en wordt in 1987 geërfd door Pierre-Bernard Guisez. Tot dan toe was alle geproduceerde wijn verkocht aan één lokale handelaar. P. Guisez en zijn vrouw Corinne wilden meer betrokken raken bij de wijngaarden en gingen op zoek naar de beste kwaliteit. Hun wens was om deze voortreffelijke terroirs juwelen te zien worden in de kroon van de Saint-Emilion Grand Cru-appellatie, een wens die in korte tijd zou worden vervuld met de hulp van Michel Rolland. Vanaf het jaar 2000 hebben de wijnen van Château Faugères en Château Péby Faugères een plaats ingenomen tussen de allerbeste. Robert Parker omschreef de Péby Faugères als een van de "24 beste Bordeauxwijnen" en "legende van de toekomst".

De wijn rijpt gedurende 18 maand op 65% nieuwe eik en de gisting gebeurt gedeeltelijk in kleine eiken vaten (microvinificatie). Die worden door middel van een wieltjessysteem tot driemaal toe per dag gekeerd. Het wonderduo Michel Rolland en Stephan Von Neipperg zorgt hier voor het advies. Deze topwijn kan 20 jaar bewaren. Slechts 9000 flessen worden van deze lekkernij geproduceerd en dit voor wereldwijde verdeling. De wijn wordt verpakt in een gesculpteerde fles met een afbeelding van een merel. Het druivenras merlot dankt zijn naam aan het Franse woord 'merle', wat merel betekent. Dankzij de gelijkenissen in zowel kleur (zwarte bessen) als het feit dat merels de bessen van de merlotdruif lusten, werden deze aan elkaar gelinkt.

Het is inmiddels een iconisch wijnhuis geworden met zeer hoge beoordelingen waaronder zelfs en 100 uit 100 van Parker dus we spreken hier over een absolute Saint-Émilion Grand Cru.