2019 Château Péby Faugères Saint-Émilion Grand Cru Classé

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2026 - 2050 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
Château Péby Faugères is een uniek wijnhuis met een zeer kleine Merlot wijngaard van 7,45ha in het verlengde van het zuiden van St. Emilion, met een uitzonderlijk terroir van klei-kalk met oude wijnstokken (ca. 45 jaar) aangeplant op hellingen naast Ch. Faugères waar met zeer lage rendementen (20hl/ha) wordt geproduceerd. De wijn rijpt gedurende 18 maand op 65% nieuwe eik en de gisting gebeurt gedeeltelijk in kleine eiken vaten (microvinificatie). Het wonderduo Michel Rolland en Stephan Von Neipperg zorgt hier voor het advies. Slechts 9000 flessen worden van deze lekkernij geproduceerd en dit voor wereldwijde verdeling.
De wijn wordt verpakt in een gesculpteerde fles met een afbeelding van een merel en dat is niet voor niets. Vanaf de vintage 2009 gaf Silvio Denz Château Péby Faugères het beeld dat het is gaan definiëren: The Blackbird and the Grapes oftwel de Merel ontworpen door René Lalique in 1928, dat op elke fles Château Péby Faugères is gegraveerd. Silvio Denz is een gepassioneerd verzamelaar, met een bijzondere voorliefde voor de kunst van René Lalique - in de mate dat hij het bedrijf overnam. Merlot is de druivensoort die wordt gebruikt in Château Péby Faugères, en hij is erin geslaagd zijn twee liefdes in perfecte harmonie te verenigen: de kunst van René Lalique en de kunst van de wijn waarnaar hij streeft naar perfectie op Château Péby Faugères. Het woord "merlot" betekent "kleine merel" in het Frans dialect. De naam werd aan de druif gegeven vanwege de zwarte kleur en ook het feit dat merels ze graag opeten.
De Château Péby Faugères Saint-Émilion Grand Cru (Grand Cru Classé) is voor 100% gemaakt van Merlot, de Péby Faugères heeft een diepe granaatpaarse kleur en komt uit het glas met uitnodigende tonen van bosbessentaart, pruimenpudding, met chocolade omhulde kersen en moerbeien met hints van eucalyptus, kaneelstokje, kruidnagel en niet-gerookt sigaren plus een vleugje van een sigarenkistje. De smaak is vol, strak en gespierd en heeft een rotsvaste structuur van stevige, fluweelzachte tannines en een heerlijke frisheid, die erg lang eindigt met veel minerale tonen.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emilion |
Wijnhuis | Chateau Péby Faugères |
Druif | Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 97 |
James Suckling rating | 97 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 96+
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2027 - 2055
The 2019 Pavie Macquin has turned out very well indeed, unwinding in the glass with aromas of blackcurrants, cherries, burning embers, black truffle and licorice, framed by a deft framing of new oak that's more discreet than was the case even a few vintages back. Full-bodied, layered and concentrated, it's deep and layered, with a strikingly vibrant core of fruit, powdery, chalky tannins and a long, penetrating, youthfully firm finish. Tasted alongside older vintages, it's clear that the Thienpont team have eased off extraction, which allows the quality of fruit that this fantastic vineyard produces to express itself all the more completely, delivering the finest Pavie Macquin since 1998.
This 15-hectare vineyard, perched on the edge of Saint-Émilion's limestone plateau above Château Pavie, is a labor of love for Nicolas Thienpont and Stéphane Derenoncourt. It was here, in the 1990s, that they pioneered biodynamic farming, then considered eccentric. And it's here that their viticultural ideas have been put into practice: cover crops, high canopies and higher planting densities are all the order of the day; and the vineyards are gradually being restructured, Cabernet Franc displacing Cabernet Sauvignon and some Merlot (it will augment to around 25% of the blend in the years to come), and Merlot being repositioned to more appropriate locations, generally higher up the slope. In the cellar, winemaking displays more refinement than a decade ago—when pushing the boundaries, one sometimes exceeds them. There's less saignée (tank bleeds) these days, though I wonder if—given the quality of the site and its farming—any are required at all? And extraction is perceptibly gentler, oak better integrated. The result is a perfect storm in the great 2019 vintage, which has delivered the best Pavie-Macquin, to my palate, since the benchmark 1998 that showed the world just what this site could achieve. I can't wait to taste the vintages to come.
Published:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Château Péby-Faugères St.-Emilion 2019
Monday, December 5, 2022
CountryFrance
RegionBordeaux
Vintage2019
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
97
A round, juicy wine with blackberry, dried-tobacco, chocolate and stone character. Full and layered with chewy tannins and a finish with attractive fruit and wood complexity. Needs plenty of time to soften and come together. Try after 2025.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
97
Drinking Window
2027 - 2044
From: 2019 Bordeaux from Bottle: The Two Towers (Feb 2022)
The 2019 Péby-Faugères is every bit as compelling as I thought it would be given how well it showed from barrel. An exotic mélange of black cherry fruit, plum, graphite, spice, leather and tobacco envelops the senses. Péby-Faugères is such a complete wine. It is at times quite potent, while in other moments it shows greater nuance, vibrancy and finesse. This is a fabulous effort from proprietor Silvio Denz and his team.
- By Antonio Galloni on
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Château Péby Faugères Saint-Émilion Grand Cru (Grand Cru Classé) heeft een zeer kleine wijngaard van 7,45ha in het verlengde van het zuiden van St. Emilion, met een uitzonderlijk terroir van klei-kalk met oude wijnstokken (ca. 45 jaar) aangeplant op hellingen naast Ch. Faugères waar met zeer lage rendementen (20hl/ha) wordt geproduceerd.
De familie Esquissaud verwierf de landgoederen van Châteaux Faugères en Péby Faugères in 1823 en wordt in 1987 geërfd door Pierre-Bernard Guisez. Tot dan toe was alle geproduceerde wijn verkocht aan één lokale handelaar. P. Guisez en zijn vrouw Corinne wilden meer betrokken raken bij de wijngaarden en gingen op zoek naar de beste kwaliteit. Hun wens was om deze voortreffelijke terroirs juwelen te zien worden in de kroon van de Saint-Emilion Grand Cru-appellatie, een wens die in korte tijd zou worden vervuld met de hulp van Michel Rolland. Vanaf het jaar 2000 hebben de wijnen van Château Faugères en Château Péby Faugères een plaats ingenomen tussen de allerbeste. Robert Parker omschreef de Péby Faugères als een van de "24 beste Bordeauxwijnen" en "legende van de toekomst".
De wijn rijpt gedurende 18 maand op 65% nieuwe eik en de gisting gebeurt gedeeltelijk in kleine eiken vaten (microvinificatie). Die worden door middel van een wieltjessysteem tot driemaal toe per dag gekeerd. Het wonderduo Michel Rolland en Stephan Von Neipperg zorgt hier voor het advies. Deze topwijn kan 20 jaar bewaren. Slechts 9000 flessen worden van deze lekkernij geproduceerd en dit voor wereldwijde verdeling. De wijn wordt verpakt in een gesculpteerde fles met een afbeelding van een merel. Het druivenras merlot dankt zijn naam aan het Franse woord 'merle', wat merel betekent. Dankzij de gelijkenissen in zowel kleur (zwarte bessen) als het feit dat merels de bessen van de merlotdruif lusten, werden deze aan elkaar gelinkt.
Het is inmiddels een iconisch wijnhuis geworden met zeer hoge beoordelingen waaronder zelfs en 100 uit 100 van Parker dus we spreken hier over een absolute Saint-Émilion Grand Cru.
Château Péby Faugères is een uniek wijnhuis met een zeer kleine Merlot wijngaard van 7,45ha in het verlengde van het zuiden van St. Emilion, met een uitzonderlijk terroir van klei-kalk met oude wijnstokken (ca. 45 jaar) aangeplant op hellingen naast Ch. Faugères waar met zeer lage rendementen (20hl/ha) wordt geproduceerd. De wijn rijpt gedurende 18 maand op 65% nieuwe eik en de gisting gebeurt gedeeltelijk in kleine eiken vaten (microvinificatie). Het wonderduo Michel Rolland en Stephan Von Neipperg zorgt hier voor het advies. Slechts 9000 flessen worden van deze lekkernij geproduceerd en dit voor wereldwijde verdeling.
De wijn wordt verpakt in een gesculpteerde fles met een afbeelding van een merel en dat is niet voor niets. Vanaf de vintage 2009 gaf Silvio Denz Château Péby Faugères het beeld dat het is gaan definiëren: The Blackbird and the Grapes oftwel de Merel ontworpen door René Lalique in 1928, dat op elke fles Château Péby Faugères is gegraveerd. Silvio Denz is een gepassioneerd verzamelaar, met een bijzondere voorliefde voor de kunst van René Lalique - in de mate dat hij het bedrijf overnam. Merlot is de druivensoort die wordt gebruikt in Château Péby Faugères, en hij is erin geslaagd zijn twee liefdes in perfecte harmonie te verenigen: de kunst van René Lalique en de kunst van de wijn waarnaar hij streeft naar perfectie op Château Péby Faugères. Het woord "merlot" betekent "kleine merel" in het Frans dialect. De naam werd aan de druif gegeven vanwege de zwarte kleur en ook het feit dat merels ze graag opeten.
De Château Péby Faugères Saint-Émilion Grand Cru (Grand Cru Classé) is voor 100% gemaakt van Merlot, de Péby Faugères heeft een diepe granaatpaarse kleur en komt uit het glas met uitnodigende tonen van bosbessentaart, pruimenpudding, met chocolade omhulde kersen en moerbeien met hints van eucalyptus, kaneelstokje, kruidnagel en niet-gerookt sigaren plus een vleugje van een sigarenkistje. De smaak is vol, strak en gespierd en heeft een rotsvaste structuur van stevige, fluweelzachte tannines en een heerlijke frisheid, die erg lang eindigt met veel minerale tonen.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emilion |
Wijnhuis | Chateau Péby Faugères |
Druif | Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 97 |
James Suckling rating | 97 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP 96+
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2027 - 2055
The 2019 Pavie Macquin has turned out very well indeed, unwinding in the glass with aromas of blackcurrants, cherries, burning embers, black truffle and licorice, framed by a deft framing of new oak that's more discreet than was the case even a few vintages back. Full-bodied, layered and concentrated, it's deep and layered, with a strikingly vibrant core of fruit, powdery, chalky tannins and a long, penetrating, youthfully firm finish. Tasted alongside older vintages, it's clear that the Thienpont team have eased off extraction, which allows the quality of fruit that this fantastic vineyard produces to express itself all the more completely, delivering the finest Pavie Macquin since 1998.
This 15-hectare vineyard, perched on the edge of Saint-Émilion's limestone plateau above Château Pavie, is a labor of love for Nicolas Thienpont and Stéphane Derenoncourt. It was here, in the 1990s, that they pioneered biodynamic farming, then considered eccentric. And it's here that their viticultural ideas have been put into practice: cover crops, high canopies and higher planting densities are all the order of the day; and the vineyards are gradually being restructured, Cabernet Franc displacing Cabernet Sauvignon and some Merlot (it will augment to around 25% of the blend in the years to come), and Merlot being repositioned to more appropriate locations, generally higher up the slope. In the cellar, winemaking displays more refinement than a decade ago—when pushing the boundaries, one sometimes exceeds them. There's less saignée (tank bleeds) these days, though I wonder if—given the quality of the site and its farming—any are required at all? And extraction is perceptibly gentler, oak better integrated. The result is a perfect storm in the great 2019 vintage, which has delivered the best Pavie-Macquin, to my palate, since the benchmark 1998 that showed the world just what this site could achieve. I can't wait to taste the vintages to come.
Published:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Château Péby-Faugères St.-Emilion 2019
Monday, December 5, 2022
CountryFrance
RegionBordeaux
Vintage2019
CHECK PRICE
DOWNLOAD SHELFTALKER
Score
97
A round, juicy wine with blackberry, dried-tobacco, chocolate and stone character. Full and layered with chewy tannins and a finish with attractive fruit and wood complexity. Needs plenty of time to soften and come together. Try after 2025.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
97
Drinking Window
2027 - 2044
From: 2019 Bordeaux from Bottle: The Two Towers (Feb 2022)
The 2019 Péby-Faugères is every bit as compelling as I thought it would be given how well it showed from barrel. An exotic mélange of black cherry fruit, plum, graphite, spice, leather and tobacco envelops the senses. Péby-Faugères is such a complete wine. It is at times quite potent, while in other moments it shows greater nuance, vibrancy and finesse. This is a fabulous effort from proprietor Silvio Denz and his team.
- By Antonio Galloni on
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Château Péby Faugères Saint-Émilion Grand Cru (Grand Cru Classé) heeft een zeer kleine wijngaard van 7,45ha in het verlengde van het zuiden van St. Emilion, met een uitzonderlijk terroir van klei-kalk met oude wijnstokken (ca. 45 jaar) aangeplant op hellingen naast Ch. Faugères waar met zeer lage rendementen (20hl/ha) wordt geproduceerd.
De familie Esquissaud verwierf de landgoederen van Châteaux Faugères en Péby Faugères in 1823 en wordt in 1987 geërfd door Pierre-Bernard Guisez. Tot dan toe was alle geproduceerde wijn verkocht aan één lokale handelaar. P. Guisez en zijn vrouw Corinne wilden meer betrokken raken bij de wijngaarden en gingen op zoek naar de beste kwaliteit. Hun wens was om deze voortreffelijke terroirs juwelen te zien worden in de kroon van de Saint-Emilion Grand Cru-appellatie, een wens die in korte tijd zou worden vervuld met de hulp van Michel Rolland. Vanaf het jaar 2000 hebben de wijnen van Château Faugères en Château Péby Faugères een plaats ingenomen tussen de allerbeste. Robert Parker omschreef de Péby Faugères als een van de "24 beste Bordeauxwijnen" en "legende van de toekomst".
De wijn rijpt gedurende 18 maand op 65% nieuwe eik en de gisting gebeurt gedeeltelijk in kleine eiken vaten (microvinificatie). Die worden door middel van een wieltjessysteem tot driemaal toe per dag gekeerd. Het wonderduo Michel Rolland en Stephan Von Neipperg zorgt hier voor het advies. Deze topwijn kan 20 jaar bewaren. Slechts 9000 flessen worden van deze lekkernij geproduceerd en dit voor wereldwijde verdeling. De wijn wordt verpakt in een gesculpteerde fles met een afbeelding van een merel. Het druivenras merlot dankt zijn naam aan het Franse woord 'merle', wat merel betekent. Dankzij de gelijkenissen in zowel kleur (zwarte bessen) als het feit dat merels de bessen van de merlotdruif lusten, werden deze aan elkaar gelinkt.
Het is inmiddels een iconisch wijnhuis geworden met zeer hoge beoordelingen waaronder zelfs en 100 uit 100 van Parker dus we spreken hier over een absolute Saint-Émilion Grand Cru.