2018 Château Péby Faugères Saint-Émilion Grand Cru Classé

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2025 - 2047 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
Château Péby Faugères is een uniek wijnhuis met een zeer kleine Merlot wijngaard van 7,45ha in het verlengde van het zuiden van St. Emilion, met een uitzonderlijk terroir van klei-kalk met oude wijnstokken (ca. 45 jaar) aangeplant op hellingen naast Ch. Faugères waar met zeer lage rendementen (20hl/ha) wordt geproduceerd. De wijn rijpt gedurende 18 maand op 65% nieuwe eik en de gisting gebeurt gedeeltelijk in kleine eiken vaten (microvinificatie). Het wonderduo Michel Rolland en Stephan Von Neipperg zorgt hier voor het advies. Slechts 9000 flessen worden van deze lekkernij geproduceerd en dit voor wereldwijde verdeling.
De wijn wordt verpakt in een gesculpteerde fles met een afbeelding van een merel en dat is niet voor niets. Vanaf de vintage 2009 gaf Silvio Denz Château Péby Faugères het beeld dat het is gaan definiëren: The Blackbird and the Grapes oftwel de Merel ontworpen door René Lalique in 1928, dat op elke fles Château Péby Faugères is gegraveerd. Silvio Denz is een gepassioneerd verzamelaar, met een bijzondere voorliefde voor de kunst van René Lalique - in de mate dat hij het bedrijf overnam. Merlot is de druivensoort die wordt gebruikt in Château Péby Faugères, en hij is erin geslaagd zijn twee liefdes in perfecte harmonie te verenigen: de kunst van René Lalique en de kunst van de wijn waarnaar hij streeft naar perfectie op Château Péby Faugères. Het woord "merlot" betekent "kleine merel" in het Frans dialect. De naam werd aan de druif gegeven vanwege de zwarte kleur en ook het feit dat merels ze graag opeten.
De Château Péby Faugères Saint-Émilion Grand Cru (Grand Cru Classé) is voor 100% gemaakt van Merlot, de Péby Faugères 2018 heeft een diepe granaatpaarse kleur en komt uit het glas met uitnodigende tonen van bosbessentaart, pruimenpudding, met chocolade omhulde kersen en moerbeien met hints van eucalyptus, kaneelstokje, kruidnagel en niet-gerookt sigaren plus een vleugje van een sigarenkistje. De smaak is vol, strak en gespierd en heeft een rotsvaste structuur van stevige, fluweelzachte tannines en een heerlijke frisheid, die erg lang eindigt met veel minerale tonen.
Zoals vele Bordeaux's uit vintage 2018b heeft ook deze de 2018 Château Péby Faugères zeer hoge beoordelingen gekregen.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Péby Faugères |
Druif | Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2047 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 97 |
James Suckling rating | 97 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
Rating
(95 - 97)+
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
23rd Apr 2019
Source
April 2019 Week 4 - Bordeaux 2018, The Wine Advocate
Made of 100% Merlot, the 2018 Péby Faugères is deep garnet-purple colored and comes bounding out of the glass with gregarious notes of blueberry pie, plum pudding, chocolate-covered cherries and mulberries with hints of eucalyptus, cinnamon stick, cloves and unsmoked cigars plus a waft of cedar chest. Full-bodied, taut and muscular, the palate has a rock-solid structure of firm, velvety tannins and wonderful freshness, finishing very long with loads of mineral sparks.
Fans of Château Faugères and Péby-Faugères, owned by perfume designer and owner of Lalique crystal, Silvio Denz, might be expecting an atomic bomb in a glass from the 2018s. But there was an obvious, concerted choice to pull back on the ripeness this year. Not to say that the wines are shrinking violets—hardly—but at 14.5% alcohol in a year that a lot of Right Bank properties are facing alcohol of 15% or more, this is certainly more restrained than usual. And it pays off. The wines maintain all the richness fans will expect, with lovely vibrancy and freshness. Bravo!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2026 - 2038
From: Bordeaux 2018: Not Back in Black (Mar 2021)
The 2018 Péby Faugères is fabulous, just as it was from barrel. Silky, ripe and flamboyant, the 2018 is a terrific example of modern Saint-Émilion at its very best. Blackberry jam, chocolate, spice, new leather and licorice all meld together as the 2018 starts to flesh out. The 2018 is an undeniably sexy wine. Cellar it for a few years before opening.
- By Antonio Galloni on March 2021
95
Drinking Window
2024 - 2048
From: The Future’s Definitely Not What It Was: Bordeaux 2018 (Mar 2021)
The 2018 Peby-Faugeres has a gorgeous bouquet of opulent boysenberry, maraschino cherry, fig and violets scents, almost identical to what I observed in barrel. Thankfully, it has retained the delineation and focus. The palate is medium-bodied with lithe tannins, sweet and candied yet poised. Slightly granular in texture, it delivers a surfeit of black cherry and cassis toward the finish, along with fine mineralité. Unquestionably the best Peby-Faugeres that I have tasted. Outstanding.
- By Neal Martin on January 2021
(94-96)
Drinking Window
2024 - 2048
From: The Future’s Not What It Was: Bordeaux 2018 (Nov 2019)
The 2018 Péby-Faugères has a ripe and generous bouquet with precocious red cherry, boysenberry, fig and violet aromas that are thankfully well defined and focused. The palate is medium-bodied with saturated tannins that frame the multi-layered dark cherry and cassis fruit, allied with a fine balance and probably the most precise finish that I have ever encountered on this Saint-Émilion. Superb.
- By Neal Martin on September 2019
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Château Péby Faugères Saint-Émilion Grand Cru (Grand Cru Classé) heeft een zeer kleine wijngaard van 7,45ha in het verlengde van het zuiden van St. Emilion, met een uitzonderlijk terroir van klei-kalk met oude wijnstokken (ca. 45 jaar) aangeplant op hellingen naast Ch. Faugères waar met zeer lage rendementen (20hl/ha) wordt geproduceerd.
De familie Esquissaud verwierf de landgoederen van Châteaux Faugères en Péby Faugères in 1823 en wordt in 1987 geërfd door Pierre-Bernard Guisez. Tot dan toe was alle geproduceerde wijn verkocht aan één lokale handelaar. P. Guisez en zijn vrouw Corinne wilden meer betrokken raken bij de wijngaarden en gingen op zoek naar de beste kwaliteit. Hun wens was om deze voortreffelijke terroirs juwelen te zien worden in de kroon van de Saint-Emilion Grand Cru-appellatie, een wens die in korte tijd zou worden vervuld met de hulp van Michel Rolland. Vanaf het jaar 2000 hebben de wijnen van Château Faugères en Château Péby Faugères een plaats ingenomen tussen de allerbeste. Robert Parker omschreef de Péby Faugères als een van de "24 beste Bordeauxwijnen" en "legende van de toekomst".
De wijn rijpt gedurende 18 maand op 65% nieuwe eik en de gisting gebeurt gedeeltelijk in kleine eiken vaten (microvinificatie). Die worden door middel van een wieltjessysteem tot driemaal toe per dag gekeerd. Het wonderduo Michel Rolland en Stephan Von Neipperg zorgt hier voor het advies. Deze topwijn kan 20 jaar bewaren. Slechts 9000 flessen worden van deze lekkernij geproduceerd en dit voor wereldwijde verdeling. De wijn wordt verpakt in een gesculpteerde fles met een afbeelding van een merel. Het druivenras merlot dankt zijn naam aan het Franse woord 'merle', wat merel betekent. Dankzij de gelijkenissen in zowel kleur (zwarte bessen) als het feit dat merels de bessen van de merlotdruif lusten, werden deze aan elkaar gelinkt.
Het is inmiddels een iconisch wijnhuis geworden met zeer hoge beoordelingen waaronder zelfs en 100 uit 100 van Parker dus we spreken hier over een absolute Saint-Émilion Grand Cru.
Château Péby Faugères is een uniek wijnhuis met een zeer kleine Merlot wijngaard van 7,45ha in het verlengde van het zuiden van St. Emilion, met een uitzonderlijk terroir van klei-kalk met oude wijnstokken (ca. 45 jaar) aangeplant op hellingen naast Ch. Faugères waar met zeer lage rendementen (20hl/ha) wordt geproduceerd. De wijn rijpt gedurende 18 maand op 65% nieuwe eik en de gisting gebeurt gedeeltelijk in kleine eiken vaten (microvinificatie). Het wonderduo Michel Rolland en Stephan Von Neipperg zorgt hier voor het advies. Slechts 9000 flessen worden van deze lekkernij geproduceerd en dit voor wereldwijde verdeling.
De wijn wordt verpakt in een gesculpteerde fles met een afbeelding van een merel en dat is niet voor niets. Vanaf de vintage 2009 gaf Silvio Denz Château Péby Faugères het beeld dat het is gaan definiëren: The Blackbird and the Grapes oftwel de Merel ontworpen door René Lalique in 1928, dat op elke fles Château Péby Faugères is gegraveerd. Silvio Denz is een gepassioneerd verzamelaar, met een bijzondere voorliefde voor de kunst van René Lalique - in de mate dat hij het bedrijf overnam. Merlot is de druivensoort die wordt gebruikt in Château Péby Faugères, en hij is erin geslaagd zijn twee liefdes in perfecte harmonie te verenigen: de kunst van René Lalique en de kunst van de wijn waarnaar hij streeft naar perfectie op Château Péby Faugères. Het woord "merlot" betekent "kleine merel" in het Frans dialect. De naam werd aan de druif gegeven vanwege de zwarte kleur en ook het feit dat merels ze graag opeten.
De Château Péby Faugères Saint-Émilion Grand Cru (Grand Cru Classé) is voor 100% gemaakt van Merlot, de Péby Faugères 2018 heeft een diepe granaatpaarse kleur en komt uit het glas met uitnodigende tonen van bosbessentaart, pruimenpudding, met chocolade omhulde kersen en moerbeien met hints van eucalyptus, kaneelstokje, kruidnagel en niet-gerookt sigaren plus een vleugje van een sigarenkistje. De smaak is vol, strak en gespierd en heeft een rotsvaste structuur van stevige, fluweelzachte tannines en een heerlijke frisheid, die erg lang eindigt met veel minerale tonen.
Zoals vele Bordeaux's uit vintage 2018b heeft ook deze de 2018 Château Péby Faugères zeer hoge beoordelingen gekregen.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Péby Faugères |
Druif | Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2047 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 97 |
James Suckling rating | 97 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
Rating
(95 - 97)+
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
23rd Apr 2019
Source
April 2019 Week 4 - Bordeaux 2018, The Wine Advocate
Made of 100% Merlot, the 2018 Péby Faugères is deep garnet-purple colored and comes bounding out of the glass with gregarious notes of blueberry pie, plum pudding, chocolate-covered cherries and mulberries with hints of eucalyptus, cinnamon stick, cloves and unsmoked cigars plus a waft of cedar chest. Full-bodied, taut and muscular, the palate has a rock-solid structure of firm, velvety tannins and wonderful freshness, finishing very long with loads of mineral sparks.
Fans of Château Faugères and Péby-Faugères, owned by perfume designer and owner of Lalique crystal, Silvio Denz, might be expecting an atomic bomb in a glass from the 2018s. But there was an obvious, concerted choice to pull back on the ripeness this year. Not to say that the wines are shrinking violets—hardly—but at 14.5% alcohol in a year that a lot of Right Bank properties are facing alcohol of 15% or more, this is certainly more restrained than usual. And it pays off. The wines maintain all the richness fans will expect, with lovely vibrancy and freshness. Bravo!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2026 - 2038
From: Bordeaux 2018: Not Back in Black (Mar 2021)
The 2018 Péby Faugères is fabulous, just as it was from barrel. Silky, ripe and flamboyant, the 2018 is a terrific example of modern Saint-Émilion at its very best. Blackberry jam, chocolate, spice, new leather and licorice all meld together as the 2018 starts to flesh out. The 2018 is an undeniably sexy wine. Cellar it for a few years before opening.
- By Antonio Galloni on March 2021
95
Drinking Window
2024 - 2048
From: The Future’s Definitely Not What It Was: Bordeaux 2018 (Mar 2021)
The 2018 Peby-Faugeres has a gorgeous bouquet of opulent boysenberry, maraschino cherry, fig and violets scents, almost identical to what I observed in barrel. Thankfully, it has retained the delineation and focus. The palate is medium-bodied with lithe tannins, sweet and candied yet poised. Slightly granular in texture, it delivers a surfeit of black cherry and cassis toward the finish, along with fine mineralité. Unquestionably the best Peby-Faugeres that I have tasted. Outstanding.
- By Neal Martin on January 2021
(94-96)
Drinking Window
2024 - 2048
From: The Future’s Not What It Was: Bordeaux 2018 (Nov 2019)
The 2018 Péby-Faugères has a ripe and generous bouquet with precocious red cherry, boysenberry, fig and violet aromas that are thankfully well defined and focused. The palate is medium-bodied with saturated tannins that frame the multi-layered dark cherry and cassis fruit, allied with a fine balance and probably the most precise finish that I have ever encountered on this Saint-Émilion. Superb.
- By Neal Martin on September 2019
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Château Péby Faugères Saint-Émilion Grand Cru (Grand Cru Classé) heeft een zeer kleine wijngaard van 7,45ha in het verlengde van het zuiden van St. Emilion, met een uitzonderlijk terroir van klei-kalk met oude wijnstokken (ca. 45 jaar) aangeplant op hellingen naast Ch. Faugères waar met zeer lage rendementen (20hl/ha) wordt geproduceerd.
De familie Esquissaud verwierf de landgoederen van Châteaux Faugères en Péby Faugères in 1823 en wordt in 1987 geërfd door Pierre-Bernard Guisez. Tot dan toe was alle geproduceerde wijn verkocht aan één lokale handelaar. P. Guisez en zijn vrouw Corinne wilden meer betrokken raken bij de wijngaarden en gingen op zoek naar de beste kwaliteit. Hun wens was om deze voortreffelijke terroirs juwelen te zien worden in de kroon van de Saint-Emilion Grand Cru-appellatie, een wens die in korte tijd zou worden vervuld met de hulp van Michel Rolland. Vanaf het jaar 2000 hebben de wijnen van Château Faugères en Château Péby Faugères een plaats ingenomen tussen de allerbeste. Robert Parker omschreef de Péby Faugères als een van de "24 beste Bordeauxwijnen" en "legende van de toekomst".
De wijn rijpt gedurende 18 maand op 65% nieuwe eik en de gisting gebeurt gedeeltelijk in kleine eiken vaten (microvinificatie). Die worden door middel van een wieltjessysteem tot driemaal toe per dag gekeerd. Het wonderduo Michel Rolland en Stephan Von Neipperg zorgt hier voor het advies. Deze topwijn kan 20 jaar bewaren. Slechts 9000 flessen worden van deze lekkernij geproduceerd en dit voor wereldwijde verdeling. De wijn wordt verpakt in een gesculpteerde fles met een afbeelding van een merel. Het druivenras merlot dankt zijn naam aan het Franse woord 'merle', wat merel betekent. Dankzij de gelijkenissen in zowel kleur (zwarte bessen) als het feit dat merels de bessen van de merlotdruif lusten, werden deze aan elkaar gelinkt.
Het is inmiddels een iconisch wijnhuis geworden met zeer hoge beoordelingen waaronder zelfs en 100 uit 100 van Parker dus we spreken hier over een absolute Saint-Émilion Grand Cru.