Carte Blanche

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Carte Blanche is een wijnproducent in de regio Napa Valley in Californië, bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen met een beperkte productie. 

Geschiedenis van Carte Blanche

De familie is al bijna een eeuw actief in de wijnhandel, sinds de overgrootvader, Clarence Dillon, Chateau Haut-Brion in 1935 overnam en ons familiebedrijf, Domaine Clarence Dillon, vervolgens in 1983 Chateau La Mission Haut-Brion kocht.  Uiteindelijk werd Nicholas Allen geïnspireerd om zijn eigen wijn in Napa Valley te produceren onder de naam Carte Blanche. Na verloop van tijd raakte Nicholas gefascineerd door zowel de wetenschap als de aard van geweldige wijnen. De grote alliantie tussen wijnmaker en natuur, kunst en technologie. Op een kerstdag gaf de grootmoeder van Nicholas een wasstempel met zijn initialen. Die stempel, is het wijnmerk geworden voor Nicholas Allen Wines.

Door zijn voortdurende blootstelling aan wijn en de gretigheid om meer te leren over de wijnbouw en het maken van wijn, werd de wijnproductie zijn passie. Carte Blanche vertegenwoordigt de toewijding aan het maken van beperkte, luxe wijnen in Amerika die geïnspireerd zijn door de klassieke Franse wijntraditie. Toegewijd aan het begrip ‘terroir’ ging hij naar Californië met de wens om met een schone lei te werken aan het smeden van een unieke wijn van wereldklasse in Napa Valley. Hierdoor ontstond de naam Carte Blanche. Als gevolg hiervan werd in 2007 Nicholas Allen Wines & Carte Blanche opgericht, en in 2008 werkte Nicolas samen met de oprichtende wijnmaker Luc Morlet om unieke wijnen uit Napa en Sonoma te creëren, geïnspireerd door Franse voorgangers uit de Oude Wereld. Samen hebben ze specifieke wijngaarden geselecteerd, elk met hun eigen persoonlijkheid, om wijnen van onderscheid, precisie en evenwicht te creëren.

Filosofie van Carte Blanche

De kern van mijn wijnproductiefilosofie is het respecteren van het terroir in elke wijn, en daarmee de verantwoordelijkheid aanvaarden om te eren wat de aarde ons heeft gegeven. Begin 2014 zette Carte Blanche zijn toewijding aan die mantra voort door Helen Keplinger te verwelkomen als onze nieuwe wijnmaker. Met elke vintage vieren we Carte Blanche: de vrijheid om wijnen te creëren van enkele of meerdere wijngaarden, variëteiten of appellations. Wij streven er voortdurend naar om het beste uit de natuur en de wetenschap te halen. Onze kunst en creatieve vrijheid stellen ons in staat om met een open doek te werken en uitzonderlijke wijnen te ontwikkelen die onze viering van het leven versterken.  De naam van de wijnmakerij, Carte Blanche, weerspiegelt hun filosofie om het wijnbereidingsteam de creatieve vrijheid te geven om de best mogelijke wijnen te maken, zonder beperkingen door traditie of vooropgezette ideeën. Ze betrekken hun druiven van geselecteerde wijngaarden in Napa Valley en werken nauw samen met ervaren telers om fruit van de hoogste kwaliteit te garanderen.

Carte Blanche