Benoît Ente

Benoît Ente

Benoît Ente is een wijnproducent die bekend staat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit in de Bourgogne in Frankrijk. Hij is de broer van Arnaud Ente, een legendarische producent in de Bourgogne.

Toon meer
filter Filteren
Druif
2020 Benoit Ente Bourgogne Aligoté Antichtone
grape Aligote
100,00 82,64
2019 Benoit Ente Puligny-Montrachet Village
grape Chardonnay
175,00 144,63
2019 Benoit Ente Puligny-Montrachet En La Richarde 1er Cru
grape Chardonnay
360,00 297,52
2019 Benoit Ente Puligny-Montrachet En La Richarde 1er Cru
2020 Benoit Ente Bourgogne Golden Jubilee
grape Chardonnay
195,00 161,16
2020 Benoit Ente Bourgogne Blanc
grape Chardonnay
125,00 103,31
2020 Benoit Ente Puligny-Montrachet Clos de la Truffiere 1er Cru
grape Chardonnay
495,00 409,09
Niet op voorraad
2020 Benoit Ente Puligny-Montrachet Clos de la Truffiere 1er Cru
per pagina

Benoît Ente is een wijnproducent die bekend staat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit in de Bourgogne in Frankrijk. Hij is de broer van Arnaud Ente, een legendarische producent in de Bourgogne.

Geschiedenis van Benoît Ente

Dit wijnhuis is opgericht in 1990 en heeft tot doel deel uit te maken van duurzame wijnbouw. Benoît Ente vooral geassocieerd met het produceren van witte wijnen in de Bourgogne, met de nadruk op Chardonnay. De familie Ente (Arnaud Ente) is al generaties lang betrokken bij de wijnbereiding. Benoît nam het familielandgoed over en kreeg erkenning voor zijn nauwgezette werk in de wijngaard en de productie van wijnen die het terroir van de regio laten zien.

Productie van Benoît Ente

De wijngaarden van Benoît Ente bevinden zich voornamelijk in de appellations Puligny-Montrachet en Meursault, die bekend staan om hun Chardonnay's. Puligny-Montrachet is vooral beroemd om zijn witte wijnen, bekend om hun elegantie, mineraliteit en rijpingspotentieel. Ook Meursault staat bekend om het produceren van zowel rode als witte Bourgogne wijnen van hoge kwaliteit. Met bijna 6 hectare strekt het zich uit over Puligny-Montrachet, aangevuld met een wijngaard gelegen in Chassagne-Montrachet. In een dynamiek van het behoud van de aromatische rijkdom van terroirs en druivensoorten, zoeken ze naar de natuurlijke zuurgraad, zodat de originele aroma’s van het fruit tot uitdrukking komen. De rijping van de wijnen vindt plaats gedurende 18 maanden, verdeeld over hout en roestvrij staal. De verschillende jaargangen krijgen een gelijke behandeling, zonder filtratie, met als doel dat de enige variatiefactoren de kenmerken van het klimaat zijn.