Bader-Mimeur

Bader-Mimeur
per pagina

Bader – Mimeur is gelegen onderaan de beroemde wijngaarden van Montrachet.  Sinds de zeventiende eeuw bezit en beheert de familie BADER-MIMEUR al meer dan tien generaties wijnstokken in en rond Chassagne-Montrachet, vooral in de Côte de BEAUNE.

Charles BADER, Marie Pierette NIE en de zoon van PHILIPPE BADER, waren wijnhandelaar in “Halle-aux-Vins” in Parijs. Hij trouwde in 1920 met Elise MIMEUR, wiens vader, Charles MIMEUR, eigenaar was van het "Domaine du Château de Chassagne-Montrachet". De naam BADER-MIMEUR was geboren. Het domein wordt sinds 2017 geleid door broer en zus; Sébastien Fossier en Nathalie Bernard. Vanaf de 17e eeuw bezat de familie Bader-Nié wijngaarden in Chassagne-Montrachet en omgeving, terwijl Charles Mimeur, wijnbouwer uit de Maranges streek, eigenaar werd van het Château de Chassagne-Montrachet in 1919.

Sinds 2017 hebben Nathalie Bernard en haar broer Sébastien Fossier de dagelijkse leiding over Baeder-Mimeur. Het Domein heeft een zeer indrukwekkende vaten-kelder en is prachtig gelegen in de heuvels van Montrachet.

Het Bader-Mimeur bourgondisch familielandgoed is 8 hectare groot met ongeveer 60% chardonnay, 40% Pinot noir komende van de appellations: Chassagne-Montrachet, Saint-Aubin 1er cru en Bourgogne. De familie van Bader-Mimeur bezit en beheert 98% van de wijngaard van Château de Chassagne-Montrachet. De rode en witte fijne bourgondische wijnen worden geproduceerd met behulp van traditionele methoden: met de hand geplukte druiven, rijping op Franse eikenhouten vaten, natuurlijke fermentatie en handmatige punch down van Pinot Noir.