Filteren

Wynns Estate

"Wynns Coonawarra Estate werd opgericht door de Schotse pionier John Riddoch, die een echte visionair was. Hij plantte wijngaarden en voltooide in 1891 de wijnmakerij met drie puntgevels. In 1951 kocht de familie Wynn de iconische wijnmakerij en wijngaard, overtuigd van het potentieel van de regio om wijnen van topkwaliteit te produceren. De nu iconische houtsnede van ontwerper Richard Beck uit Melbourne van de façade van de wijnmakerij siert de eerste wijn die in 1952 onder het Wynns Coonawarra Estate label werd uitgebracht. echte essentie van Coonawarra - raskarakter met finesse.

Tegenwoordig is Wynns Coonawarra Estate de meest vooraanstaande wijnproducent van Coonawarra en de grootste wijngaardhouder, met de langst bestaande wijngaarden in de regio. Onder leiding van Sue Hodder (Senior Winemaker sinds 1998) en Allen Jenkins (Wynns Viticulturist) worden Wynns-wijnen beschouwd als maatstaven voor het district, geprezen om hun consistente kwaliteit en diepte van smaak. In jaargangen waarin de druiven als uitzonderlijk worden beschouwd, worden twee vlaggenschiprode wijnen gemaakt: de John Riddoch Cabernet Sauvignon en de Michael Shiraz. Een reeks van enkele wijngaardwijnen is een verder bewijs van Wynns 'diepte; een aangekondigde wijngaard wordt geselecteerd en de wijn wordt naar hem vernoemd. John Riddoch Cabernet Sauvignon wordt in kleine hoeveelheden gemaakt van het best beschikbare fruit dat wordt geteeld op de uitgebreide aanplant van Cabernet Sauvignon op het landgoed in het hart van de terra rossa-bodem. Het is een definitieve Coonawarra Cabernet Sauvignon geworden, alleen gemaakt in jaren dat er druiven van buitengewoon hoge kwaliteit beschikbaar zijn, met minder dan een procent van de topkwaliteit Cabernet Sauvignon-druiven.

Wynns Estate

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!