2018 Wynns Coonawarra Estate John Riddoch Cabernet Sauvignon

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | Wynns Estate |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2022 - 2048 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
"Wynns Coonawarra Estate werd opgericht door de Schotse pionier John Riddoch, die een echte visionair was. Hij plantte wijngaarden en voltooide in 1891 de wijnmakerij met drie puntgevels.
In 1951 kocht de familie Wynn de iconische wijnmakerij en wijngaard, overtuigd van het potentieel van de regio om wijnen van topkwaliteit te produceren. De nu iconische houtsnede van ontwerper Richard Beck uit Melbourne van de façade van de wijnmakerij siert de eerste wijn die in 1952 onder het Wynns Coonawarra Estate label werd uitgebracht. echte essentie van Coonawarra - raskarakter met finesse.
Tegenwoordig is Wynns Coonawarra Estate de meest vooraanstaande wijnproducent van Coonawarra en de grootste wijngaardhouder, met de langst bestaande wijngaarden in de regio. Onder leiding van Sue Hodder (Senior Winemaker sinds 1998) en Allen Jenkins (Wynns Viticulturist) worden Wynns-wijnen beschouwd als maatstaven voor het district, geprezen om hun consistente kwaliteit en diepte van smaak.
In jaargangen waarin de druiven als uitzonderlijk worden beschouwd, worden twee vlaggenschiprode wijnen gemaakt: de John Riddoch Cabernet Sauvignon en de Michael Shiraz. Een reeks van enkele wijngaardwijnen is een verder bewijs van Wynns 'diepte; een aangekondigde wijngaard wordt geselecteerd en de wijn wordt naar hem vernoemd.
De John Riddoch Cabernet Sauvignon werd voor het eerst gemaakt in 1982 en is het vlaggenschip voor Wynns zoals John Riddoch zelf ook was. Tot zijn vele prestaties behoren de bouw van de wijnmakerij Wynns Gabled en de oprichting van Coonawarra Fruit Colony. John Riddoch Cabernet Sauvignon wordt in kleine hoeveelheden gemaakt van het best beschikbare fruit dat wordt geteeld op de uitgebreide aanplant van Cabernet Sauvignon op het landgoed in het hart van de terra rossa-bodem. Het is een typische Coonawarra Cabernet Sauvignon geworden, alleen gemaakt in jaren dat er druiven van buitengewoon hoge kwaliteit beschikbaar zijn. Minder dan éé procent van de topkwaliteit Cabernet Sauvignon-druiven mag in de John Riddoch.
In het glas heeft de John Riddoch een intens donkerrode kleur met een grote diepte en helderheid. In de neus is wijn puur, gefocust en verfijnd. Prachtig uitgebalanceerde zuurgraad en frisheid zorgen ervoor dat deze wijn 30 jaar gracieus zal leven. De zachte en sappige rijpe cassis-smaken worden gecombineerd met een mokka-achtige romigheid van Frans eiken. Prachtig gestructureerd. Een fijne tanninelijn omlijst krachtig fruit en biedt alle kenmerken van een geweldige John Riddoch Cabernet Sauvignon. De wijn wordt alleen in de top jaren gemaakt en deze 2018 is de opvolger van de 2016. in zijn jonge jaren decanteren en in een groot glas (bourgogne) schenken
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Australië |
Regio | South Australia |
Appellatie | Coonawarra |
Wijnhuis | Wynns Estate |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2048 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Parker rating | 96 |
James Suckling rating | 94 |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
Rating
96
Release Price
NA
Drink Date
2020 - 2040
Reviewed by
Joe Czerwinski
Issue Date
31st Jan 2019
Source
End of January 2019, The Wine Advocate
The new oak is a bit more apparent in the 2015 John Riddoch Cabernet Sauvignon, which shows toasty, cedary aromas, hints of baking spices and dried herbs and a gorgeous core of cassis fruit. A medium to full-bodied wine at 13.4% alcohol, this has a lovely streamlined shape on the palate. It's not bold or flashy, just an elegant long-distance runner, with silky tannins, crisp acids and plenty of concentrated fruit to ensure a long, positive evolution.
This historic winery was built in 1896 (the first vines were planted in 1890), and although it went through a rough patch in the first half of the 20th century, it has been turning out notable Cabernets and Shiraz since the 1950s under several different owners. Now part of Treasury Wine Estates, Senior Winemaker Sue Hodder has been at the helm since 1998, overseeing a dramatic revival of the company's vineyards in conjunction with viticulturist Allen Jenkins. In addition to the Black Label and John Riddoch Cabernet Sauvignons, Wynns now bottles a number of other notable wines, including the V & A Lane collection and several single-vineyard wines. Lovers of cool-climate Shiraz know to be on the lookout for the Michael Shiraz, which I somehow missed trying on my visit. The newest wine in the portfolio is a fantastic fortified Pedro Ximenez from vines that are more than 100 years old. Well known in Australia, this is a property that has suffered from irregular distribution and hence limited availability in the United States. It deserves to be better known overseas.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
"Wynns Coonawarra Estate werd opgericht door de Schotse pionier John Riddoch, die een echte visionair was. Hij plantte wijngaarden en voltooide in 1891 de wijnmakerij met drie puntgevels.
In 1951 kocht de familie Wynn de iconische wijnmakerij en wijngaard, overtuigd van het potentieel van de regio om wijnen van topkwaliteit te produceren. De nu iconische houtsnede van ontwerper Richard Beck uit Melbourne van de façade van de wijnmakerij siert de eerste wijn die in 1952 onder het Wynns Coonawarra Estate label werd uitgebracht. echte essentie van Coonawarra - raskarakter met finesse.
Tegenwoordig is Wynns Coonawarra Estate de meest vooraanstaande wijnproducent van Coonawarra en de grootste wijngaardhouder, met de langst bestaande wijngaarden in de regio. Onder leiding van Sue Hodder (Senior Winemaker sinds 1998) en Allen Jenkins (Wynns Viticulturist) worden Wynns-wijnen beschouwd als maatstaven voor het district, geprezen om hun consistente kwaliteit en diepte van smaak.
In jaargangen waarin de druiven als uitzonderlijk worden beschouwd, worden twee vlaggenschiprode wijnen gemaakt: de John Riddoch Cabernet Sauvignon en de Michael Shiraz. Een reeks van enkele wijngaardwijnen is een verder bewijs van Wynns 'diepte; een aangekondigde wijngaard wordt geselecteerd en de wijn wordt naar hem vernoemd.
De John Riddoch Cabernet Sauvignon werd voor het eerst gemaakt in 1982 en is het vlaggenschip voor Wynns zoals John Riddoch zelf ook was. Tot zijn vele prestaties behoren de bouw van de wijnmakerij Wynns Gabled en de oprichting van Coonawarra Fruit Colony. John Riddoch Cabernet Sauvignon wordt in kleine hoeveelheden gemaakt van het best beschikbare fruit dat wordt geteeld op de uitgebreide aanplant van Cabernet Sauvignon op het landgoed in het hart van de terra rossa-bodem. Het is een typische Coonawarra Cabernet Sauvignon geworden, alleen gemaakt in jaren dat er druiven van buitengewoon hoge kwaliteit beschikbaar zijn. Minder dan éé procent van de topkwaliteit Cabernet Sauvignon-druiven mag in de John Riddoch.
In het glas heeft de John Riddoch een intens donkerrode kleur met een grote diepte en helderheid. In de neus is wijn puur, gefocust en verfijnd. Prachtig uitgebalanceerde zuurgraad en frisheid zorgen ervoor dat deze wijn 30 jaar gracieus zal leven. De zachte en sappige rijpe cassis-smaken worden gecombineerd met een mokka-achtige romigheid van Frans eiken. Prachtig gestructureerd. Een fijne tanninelijn omlijst krachtig fruit en biedt alle kenmerken van een geweldige John Riddoch Cabernet Sauvignon. De wijn wordt alleen in de top jaren gemaakt en deze 2018 is de opvolger van de 2016. in zijn jonge jaren decanteren en in een groot glas (bourgogne) schenken
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Australië |
Regio | South Australia |
Appellatie | Coonawarra |
Wijnhuis | Wynns Estate |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2048 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Parker rating | 96 |
James Suckling rating | 94 |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
Rating
96
Release Price
NA
Drink Date
2020 - 2040
Reviewed by
Joe Czerwinski
Issue Date
31st Jan 2019
Source
End of January 2019, The Wine Advocate
The new oak is a bit more apparent in the 2015 John Riddoch Cabernet Sauvignon, which shows toasty, cedary aromas, hints of baking spices and dried herbs and a gorgeous core of cassis fruit. A medium to full-bodied wine at 13.4% alcohol, this has a lovely streamlined shape on the palate. It's not bold or flashy, just an elegant long-distance runner, with silky tannins, crisp acids and plenty of concentrated fruit to ensure a long, positive evolution.
This historic winery was built in 1896 (the first vines were planted in 1890), and although it went through a rough patch in the first half of the 20th century, it has been turning out notable Cabernets and Shiraz since the 1950s under several different owners. Now part of Treasury Wine Estates, Senior Winemaker Sue Hodder has been at the helm since 1998, overseeing a dramatic revival of the company's vineyards in conjunction with viticulturist Allen Jenkins. In addition to the Black Label and John Riddoch Cabernet Sauvignons, Wynns now bottles a number of other notable wines, including the V & A Lane collection and several single-vineyard wines. Lovers of cool-climate Shiraz know to be on the lookout for the Michael Shiraz, which I somehow missed trying on my visit. The newest wine in the portfolio is a fantastic fortified Pedro Ximenez from vines that are more than 100 years old. Well known in Australia, this is a property that has suffered from irregular distribution and hence limited availability in the United States. It deserves to be better known overseas.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen