Filteren

Willamette Valley

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 10

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Veruit de meest populaire regio in Oregon is de Willamette-vallei in het noordwesten van de staat. Het is de grootste AVA van de staat, met zeven sub-benamingen geroemd om de hoge kwaliteit en Burgundy-stijl Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Gris.

Met bijna 20.000 acres (8.094 hectare) beplant met wijngaarden, werd deze regio in 1983 opgericht als een AVA. Meer dan 20 jaar later werd het unieke karakter van de verschillende bodem-, klimaat- en teeltgebieden stevig verankerd, en zes kleinere gebieden kregen hun eigen appellatiestatus tussen 2005 en 2006: Dundee-Hills, Yamhill-Carlton, Ribbon Ridge, McMinnville, Eola-Amity Hills en Chehalem Mountains.

Met Pinot Noir van topkwaliteit die wordt verbouwd en geproduceerd, heeft het gebied erkenning gekregen van top Bourgondië, en producenten zoals Maisons Joseph Drouhin en Louis Jadot, die hier allebei land kochten en wijngaarden plantten en momenteel zien we ook het omgekeerde en wijnhuizen uit Oregon kopen nu prestigieuze wijnhuizen in de Bourgogne zoals o.a. Domaine Serene die Domaine Christian Confuron & Fils en Château de la Crée heeft gekocht. De streek ligt op dezelfde breedtegraad dus niet verbazingwekkend dat de Pinot Noir, Chardonnay maar ook de Pinot Gris, Riesling, Pinot Blanc en Gewürztraminer in dit relatieve kopele klimaat goed gedijen. Het is trouwens ook de AVA (appelatie) met een hoge maatschappelijke verantwoordelijkheid want meer dan 50 procent van de wijngaarden worden duurzaam verbouwd.

Willamette Valley

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!