Filteren
Vosne-Romanée

Vosne-Romanée

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Vosne-Romanée-wijn wordt geproduceerd in de gemeente Vosne-Romanée in de Côte de Nuits in Bourgondië en in de naburige gemeente Flagey-Échezeaux. De Appellation d'origine contrôlée Vosne-Romanée mag alleen worden gebruikt voor rode wijn met als belangrijkste druif Pinot noir. Geen enkele andere Pinot Noir-wijn van waar dan ook ter wereld heeft tot nu toe furore gemaakt, de bewondering gewekt of de prijzen gedomineerd als die van de wijngaarden rond het dorp Vosne-Romanée in de Bourgondische Côte de Nuits. Hoewel er uitstekende Vosne-Romanée-wijnen zijn met de status Village en Premier Cru, zijn het de zes Vosne-Romanée Grand Cru-wijngaarden waarvan de namen worden vereerd: Romanée-Conti, La Romanée, La Tâche, Richebourg, Romanée-St-Vivant en La Grande Straat.

De wijnen van elk van deze brengen de verschillende nuances van hun terroir tot uitdrukking, maar ze staan ​​allemaal bekend om hun kracht die wordt overgebracht met de slow-motion gratie van een Bruce Lee Kung-Fu-kick. Wijncritici lijken heen en weer te gaan over wat de beste is tussen La Tâche en Romanée-Conti, afhankelijk van het jaartal, maar als prijs het criterium is, dan is de Romanée-Conti van Domaine de la Romanée-Conti op $ 12.000 tot $ 16.000 per fles is de knock-out.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!