Filteren
Touraine

Touraine

De Touraine is een uitgestrekte wijnstreek in het centrale deel van de Loire vallei. De wijngaarden, in totaal bijna 6000 ha, bevinden zich rond de stad Tours. Er worden naast witte ook rode wijnen en rosé geproduceerd. Voor witte wijn worden Sauvignon Blanc en Chenin Blanc gebruikt. Gamay, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec (Cot) en Pinot Noir zijn allemaal toegestaan voor rood en rosé. Het klimaat, dat door de Atlantische oceaan wordt beïnvloed, is mild met relatief weinig regen. De zomers zijn warm en zonnig. In de herfst is het vochtig en nevelig waardoor er een risico is op schimmelziekten als meeldauw.

Op de noordelijke oever van de Loire in Touraine liggen de appellaties Bourgueil en Saint-Nicolas. Net als in Chinon, dat dan weer net aan de andere kant van de rivier ligt, heerst de rode Cabernet Franc hier. Er worden dieprode wijnen van gemaakt met frisse frambozen, bessen en soms wat groene paprika in de geur. Het zijn echte 'terroirwijnen' met veel structuur en zachte tannines. De beste kunnen jaren bewaard worden.

Verderop, in de appellatie Vouvray worden alleen witte wijnen gemaakt, van de Chenin Blanc. De krijtbodems onder de wijngaarden lenen zich voor droge, wat zachtere en ook frisse mousserende wijnen. En, niet in de laatste plaats, voor zoete Chenin Blanc.

In de overige appellatie van Touraine worden witte, rode en rosé wijnen gemaakt. Sinds de Tweede Wereldoorlog is de Sauvignon Blanc steeds meer aangeplant. Hij doet het hier uitstekend en lift mee op de populariteit van de Sauvignon uit het naburige Sancerre.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!