Filteren

Tarragona

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Tarragona is het meest zuidelijk gelegen wijngebied van Catalonië en heeft een wisselend landschap. Het gebied heeft een mediterraans klimaat met duidelijke invloeden van de zee. De zomers zijn er zeer droog heet, terwijl de winters koud zijn. Het gebied heeft veel zonne-uren en het klimaat is ideaal voor stevige, rijke wijnen. Tarragona is voornamelijk beroemd geworden vanwege de sterke zoete wijnen die er gemaakt worden.

Droge wijnen zijn pas sinds korte tijd in opkomst. In dit gebied liggen ongeveer 7400 hectare wijngaarden en Tarragona produceert jaarlijks zo’n 400.000 hectoliter wijn. Druiven die hier gebruikt worden voor de productie van wijn zijn onder andere Chardonnay, Macabeo, Parellada, Merlot, Monastrell, Pinot Noir en Syrah.

De oorsprongsbenaming van Tarragona is een van de meest uitgebreide in Catalonië: het identificeert en beschermt de wijnen die worden gemaakt in meer dan zeventig gemeenten, voornamelijk in de regio's van Camp de Tarragona en een deel van de Ribera d'Ebre. Het produceert rode, witte en roséwijnen van hoge kwaliteit, maar staat vooral bekend om de productie van zoete wijnen en traditionele likeurwijnen: de beroemde mistelas en rancio-wijnen (likeurwijnen met oxidatieve veroudering in de zon), de garnacha-snoepjes of muscatel, en de bekende 'massawijn', geëxporteerd naar meerdere landen.

De grond in het gebied is overwegend kalkhoudend, lichter in de regio Camp de Tarragona en meer stenig in de regio Ribera d'Ebre. Het klimaat is hoofdzakelijk mediterraan, met koude winters, hete en zeer heldere zomers en een gemiddelde jaarlijkse regenval van 400-500 mm. Met betrekking tot wijnen moet worden opgemerkt dat er maximaal 16 toegestane druivenrassen zijn, 8 rode en 8 witte. De rode wijnen zijn stevig en aromatisch terwijl de rosés fris en met een mooie kersenkleur zijn. De witte wijnen zijn zacht en delicaat aromatisch, iets helderder in de Ribera d'Ebre. De DO Tarragona is een buitengewone appellatie om wijnen voor alle doelgroepen te vinden tegen veel lagere prijzen dan in de aangrenzende gebieden.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!