Filteren

Spottswoode

Spottswoode Estate, opgericht in 1882, onderscheidt zich door het Victoriaanse huis van vóór de drooglegging afgebeeld op ons wijnetiket. Spottswoode werd in 1910 gedoopt door mevrouw Albert Spotts en later overgenomen door Mary en Jack Novak in 1972. Mary bracht Spottswoode's eerste Cabernet Sauvignon uit in 1982, precies honderd jaar na de oprichting van het landgoed.

Tegenwoordig beheert Mary's dochter Beth Novak Milliken de wijnmakerij en is dochter Lindy Novak de marketingambassadeur van de wijnmakerij. Elk jaar brengt Spottswoode een Estate Cabernet Sauvignon en een Estate Sauvignon Blanc uit. Daarnaast produceert Spottswoode een Napa Valley Cabernet Sauvignon genaamd Lyndenhurst, een Spottswoode Sauvignon Blanc met dubbele appellatie en een Field Book Syrah in beperkte oplage. Toegewijd aan het produceren van wijnen met integriteit die hun druivenoorsprong getrouw weerspiegelen, staan Spottswoode-wijnen vooral bekend om hun verfijnde elegantie, balans en klassieke structuur.
Onze familie verbouwt sinds 1972 wijndruiven op ons historische landgoed Spottswoode en maakt sinds 1982 onze eigen wijnen. Als beheerders van ons land streven we naar een elegante, evenwichtige en leeftijdswaardige stijl die het karakter van de vintage en de complexiteit van van onze legendarische landgoedwijngaard.

Spottswoode Estate in Napa Valley dateert uit 1882, maar het was eigenlijk pas in 1972, toen Jack en Mary Novak het historische landgoed St. Helena overnamen. De kwaliteiten van de wijnen begon toen het topniveau te bereiken. Sommigen stellen zelfs dat hun wijnavontuur en het bijbehorende succes per ongeluk is ontstaan. Feit is echter dat ze een meer landelijk leven wilden voor hun gezin, dat bestond uit twee volwassenen en vijf kinderen. Dus verhuisden ze van San Diego naar Spottswoode Estate en plantten Cabernet Sauvignon-druiven in de wijngaarden van het landgoed. Ze waren nu wijnmakers geworden en verkochten hun Cabernet Sauvignon en Saugvignon Blanc aan Heitz, Duckhorn, Robert Mondavi en Caymus. Allen zeer iconische namen in het wijnmekka van Californië.

Na de dood van Jack in 1977 wijdde Mary zich aan het wijnmaken en zou ze een van de belangrijkste wijnmakers in Napa Valley worden. Zeker toen ze ervoor koos om haar eigen Cabernet Sauvignon wijn te produceren uit de spectaculaire Spottswoode wijngaarden. In 1982 huurde ze wijnmaker Tony Soter in om haar te helpen bij het maken van wijn van hoge kwaliteit. De rest is prachtige geschiedenis verpakt in hoge scores.

Gelegen aan de westelijke rand van St. Helena aan de voet van de Mayacamas-bergen, is het terroir van Spottswoode ideaal voor het verbouwen van fijne wijndruiven. De alluviale kleileem van de Sulphur Creek-waaier zorgt voor een uitstekende afwatering, terwijl de koele zeebries die door de opening tussen Spring Mountain en het Mayacamas-gebergte gaat, het fruit langzaam laat rijpen.

De tweeënveertig hectare zijn voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon, met kleine blokken Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Ze verbouwen druiven biologisch sinds 1985 en de wijngaard werd in 1992 biologisch gecertificeerd (CCOF). De rollen van wijnmaken en wijngaardbeheer zijn geïntegreerd bij Spottswoode, en de individuele aandacht die aan elk wijngaardblok wordt besteed, draagt bij aan de consistente kwaliteit en unieke kenmerken van de wijnen.

Spottswoode

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!