2021 Spottswoode Sauvignon blanc

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | USA |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2030 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
Gelegen aan de westelijke rand van St. Helena in Napa Valley is het landgoed Spottswoode terroir ideaal voor wijnbouw. De alluviale kleileem van de Sulphur Creek-waaier zorgt voor uitstekende afwatering terwijl een koele zeebries tussen Spring Mountain en de
Mayacamas-assortiment het fruit gelijkmatig laat rijpen. Oorspronkelijk opgericht in 1882, heeft het Spottswoode Estate een indrukwekkende geschiedenis in Napa Vallei. Beheerd door zusters van de tweede generatie, Beth Novak Milliken en Lindy Novak,
zijn de 42 hectare voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon, met kleine blokken Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Lees meer onder de tab/link Wijnhuis
Spottswoode's uitzonderlijke, klassiek gestileerde Sauvignon Blanc wordt geproduceerd sinds 1984. Zeer geprezen, wordt het beschouwd als een van de "Super Sauvignons", een term bedacht door wijnschrijver Karen MacNeil om een zeldzame klasse van wijnen te beschrijven die worden beschouwd als een van 's werelds beste uitdrukkingen van deze nobele druif.
Gemaakt met druiven van Spottswoode Estate, evenals die van andere iconische familiewijngaarden, wordt deze wijn gefermenteerd in een combinatie van Franse eik, kleine roestvrijstalen vaten, een amfora van klei en cuves van keramiek en beton. Het is een uitstekend drinkbare maar toch kelderwaardige Sauvignon die energiek en subliem, fris en goed geïntegreerd is, met buitengewone aroma's, moeiteloos evenwicht en opmerkelijke complexiteit. Bekende wijnrecensenten hebben geschreven dat "Spottswoode van Sauvignon Blanc een kunstvorm heeft gemaakt", en hebben deze wijn geprezen als een van 's werelds "beste Sauvignon Blancs", die het de "aristocratie van de binnenlandse Sauvignon Blanc" noemen.
De Spottswoode Sauvignon Blanc is mooi en puur met aroma's van citrus, witte perzik en sappige peer. Deze prachtige Sauvignon Blanc is gelaagd en complex. Appel en bloemige aroma's nodigen u uit en heeft deze wijn een perfecte balans tussen viscositeit en zuurgraad. Zeespray en gezouten citroen met wat grapefruit zorgen voor een lange afdronk. Heerlijk en verfrissend en zeer elegant.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | Spottswoode |
Druif | Sauvignon Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Strak, Tropisch fruit, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 93
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Release Price:
$45
Drink Date:
2022 - 2025
Sourced from eight different sites in Napa and Sonoma (it's labeled Napa County 43%, Sonoma County 57%), Spottswoode's 2021 Sauvignon Blanc was fermented in stainless steel barrels (50%), used French oak (25%), new French oak (20%) and other vessels (5%). The result is a complex, textural wine that's plump on the palate, round and silky, yet also bright, fresh, vibrant and long, with layers of fig and melon fruit that gradually unfold in the glass. I've been deliberately conservative with respect to its aging potential, but it's worth pointing out that a 2012 tasted at the winery was still drinking exceptionally well (91 points).
This was my first visit to Spottswoode, an impeccably manicured and historic property on the western outskirts of St. Helena that dates back to 1882. The modern-day Spottswoode story dates back to 1972, when Mary and Jack Novak moved north from Southern California and purchased the house and 30 acres of adjacent property. Fifteen adjoining acres were added the following year, and planting grapevines commenced, taking place in 1973 and 1975. Today, there are 37.5 planted acres, mostly Cabernet Sauvignon.
In the first few years, grapes were sold to other producers, but Tony Soter came on board in 1982 as the founding winemaker. He was succeeded by Pam Starr (1992–1996), Rosemary Cakebread (1997–2005) and Jen Williams (2006–2009). The winery was built in 1999; prior to that, the wines were made offsite, with vineyard management brought in-house in 2003. The vineyards have been farmed organically since 1985 and certified organic since 1992. Replanting took place in stages, with portions of the vineyard replaced in 1991, 1993, 1997 and 1998. Biodynamic principles are applied (Demeter-certified), with great attention paid to regenerative soil practices, including rotating cover crops. Along the edges of the vineyards and even embedded within are several insectariums of flowering plants, to promote biodiversity, plus nesting boxes for swallows, bluebirds and birds of prey. The first Certified B Corporation winery in Napa, Spottswoode has been recognized with the Robert Parker Green Emblem for sustainability since it was first awarded.
Current winemaker and vineyard manager Aron Weinkauf joined the team in 2006 and took over winemaking in 2011, so it was interesting to get his thoughts on an 11-year vertical of the estate Cabernet Sauvignon, which was presented blind by Weinkauf and Beth Novak Milliken, the winery's president and CEO. Not knowing which vintage was which made it impossible to be biased by vintage reputation, but certain wines still stood out. I found the 2013 disappointing for its closed, overly tannic nature, while Weinkauf said, "It's always had more tannins than any other vintage. This is probably the best it's tasted in years." As I've tasted better bottles in the past, owners of it may want to let it sleep several more years before pulling a cork and hope that initial reviews were more accurate than this impression. The other slight disappointment was the 2017, which again seemed less richly fruited than normal and slightly green and astringent. I suspect it's simply at an awkward stage in its evolution.
On the positive side, probably most notable was the brilliant showing of the yet-to-bottled 2020 (scheduled to occur near the end of August 2022). Picking wrapped up the day before the Glass Fire started, said Weinkauf. All the 2020 vintage talk has focused on the risk of smoke taint, but this beautiful wine is the product of a fairly warm vintage, one without dramatic heat spikes. The 2011, from a cool, much-maligned vintage, showed tremendous finesse and complexity. My favorite of the bottled wines was the 2012, a gloriously seductive and complete effort that is drinking well now, and it should continue to do so for another two decades.
In addition, we tasted two vintages of the Sauvignon Blanc, which combines fruit from Sonoma and Napa, and the 2019 Cabernet Sauvignon Lyndenhurst, which includes approximately 40% estate fruit and 60% purchased fruit, largely from growers in St. Helena, Oak Knoll and Atlas Peak. That wine was previously reviewed on November 30, 2021 (93 points), and as my impressions were largely consistent with that review, I've not bothered to repeat it.
In summary, although I found more vintage variation among the estate Cabernet than my predecessor here at RPWA, I think some of that can be attributed to the format of the blind vertical tasting, which, in retrospect, seemed to emphasize the differences between the wines. I should point out that despite that, there is a strong, continuous stylistic thread woven throughout. The wines emphasize balance and elegance over sheer power and ripeness, with restrained alcohol levels, silky tannins and a complex but subtle interweaving of gentle herbal nuances with fruit that ranges from cherry and black cherry through cassis. Having participated on two occasions in the Cape Mentelle International Cabernet Tasting, where the Spottswoode wine has been presented blind in the company of 19 other world-class efforts, I will unequivocally state that Spottswoode belongs on that same stage with such international luminaries as Ornellaia, Cos d'Estournel and Cullen's Diana Madeline.
Published: Sep 15, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93
Drinking Window
2023 - 2029
From: Napa Valley: The Frantic 2020s & Stunning 2021s (Feb 2023)
The 2021 Sauvignon Blanc is a very pretty and distinctive wine. Citrus peel, mint, white flowers, sage and tomato leaf lend quite a bit of character. The 2021 was aged in a combination of steel, new oak, neutral oak and concrete eggs.
- By Antonio Galloni on October 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Spottswoode Estate, opgericht in 1882, onderscheidt zich door het Victoriaanse huis van vóór de drooglegging afgebeeld op ons wijnetiket. Spottswoode werd in 1910 gedoopt door mevrouw Albert Spotts en later overgenomen door Mary en Jack Novak in 1972. Mary bracht Spottswoode's eerste Cabernet Sauvignon uit in 1982, precies honderd jaar na de oprichting van het landgoed.
Tegenwoordig beheert Mary's dochter Beth Novak Milliken de wijnmakerij en is dochter Lindy Novak de marketingambassadeur van de wijnmakerij. Elk jaar brengt Spottswoode een Estate Cabernet Sauvignon en een Estate Sauvignon Blanc uit. Daarnaast produceert Spottswoode een Napa Valley Cabernet Sauvignon genaamd Lyndenhurst, een Spottswoode Sauvignon Blanc met dubbele appellatie en een Field Book Syrah in beperkte oplage. Toegewijd aan het produceren van wijnen met integriteit die hun druivenoorsprong getrouw weerspiegelen, staan Spottswoode-wijnen vooral bekend om hun verfijnde elegantie, balans en klassieke structuur.
Onze familie verbouwt sinds 1972 wijndruiven op ons historische landgoed Spottswoode en maakt sinds 1982 onze eigen wijnen. Als beheerders van ons land streven we naar een elegante, evenwichtige en leeftijdswaardige stijl die het karakter van de vintage en de complexiteit van van onze legendarische landgoedwijngaard.
Spottswoode Estate in Napa Valley dateert uit 1882, maar het was eigenlijk pas in 1972, toen Jack en Mary Novak het historische landgoed St. Helena overnamen. De kwaliteiten van de wijnen begon toen het topniveau te bereiken. Sommigen stellen zelfs dat hun wijnavontuur en het bijbehorende succes per ongeluk is ontstaan. Feit is echter dat ze een meer landelijk leven wilden voor hun gezin, dat bestond uit twee volwassenen en vijf kinderen. Dus verhuisden ze van San Diego naar Spottswoode Estate en plantten Cabernet Sauvignon-druiven in de wijngaarden van het landgoed. Ze waren nu wijnmakers geworden en verkochten hun Cabernet Sauvignon en Saugvignon Blanc aan Heitz, Duckhorn, Robert Mondavi en Caymus. Allen zeer iconische namen in het wijnmekka van Californië.
Na de dood van Jack in 1977 wijdde Mary zich aan het wijnmaken en zou ze een van de belangrijkste wijnmakers in Napa Valley worden. Zeker toen ze ervoor koos om haar eigen Cabernet Sauvignon wijn te produceren uit de spectaculaire Spottswoode wijngaarden. In 1982 huurde ze wijnmaker Tony Soter in om haar te helpen bij het maken van wijn van hoge kwaliteit. De rest is prachtige geschiedenis verpakt in hoge scores.
Gelegen aan de westelijke rand van St. Helena aan de voet van de Mayacamas-bergen, is het terroir van Spottswoode ideaal voor het verbouwen van fijne wijndruiven. De alluviale kleileem van de Sulphur Creek-waaier zorgt voor een uitstekende afwatering, terwijl de koele zeebries die door de opening tussen Spring Mountain en het Mayacamas-gebergte gaat, het fruit langzaam laat rijpen.
De tweeënveertig hectare zijn voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon, met kleine blokken Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Ze verbouwen druiven biologisch sinds 1985 en de wijngaard werd in 1992 biologisch gecertificeerd (CCOF). De rollen van wijnmaken en wijngaardbeheer zijn geïntegreerd bij Spottswoode, en de individuele aandacht die aan elk wijngaardblok wordt besteed, draagt bij aan de consistente kwaliteit en unieke kenmerken van de wijnen.
Gelegen aan de westelijke rand van St. Helena in Napa Valley is het landgoed Spottswoode terroir ideaal voor wijnbouw. De alluviale kleileem van de Sulphur Creek-waaier zorgt voor uitstekende afwatering terwijl een koele zeebries tussen Spring Mountain en de
Mayacamas-assortiment het fruit gelijkmatig laat rijpen. Oorspronkelijk opgericht in 1882, heeft het Spottswoode Estate een indrukwekkende geschiedenis in Napa Vallei. Beheerd door zusters van de tweede generatie, Beth Novak Milliken en Lindy Novak,
zijn de 42 hectare voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon, met kleine blokken Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Lees meer onder de tab/link Wijnhuis
Spottswoode's uitzonderlijke, klassiek gestileerde Sauvignon Blanc wordt geproduceerd sinds 1984. Zeer geprezen, wordt het beschouwd als een van de "Super Sauvignons", een term bedacht door wijnschrijver Karen MacNeil om een zeldzame klasse van wijnen te beschrijven die worden beschouwd als een van 's werelds beste uitdrukkingen van deze nobele druif.
Gemaakt met druiven van Spottswoode Estate, evenals die van andere iconische familiewijngaarden, wordt deze wijn gefermenteerd in een combinatie van Franse eik, kleine roestvrijstalen vaten, een amfora van klei en cuves van keramiek en beton. Het is een uitstekend drinkbare maar toch kelderwaardige Sauvignon die energiek en subliem, fris en goed geïntegreerd is, met buitengewone aroma's, moeiteloos evenwicht en opmerkelijke complexiteit. Bekende wijnrecensenten hebben geschreven dat "Spottswoode van Sauvignon Blanc een kunstvorm heeft gemaakt", en hebben deze wijn geprezen als een van 's werelds "beste Sauvignon Blancs", die het de "aristocratie van de binnenlandse Sauvignon Blanc" noemen.
De Spottswoode Sauvignon Blanc is mooi en puur met aroma's van citrus, witte perzik en sappige peer. Deze prachtige Sauvignon Blanc is gelaagd en complex. Appel en bloemige aroma's nodigen u uit en heeft deze wijn een perfecte balans tussen viscositeit en zuurgraad. Zeespray en gezouten citroen met wat grapefruit zorgen voor een lange afdronk. Heerlijk en verfrissend en zeer elegant.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | Spottswoode |
Druif | Sauvignon Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Strak, Tropisch fruit, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras |
Parker
The Wine Advocate
RP 93
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Release Price:
$45
Drink Date:
2022 - 2025
Sourced from eight different sites in Napa and Sonoma (it's labeled Napa County 43%, Sonoma County 57%), Spottswoode's 2021 Sauvignon Blanc was fermented in stainless steel barrels (50%), used French oak (25%), new French oak (20%) and other vessels (5%). The result is a complex, textural wine that's plump on the palate, round and silky, yet also bright, fresh, vibrant and long, with layers of fig and melon fruit that gradually unfold in the glass. I've been deliberately conservative with respect to its aging potential, but it's worth pointing out that a 2012 tasted at the winery was still drinking exceptionally well (91 points).
This was my first visit to Spottswoode, an impeccably manicured and historic property on the western outskirts of St. Helena that dates back to 1882. The modern-day Spottswoode story dates back to 1972, when Mary and Jack Novak moved north from Southern California and purchased the house and 30 acres of adjacent property. Fifteen adjoining acres were added the following year, and planting grapevines commenced, taking place in 1973 and 1975. Today, there are 37.5 planted acres, mostly Cabernet Sauvignon.
In the first few years, grapes were sold to other producers, but Tony Soter came on board in 1982 as the founding winemaker. He was succeeded by Pam Starr (1992–1996), Rosemary Cakebread (1997–2005) and Jen Williams (2006–2009). The winery was built in 1999; prior to that, the wines were made offsite, with vineyard management brought in-house in 2003. The vineyards have been farmed organically since 1985 and certified organic since 1992. Replanting took place in stages, with portions of the vineyard replaced in 1991, 1993, 1997 and 1998. Biodynamic principles are applied (Demeter-certified), with great attention paid to regenerative soil practices, including rotating cover crops. Along the edges of the vineyards and even embedded within are several insectariums of flowering plants, to promote biodiversity, plus nesting boxes for swallows, bluebirds and birds of prey. The first Certified B Corporation winery in Napa, Spottswoode has been recognized with the Robert Parker Green Emblem for sustainability since it was first awarded.
Current winemaker and vineyard manager Aron Weinkauf joined the team in 2006 and took over winemaking in 2011, so it was interesting to get his thoughts on an 11-year vertical of the estate Cabernet Sauvignon, which was presented blind by Weinkauf and Beth Novak Milliken, the winery's president and CEO. Not knowing which vintage was which made it impossible to be biased by vintage reputation, but certain wines still stood out. I found the 2013 disappointing for its closed, overly tannic nature, while Weinkauf said, "It's always had more tannins than any other vintage. This is probably the best it's tasted in years." As I've tasted better bottles in the past, owners of it may want to let it sleep several more years before pulling a cork and hope that initial reviews were more accurate than this impression. The other slight disappointment was the 2017, which again seemed less richly fruited than normal and slightly green and astringent. I suspect it's simply at an awkward stage in its evolution.
On the positive side, probably most notable was the brilliant showing of the yet-to-bottled 2020 (scheduled to occur near the end of August 2022). Picking wrapped up the day before the Glass Fire started, said Weinkauf. All the 2020 vintage talk has focused on the risk of smoke taint, but this beautiful wine is the product of a fairly warm vintage, one without dramatic heat spikes. The 2011, from a cool, much-maligned vintage, showed tremendous finesse and complexity. My favorite of the bottled wines was the 2012, a gloriously seductive and complete effort that is drinking well now, and it should continue to do so for another two decades.
In addition, we tasted two vintages of the Sauvignon Blanc, which combines fruit from Sonoma and Napa, and the 2019 Cabernet Sauvignon Lyndenhurst, which includes approximately 40% estate fruit and 60% purchased fruit, largely from growers in St. Helena, Oak Knoll and Atlas Peak. That wine was previously reviewed on November 30, 2021 (93 points), and as my impressions were largely consistent with that review, I've not bothered to repeat it.
In summary, although I found more vintage variation among the estate Cabernet than my predecessor here at RPWA, I think some of that can be attributed to the format of the blind vertical tasting, which, in retrospect, seemed to emphasize the differences between the wines. I should point out that despite that, there is a strong, continuous stylistic thread woven throughout. The wines emphasize balance and elegance over sheer power and ripeness, with restrained alcohol levels, silky tannins and a complex but subtle interweaving of gentle herbal nuances with fruit that ranges from cherry and black cherry through cassis. Having participated on two occasions in the Cape Mentelle International Cabernet Tasting, where the Spottswoode wine has been presented blind in the company of 19 other world-class efforts, I will unequivocally state that Spottswoode belongs on that same stage with such international luminaries as Ornellaia, Cos d'Estournel and Cullen's Diana Madeline.
Published: Sep 15, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93
Drinking Window
2023 - 2029
From: Napa Valley: The Frantic 2020s & Stunning 2021s (Feb 2023)
The 2021 Sauvignon Blanc is a very pretty and distinctive wine. Citrus peel, mint, white flowers, sage and tomato leaf lend quite a bit of character. The 2021 was aged in a combination of steel, new oak, neutral oak and concrete eggs.
- By Antonio Galloni on October 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Spottswoode Estate, opgericht in 1882, onderscheidt zich door het Victoriaanse huis van vóór de drooglegging afgebeeld op ons wijnetiket. Spottswoode werd in 1910 gedoopt door mevrouw Albert Spotts en later overgenomen door Mary en Jack Novak in 1972. Mary bracht Spottswoode's eerste Cabernet Sauvignon uit in 1982, precies honderd jaar na de oprichting van het landgoed.
Tegenwoordig beheert Mary's dochter Beth Novak Milliken de wijnmakerij en is dochter Lindy Novak de marketingambassadeur van de wijnmakerij. Elk jaar brengt Spottswoode een Estate Cabernet Sauvignon en een Estate Sauvignon Blanc uit. Daarnaast produceert Spottswoode een Napa Valley Cabernet Sauvignon genaamd Lyndenhurst, een Spottswoode Sauvignon Blanc met dubbele appellatie en een Field Book Syrah in beperkte oplage. Toegewijd aan het produceren van wijnen met integriteit die hun druivenoorsprong getrouw weerspiegelen, staan Spottswoode-wijnen vooral bekend om hun verfijnde elegantie, balans en klassieke structuur.
Onze familie verbouwt sinds 1972 wijndruiven op ons historische landgoed Spottswoode en maakt sinds 1982 onze eigen wijnen. Als beheerders van ons land streven we naar een elegante, evenwichtige en leeftijdswaardige stijl die het karakter van de vintage en de complexiteit van van onze legendarische landgoedwijngaard.
Spottswoode Estate in Napa Valley dateert uit 1882, maar het was eigenlijk pas in 1972, toen Jack en Mary Novak het historische landgoed St. Helena overnamen. De kwaliteiten van de wijnen begon toen het topniveau te bereiken. Sommigen stellen zelfs dat hun wijnavontuur en het bijbehorende succes per ongeluk is ontstaan. Feit is echter dat ze een meer landelijk leven wilden voor hun gezin, dat bestond uit twee volwassenen en vijf kinderen. Dus verhuisden ze van San Diego naar Spottswoode Estate en plantten Cabernet Sauvignon-druiven in de wijngaarden van het landgoed. Ze waren nu wijnmakers geworden en verkochten hun Cabernet Sauvignon en Saugvignon Blanc aan Heitz, Duckhorn, Robert Mondavi en Caymus. Allen zeer iconische namen in het wijnmekka van Californië.
Na de dood van Jack in 1977 wijdde Mary zich aan het wijnmaken en zou ze een van de belangrijkste wijnmakers in Napa Valley worden. Zeker toen ze ervoor koos om haar eigen Cabernet Sauvignon wijn te produceren uit de spectaculaire Spottswoode wijngaarden. In 1982 huurde ze wijnmaker Tony Soter in om haar te helpen bij het maken van wijn van hoge kwaliteit. De rest is prachtige geschiedenis verpakt in hoge scores.
Gelegen aan de westelijke rand van St. Helena aan de voet van de Mayacamas-bergen, is het terroir van Spottswoode ideaal voor het verbouwen van fijne wijndruiven. De alluviale kleileem van de Sulphur Creek-waaier zorgt voor een uitstekende afwatering, terwijl de koele zeebries die door de opening tussen Spring Mountain en het Mayacamas-gebergte gaat, het fruit langzaam laat rijpen.
De tweeënveertig hectare zijn voornamelijk beplant met Cabernet Sauvignon, met kleine blokken Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Ze verbouwen druiven biologisch sinds 1985 en de wijngaard werd in 1992 biologisch gecertificeerd (CCOF). De rollen van wijnmaken en wijngaardbeheer zijn geïntegreerd bij Spottswoode, en de individuele aandacht die aan elk wijngaardblok wordt besteed, draagt bij aan de consistente kwaliteit en unieke kenmerken van de wijnen.