Ribolla Gialla
Ribolla Gialla (ook bekend als Ribolla, in het Sloveens: Rumena rebula, in het Kroatisch: Jarbola) is een witte wijndruif die het meest prominent wordt geteeld in de regio Friuli Venezia Giulia in het noordoosten van Italië. De druif komt ook voor in Slovenië, waar hij bekend staat als Rebula. In Friuli Venezia Giulia gedijt de druif goed in de regio rond Corno di Rosazzo en...
Ribolla Gialla (ook bekend als Ribolla, in het Sloveens: Rumena rebula, in het Kroatisch: Jarbola) is een witte wijndruif die het meest prominent wordt geteeld in de regio Friuli Venezia Giulia in het noordoosten van Italië. De druif komt ook voor in Slovenië, waar hij bekend staat als Rebula. In Friuli Venezia Giulia gedijt de druif goed in de regio rond Corno di Rosazzo en Gorizia.
Hoe smaakt wijn van de Ribolla Gialla druif?
De smaakprofielen van de wijnen worden vaak gekenmerkt door een sterke zuurgraad, een vleugje perzik, citrus en wat appeltonen, maar ook een licht bloemig aromatisch profiel.