Filteren

Pinot Gris

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 27

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

De pinot gris is een uit Frankrijk afkomstig wit druivenras, dat een groot aantal verschillende verschijningen heeft. De pinot grigio druif of pinot gris is een wit druivenras die een bijzondere mutatie is van het bekende druivenras pinot noir. De kleur van de schil is grijs in plaats van rood. Hij geeft veel kleur aan de wijn, meer dan alle andere witte druivenrassen, maar heeft ook een uitdrukkelijk en geraffineerd parfum. 

Onder de benaming pinot grigio komt deze druifvoornamelijk voor in de Italiaanse regio Veneto. Wanneer de Franse benaming (pinot gris) wordt gebruikt dan wordt doorgaans de druif uit de Franse regio Elzas bedoeld.

Ondanks het feit dat het druivenras hetzelfde is, kan er een duidelijk verschil in smaak zijn. Verschil in bodemsoort, klimaat en weersomstandigheden zijn de oorzaak van de smaakverschillen. De pinot gris uit de Elzas geeft, vanwege het zonnige, warme en droge klimaat doorgaans goudgele, heerlijk aromatische (tropisch fruit, licht rokerig) volle wijnen. De pinot grigio druiven uit de Veneto zijn aangeplant op hoger gelegen gebieden wat zorgt voor een veel frissere wijn met wit fruit (appel, peer) en bloemige aroma's, smaken van citrusfruit, licht kruidig, mineralig en mogelijk een vleugje zoet.

De pinot gris druif heeft van zichzelf best wat suiker en weinig zuur en wordt daarom vaak in wat koelere streken verbouwd (in warmere gebieden worden de wijnen te zoet). Het druivenras heeft compacte trossen waardoor dit ras eerder vatbaar is voor rotten, met name als er regenwater tussen de vruchten blijft zitten. Wijnbouwers vrezen dus de najaarsregens en zorgen er meestal voor dat de druif tamelijk vroeg wordt geoogst. Hierdoor kunnen de druiven zich dan nog niet volledig ontwikkelen waardoor wat neutralere wijnen ontstaan. 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!