Nosiola
De Nosiola of Nusiole druif komt voor in Trentino, in het noorden van Italië. De naam komt waarschijnlijk van het Italiaanse woord “nocciola” of hazelnoot. Sommige bronnen verwijzen hierbij naar de kleur van de rijpe vruchten, maar anderen naar de noterige smaak van de vin santo die met deze wijn gemaakt wordt.
Hoe smaakt wijn van de Nosiola druif?
Nosiola...
De Nosiola of Nusiole druif komt voor in Trentino, in het noorden van Italië. De naam komt waarschijnlijk van het Italiaanse woord “nocciola” of hazelnoot. Sommige bronnen verwijzen hierbij naar de kleur van de rijpe vruchten, maar anderen naar de noterige smaak van de vin santo die met deze wijn gemaakt wordt.
Hoe smaakt wijn van de Nosiola druif?
Nosiola produceert zeer aromatische, lichte wijnen die een licht bittere noot kunnen hebben. Als droge cepagewijn kunnen deze tonen smaken van citrus, abrikoos en perzik bevatten, evenals een karakteristieke subtiele hazelnootnoot.