Filteren

Il Carnasciale

Podere Il Carnasciale ligt in het zuidelijke Chianti-gebergte in de regio Vald'Arno di Sopra in Toscane, dertig kilometer ten noorden van Siena en Arezzo en zestig kilometer ten zuiden van Florence, net buiten de Chianti Classico-regio landinwaarts, met uitzicht op de Arno-vallei. Het gebied Vald'Arno di Sopra kwam al in 1716 voor in de beroemde bando van Cosimo di Medici, die de band tussen oorsprong en kwaliteit specificeerde, samen met Chianti, Pomino en Carmignano, een voorloper van het huidige systeem van AOC- en DOC-oorsprongsbenamingen. Het landgoed ligt midden in deze uitgestrekte regio hoog op 425 meter boven zeeniveau op de kruising van de Arno- en Ambra-valleien. gelegen in centraal Toscane in het midden van de gouden driehoek tussen Florence, Siena en Arezzo. De regio Vald'Arno di Sopra werd al meer dan 300 jaar geleden erkend voor zijn specificiteit en kwaliteit met een meer getemperd klimaat dan aan de kust door de hoogte, de talrijke bergen en dalen en de echte biodiversiteit.

Podere Il Carnasciale wordt samen met het team gerund door de familie Rogosky en is een wijnhuis dat leeft voor, maar ook van, de wijnen die het produceert. In navolging van het idee en de visie van vader Wolf Rogosky wordt het landgoed vandaag gerund door Moritz, samen met zijn moeder Bettina en dochter Carla-Elle. Marco Maffei werkt al meer dan 10 jaar bij Il Carnasciale en is als technisch directeur verantwoordelijk voor de vinificaties en het maken van deze top kwaliteit wijnen

DE CABERLOT-VARIËTEIT EN DE EERSTE WIJNGAARD
De variëteit die we Caberlot noemen, werd eind jaren zestig voor het eerst geïdentificeerd in een verlaten wijngaard in de buurt van Padua door de agronoom Dr. Remigio Bordini, een vooraanstaande heer met wie ze nog steeds samenwerken. Na het horen van deze ontdekking ontmoette Wolf Dr. Bordini en de oenoloog Vittorio Fiore in de vroege jaren 1980, en na de bittere vorst van 1985 begon hij aan het produceren van een geweldige wijn met een werkelijk uniek karakter. De eerste wijngaard genaamd Carnasciale met een oppervlakte van 0,3 hectare werd in 1986 aangeplant in hoge dichtheid, en gobelet / albarello / head-trained, met 11.000 wijnstokken per hectare. Het autochtone terroir, rotsachtig en op hellingen, had al meer dan tweehonderd jaar niets anders gezien dan de cultuur van olijfbomen, aangezien er geen wijnstokken, geen kelder en geen vaten waren op de boerderij van Carnasciale.

Hoewel de druif de organoleptische kenmerken van Cabernet Franc heeft, lijkt zijn ampelografisch profiel dichter bij dat van Merlot, wat ons doet veronderstellen dat de losse tros Caberlot-druif een natuurlijke, spontane kruising van de twee variëteiten kan zijn. De zogenaamde franse rassen zijn van oudsher aangeplant in het noorden van Italië.. Cabernet Franc, Merlot, Carmenere, maar de laat rijpende en suikerarm producerende Caberlot blijkt iets unieks te zijn. Tot op heden hebben ze besloten om geen DNA-test uit te voeren op de variëteit, maar onze ervaring en kennis te verdiepen met elke nieuwe vintage, waarvan er tot op de dag van vandaag 32 zijn. Het is dus eigenlijk een ras dat officieel niet bestaat, laten we het privé noemen, maar waarvan de unieke eigenschappen over de hele wereld worden erkend
In 1999 en 2004 werden nog twee percelen aangeplant, de 0,8 Ha Selva-wijngaard 10 kilometer naar het noorden en de 1 Ha Vincaïe-wijngaard 3 kilometer naar het oosten. Om onze terroirs uit te breiden, werden de Perelli- en Volpaie-wijngaarden aangeplant in 2010 en 2013, voor een totale oppervlakte van de wijngaard van vandaag iets minder dan 5 hectare.
Carnasciale: 0,3 ha geplant in 1986 op zandsteen en rots, kalksteen en klei, zuidoostelijke helling, gobelet-getraind Selva: 0,8 ha geplant in 1999 op löss, cordon-getraind
Vincaie: 1,0 ha aangeplant in 2004 op schelpenzand en klei, helling op het zuidwesten, cordon-getraind
Perelli: 0,9 ha geplant in 2010 op schelpenzand en rots, helling op het zuidwesten, guyot-getraind
Volpaie: 1,6 ha geplant in 2013 op löss, noordoostelijke helling
• 5 verschillende wijngaarden, 5 terroirs of klimaten zoals we ze graag noemen, 5 verschillende uitdrukkingen van de Caberlot-druif

Il Carnasciale

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!