2018 Podere Il Carnasciale Carnasciale

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italiƫ |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2023 - 2030 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
De 2018 Podere Il Carnasciale Carnasciale is een opmerkelijke rode wijn uit Toscane, ItaliĆ«. Deze wijn is gemaakt van de zeldzame Caberlot-druif, een natuurlijke kruising tussen Cabernet Franc en Merlot, die exclusief wordt geteeld op het landgoed Podere Il Carnasciale.ā
Over Podere Il Carnasciale
Podere Il Carnasciale is een familiebedrijf gelegen in de Valdarno di Sopra-regio van Toscane. Het landgoed wordt beheerd door Bettina Rogosky en haar zoon Moritz, met de hulp van oenologen Peter Schilling en Marco Maffei. Ze zijn toegewijd aan biologische landbouwpraktijken en produceren wijnen van uitzonderlijke kwaliteit.ā
Vinificatie en rijping
De 2018 Carnasciale onderging een fermentatie in roestvrijstalen tanks, gevolgd door een malolactische gisting in Franse eikenhouten vaten (60% nieuw). De wijn rijpte 22 maanden in deze vaten, met ƩƩn overheveling, en vervolgens nog 6 maanden op fles voordat hij werd vrijgegeven.ā
Proefnotities
-
Kleur: Levendig robijnrood.
-
Neus: Expressieve aroma's van zwarte bessen, vlierbessen, viooltjes en een vleugje kersencompote, afgewisseld met hints van witte peper en rode paprika.
-
Smaak: Vol en elegant, met sappige tannines en een harmonieuze afdronk. De wijn toont een mooie balans tussen fruitige en kruidige tonen.ā
Beoordelingen
-
Falstaff: 94/100 ā "Exquise en evenwichtig karakter, met een harmonieuze afdronk."
-
Gismondi on Wine: 93/100 ā "Hoewel een grote wijn, is deze gracieus en elegant, zelfs in zijn jeugd."ā
Wijn-spijscombinaties
De 2018 Carnasciale past uitstekend bij gerechten zoals gegrild rood vlees, wildgerechten en gerijpte kazen. De structuur en complexiteit van de wijn complementeren rijke en hartige smaken.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italiƫ |
Regio | Toscane |
Wijnhuis | Il Carnasciale |
Druif | Caberlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit |
Drink momenten | Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
Rating
91?
Release Price
$70
Drink Date
2020 - 2026
Reviewed by
Monica Larner
Issue Date
15th Oct 2020
Source
October 2020 Week 2, The Wine Advocate
Il Carnasciale's 2017 Carnasciale is a second wine made exclusively with the rare Caberlot grape that crosses genetic material of both Cabernet Franc and the softer Merlot grape. This vintage stands out because of the heat and drought that characterized the 2017 harvest. Those conditions created small, dark berries with lots of phenolic character to drive both the wine's color and tannins. However, winemakers generally took care to make sure the richness stayed in check. Indeed, this wine is a bit thinner and shorter in mouthfeel when compared to cooler vintages. I got a hint of animal musk or Band-Aid and am suggesting a shorter drinking window as a result.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93
Drinking Window
2021 - 2032
From: Chianti Classico: More Than Meets The Eye (Sep 2020)
The 217 Carnasciale is absolutely gorgeous. Rich, expansive and beautifully layered, the 2017 delivers all the complexity of the Merlot/Cabernet Franc hybrid that is planted in the estate's vineyards. Succulent dark cherry, plum, spice, espresso and leather all build as the 2017 shows of its alluring personality. The 2017 is a wine of pure and total allure.
- By Antonio Galloni on August 2020
92
Drinking Window
2024 - 2032
From: Exploring New Releases from Coastal Tuscany (Aug 2023)
The 2020 Carnasciale is gorgeous. A deeply pitched bouquet leads into a core of dark cherry/plum fruit, leather, spice, menthol, tobacco and espresso. Intensely aromatic and deep on the palate, with fabulous depth, the 2020 is outrageously beautiful and full of character. Since 2019, Carnasciale has been a blend of fruit from younger vineyards and aged in cask, rather a true second wine, aged mostly in 40HL plus a few barrels deselected from Caberlot.
- By Antonio Galloni on August 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
4.2***
4,2
op basis van alle oogstjaren
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Podere Il Carnasciale ligt in het zuidelijke Chianti-gebergte in de regio Vald'Arno di Sopra in Toscane, dertig kilometer ten noorden van Siena en Arezzo en zestig kilometer ten zuiden van Florence, net buiten de Chianti Classico-regio landinwaarts, met uitzicht op de Arno-vallei. Het gebied Vald'Arno di Sopra kwam al in 1716 voor in de beroemde bando van Cosimo di Medici, die de band tussen oorsprong en kwaliteit specificeerde, samen met Chianti, Pomino en Carmignano, een voorloper van het huidige systeem van AOC- en DOC-oorsprongsbenamingen. Het landgoed ligt midden in deze uitgestrekte regio hoog op 425 meter boven zeeniveau op de kruising van de Arno- en Ambra-valleien. gelegen in centraal Toscane in het midden van de gouden driehoek tussen Florence, Siena en Arezzo. De regio Vald'Arno di Sopra werd al meer dan 300 jaar geleden erkend voor zijn specificiteit en kwaliteit met een meer getemperd klimaat dan aan de kust door de hoogte, de talrijke bergen en dalen en de echte biodiversiteit.
Podere Il Carnasciale wordt samen met het team gerund door de familie Rogosky en is een wijnhuis dat leeft voor, maar ook van, de wijnen die het produceert. In navolging van het idee en de visie van vader Wolf Rogosky wordt het landgoed vandaag gerund door Moritz, samen met zijn moeder Bettina en dochter Carla-Elle. Marco Maffei werkt al meer dan 10 jaar bij Il Carnasciale en is als technisch directeur verantwoordelijk voor de vinificaties en het maken van deze top kwaliteit wijnen
DE CABERLOT-VARIĆTEIT EN DE EERSTE WIJNGAARD
De variëteit die we Caberlot noemen, werd eind jaren zestig voor het eerst geïdentificeerd in een verlaten wijngaard in de buurt van Padua door de agronoom Dr. Remigio Bordini, een vooraanstaande heer met wie ze nog steeds samenwerken. Na het horen van deze ontdekking ontmoette Wolf Dr. Bordini en de oenoloog Vittorio Fiore in de vroege jaren 1980, en na de bittere vorst van 1985 begon hij aan het produceren van een geweldige wijn met een werkelijk uniek karakter. De eerste wijngaard genaamd Carnasciale met een oppervlakte van 0,3 hectare werd in 1986 aangeplant in hoge dichtheid, en gobelet / albarello / head-trained, met 11.000 wijnstokken per hectare. Het autochtone terroir, rotsachtig en op hellingen, had al meer dan tweehonderd jaar niets anders gezien dan de cultuur van olijfbomen, aangezien er geen wijnstokken, geen kelder en geen vaten waren op de boerderij van Carnasciale.
Hoewel de druif de organoleptische kenmerken van Cabernet Franc heeft, lijkt zijn ampelografisch profiel dichter bij dat van Merlot, wat ons doet veronderstellen dat de losse tros Caberlot-druif een natuurlijke, spontane kruising van de twee variƫteiten kan zijn. De zogenaamde franse rassen zijn van oudsher aangeplant in het noorden van Italiƫ.. Cabernet Franc, Merlot, Carmenere, maar de laat rijpende en suikerarm producerende Caberlot blijkt iets unieks te zijn. Tot op heden hebben ze besloten om geen DNA-test uit te voeren op de variƫteit, maar onze ervaring en kennis te verdiepen met elke nieuwe vintage, waarvan er tot op de dag van vandaag 32 zijn. Het is dus eigenlijk een ras dat officieel niet bestaat, laten we het privƩ noemen, maar waarvan de unieke eigenschappen over de hele wereld worden erkend
In 1999 en 2004 werden nog twee percelen aangeplant, de 0,8 Ha Selva-wijngaard 10 kilometer naar het noorden en de 1 Ha VincaĆÆe-wijngaard 3 kilometer naar het oosten. Om onze terroirs uit te breiden, werden de Perelli- en Volpaie-wijngaarden aangeplant in 2010 en 2013, voor een totale oppervlakte van de wijngaard van vandaag iets minder dan 5 hectare.
Carnasciale: 0,3 ha geplant in 1986 op zandsteen en rots, kalksteen en klei, zuidoostelijke helling, gobelet-getraind Selva: 0,8 ha geplant in 1999 op lƶss, cordon-getraind
Vincaie: 1,0 ha aangeplant in 2004 op schelpenzand en klei, helling op het zuidwesten, cordon-getraind
Perelli: 0,9 ha geplant in 2010 op schelpenzand en rots, helling op het zuidwesten, guyot-getraind
Volpaie: 1,6 ha geplant in 2013 op lƶss, noordoostelijke helling
⢠5 verschillende wijngaarden, 5 terroirs of klimaten zoals we ze graag noemen, 5 verschillende uitdrukkingen van de Caberlot-druif
De 2018 Podere Il Carnasciale Carnasciale is een opmerkelijke rode wijn uit Toscane, ItaliĆ«. Deze wijn is gemaakt van de zeldzame Caberlot-druif, een natuurlijke kruising tussen Cabernet Franc en Merlot, die exclusief wordt geteeld op het landgoed Podere Il Carnasciale.ā
Over Podere Il Carnasciale
Podere Il Carnasciale is een familiebedrijf gelegen in de Valdarno di Sopra-regio van Toscane. Het landgoed wordt beheerd door Bettina Rogosky en haar zoon Moritz, met de hulp van oenologen Peter Schilling en Marco Maffei. Ze zijn toegewijd aan biologische landbouwpraktijken en produceren wijnen van uitzonderlijke kwaliteit.ā
Vinificatie en rijping
De 2018 Carnasciale onderging een fermentatie in roestvrijstalen tanks, gevolgd door een malolactische gisting in Franse eikenhouten vaten (60% nieuw). De wijn rijpte 22 maanden in deze vaten, met ƩƩn overheveling, en vervolgens nog 6 maanden op fles voordat hij werd vrijgegeven.ā
Proefnotities
-
Kleur: Levendig robijnrood.
-
Neus: Expressieve aroma's van zwarte bessen, vlierbessen, viooltjes en een vleugje kersencompote, afgewisseld met hints van witte peper en rode paprika.
-
Smaak: Vol en elegant, met sappige tannines en een harmonieuze afdronk. De wijn toont een mooie balans tussen fruitige en kruidige tonen.ā
Beoordelingen
-
Falstaff: 94/100 ā "Exquise en evenwichtig karakter, met een harmonieuze afdronk."
-
Gismondi on Wine: 93/100 ā "Hoewel een grote wijn, is deze gracieus en elegant, zelfs in zijn jeugd."ā
Wijn-spijscombinaties
De 2018 Carnasciale past uitstekend bij gerechten zoals gegrild rood vlees, wildgerechten en gerijpte kazen. De structuur en complexiteit van de wijn complementeren rijke en hartige smaken.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italiƫ |
Regio | Toscane |
Wijnhuis | Il Carnasciale |
Druif | Caberlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rood fruit |
Drink momenten | Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
Rating
91?
Release Price
$70
Drink Date
2020 - 2026
Reviewed by
Monica Larner
Issue Date
15th Oct 2020
Source
October 2020 Week 2, The Wine Advocate
Il Carnasciale's 2017 Carnasciale is a second wine made exclusively with the rare Caberlot grape that crosses genetic material of both Cabernet Franc and the softer Merlot grape. This vintage stands out because of the heat and drought that characterized the 2017 harvest. Those conditions created small, dark berries with lots of phenolic character to drive both the wine's color and tannins. However, winemakers generally took care to make sure the richness stayed in check. Indeed, this wine is a bit thinner and shorter in mouthfeel when compared to cooler vintages. I got a hint of animal musk or Band-Aid and am suggesting a shorter drinking window as a result.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93
Drinking Window
2021 - 2032
From: Chianti Classico: More Than Meets The Eye (Sep 2020)
The 217 Carnasciale is absolutely gorgeous. Rich, expansive and beautifully layered, the 2017 delivers all the complexity of the Merlot/Cabernet Franc hybrid that is planted in the estate's vineyards. Succulent dark cherry, plum, spice, espresso and leather all build as the 2017 shows of its alluring personality. The 2017 is a wine of pure and total allure.
- By Antonio Galloni on August 2020
92
Drinking Window
2024 - 2032
From: Exploring New Releases from Coastal Tuscany (Aug 2023)
The 2020 Carnasciale is gorgeous. A deeply pitched bouquet leads into a core of dark cherry/plum fruit, leather, spice, menthol, tobacco and espresso. Intensely aromatic and deep on the palate, with fabulous depth, the 2020 is outrageously beautiful and full of character. Since 2019, Carnasciale has been a blend of fruit from younger vineyards and aged in cask, rather a true second wine, aged mostly in 40HL plus a few barrels deselected from Caberlot.
- By Antonio Galloni on August 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
4.2***
4,2
op basis van alle oogstjaren
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Podere Il Carnasciale ligt in het zuidelijke Chianti-gebergte in de regio Vald'Arno di Sopra in Toscane, dertig kilometer ten noorden van Siena en Arezzo en zestig kilometer ten zuiden van Florence, net buiten de Chianti Classico-regio landinwaarts, met uitzicht op de Arno-vallei. Het gebied Vald'Arno di Sopra kwam al in 1716 voor in de beroemde bando van Cosimo di Medici, die de band tussen oorsprong en kwaliteit specificeerde, samen met Chianti, Pomino en Carmignano, een voorloper van het huidige systeem van AOC- en DOC-oorsprongsbenamingen. Het landgoed ligt midden in deze uitgestrekte regio hoog op 425 meter boven zeeniveau op de kruising van de Arno- en Ambra-valleien. gelegen in centraal Toscane in het midden van de gouden driehoek tussen Florence, Siena en Arezzo. De regio Vald'Arno di Sopra werd al meer dan 300 jaar geleden erkend voor zijn specificiteit en kwaliteit met een meer getemperd klimaat dan aan de kust door de hoogte, de talrijke bergen en dalen en de echte biodiversiteit.
Podere Il Carnasciale wordt samen met het team gerund door de familie Rogosky en is een wijnhuis dat leeft voor, maar ook van, de wijnen die het produceert. In navolging van het idee en de visie van vader Wolf Rogosky wordt het landgoed vandaag gerund door Moritz, samen met zijn moeder Bettina en dochter Carla-Elle. Marco Maffei werkt al meer dan 10 jaar bij Il Carnasciale en is als technisch directeur verantwoordelijk voor de vinificaties en het maken van deze top kwaliteit wijnen
DE CABERLOT-VARIĆTEIT EN DE EERSTE WIJNGAARD
De variëteit die we Caberlot noemen, werd eind jaren zestig voor het eerst geïdentificeerd in een verlaten wijngaard in de buurt van Padua door de agronoom Dr. Remigio Bordini, een vooraanstaande heer met wie ze nog steeds samenwerken. Na het horen van deze ontdekking ontmoette Wolf Dr. Bordini en de oenoloog Vittorio Fiore in de vroege jaren 1980, en na de bittere vorst van 1985 begon hij aan het produceren van een geweldige wijn met een werkelijk uniek karakter. De eerste wijngaard genaamd Carnasciale met een oppervlakte van 0,3 hectare werd in 1986 aangeplant in hoge dichtheid, en gobelet / albarello / head-trained, met 11.000 wijnstokken per hectare. Het autochtone terroir, rotsachtig en op hellingen, had al meer dan tweehonderd jaar niets anders gezien dan de cultuur van olijfbomen, aangezien er geen wijnstokken, geen kelder en geen vaten waren op de boerderij van Carnasciale.
Hoewel de druif de organoleptische kenmerken van Cabernet Franc heeft, lijkt zijn ampelografisch profiel dichter bij dat van Merlot, wat ons doet veronderstellen dat de losse tros Caberlot-druif een natuurlijke, spontane kruising van de twee variƫteiten kan zijn. De zogenaamde franse rassen zijn van oudsher aangeplant in het noorden van Italiƫ.. Cabernet Franc, Merlot, Carmenere, maar de laat rijpende en suikerarm producerende Caberlot blijkt iets unieks te zijn. Tot op heden hebben ze besloten om geen DNA-test uit te voeren op de variƫteit, maar onze ervaring en kennis te verdiepen met elke nieuwe vintage, waarvan er tot op de dag van vandaag 32 zijn. Het is dus eigenlijk een ras dat officieel niet bestaat, laten we het privƩ noemen, maar waarvan de unieke eigenschappen over de hele wereld worden erkend
In 1999 en 2004 werden nog twee percelen aangeplant, de 0,8 Ha Selva-wijngaard 10 kilometer naar het noorden en de 1 Ha VincaĆÆe-wijngaard 3 kilometer naar het oosten. Om onze terroirs uit te breiden, werden de Perelli- en Volpaie-wijngaarden aangeplant in 2010 en 2013, voor een totale oppervlakte van de wijngaard van vandaag iets minder dan 5 hectare.
Carnasciale: 0,3 ha geplant in 1986 op zandsteen en rots, kalksteen en klei, zuidoostelijke helling, gobelet-getraind Selva: 0,8 ha geplant in 1999 op lƶss, cordon-getraind
Vincaie: 1,0 ha aangeplant in 2004 op schelpenzand en klei, helling op het zuidwesten, cordon-getraind
Perelli: 0,9 ha geplant in 2010 op schelpenzand en rots, helling op het zuidwesten, guyot-getraind
Volpaie: 1,6 ha geplant in 2013 op lƶss, noordoostelijke helling
⢠5 verschillende wijngaarden, 5 terroirs of klimaten zoals we ze graag noemen, 5 verschillende uitdrukkingen van de Caberlot-druif