Filteren

Getariako Txakolina

Het eerste om op te merken is dat dit een van de drie wijnzones is in het Baskenland van Noord-Spanje (ook wel "País Vasco" genoemd, wat je misschien op een kaart ziet, en dat "Baskisch" is in het reguliere Castiliaans dialect). De andere twee regio's zijn: Txacoli de Getaria en Txacoli de Bizcaia. Het tweede dat opvalt, is het woord 'Txacoli', een Baskisch woord (het is 'Chacolí' in het Castiliaans dialect) en verwijst naar de stijl van de wijn die in deze drie regio's wordt geproduceerd.

Txacoli-wijnen zijn meestal wit, met lichtgroene tinten en gekenmerkt door een verkwikkende zuurgraad, zijn licht mousserend, laag in alcohol en worden meestal jong verkocht (soms vind je een rosé- of rood voorbeeld). Lokaal worden de wijnen geserveerd als licht aperitief bij pintxos (Baskenland-tapas).

Een interessant kenmerk van Txacoli de Getaria is het aanhoudende gebruik van de met traliewerk getrainde wijnstokken, in het Baskisch Parra genoemd. Wijngaarden verschijnen daarom als pittoreske, weelderige omgevingen, die een scherp contrast vormen met het gebruikelijke continentale, droge klimaat en landschap van Spanje. De weelderige luifels vormen hun eigen microklimaat om de lokale vochtigheid veroorzaakt door het zeeklimaat te temperen en dienen ook om de blootstelling aan de zon aan druiven te verbeteren. Rassen die hier worden geproduceerd zijn Hondarrabi Zuria en Folle Blanche (soms met wat Petit- en Gros-Manseng), en de enige rode variëteit is de lokale Hondarrabi Beltza (een verwant van Cabernet Franc).

Getariako Txakolina

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!