Filteren

Forman Vinyard

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Al vroeg beïnvloed door de wijnen en wijnbereidingspraktijken van de Bordeaux-regio in Frankrijk, heb ik consequent gezocht naar een vergelijkbare perfectie voor de wijnen van Forman Vineyard. Als ik twee woorden zou moeten kiezen die het karakter van Forman Vineyard-wijnen belichamen, dan zouden dat finesse en elegantie zijn. Als eenmanszaak heb ik de luxe om de wijnen persoonlijk te verzorgen tijdens elke productiefase - van de oogst tot het mengen, bottelen en rijpen. In een tijd van anoniem eigendom wordt dit soort hands-on benadering van wijnmaken steeds zeldzamer. Voor mij is dit de enige manier waarop geweldige wijnen kunnen worden gemaakt en gemaakt om te delen met wijn-liefhebbers.
Ric Forman

Bij Forman wordt elke stap van het productieproces is in handen van één man: Ric Forman. De wijngaard is gelegen op een heuvelrug aan de voet van Howell mountain met uitzicht op de stad St.Helena. Het gebied is verdeeld in vier percelen waarop de druivenrassen Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot groeien. Forman Vineyard is in 1983 opgericht en werd er een kleine hoeveelheid klassiek gemaakte Chardonnay en Cabernet Sauvignon geproduceerd.

Na een zoektocht van drie jaar in de Napa Valley naar de perfecte locatie, kocht Rik Forman in 1978 de huidige wijnmakerij/wijngaard die op een heuvelrug aan de voet van Howell Mountain uitkijkt over de stad St. Helena. Deze opmerkelijke locatie heeft een aantal ongewoon elegante wijnen voortgebracht van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot. Een filosofie van wijnmaken die meer een traditionele benadering volgt dan technologisch, sprak Forman al vroeg in zijn carrière aan. De vertrouwdheid met de Europese traditie heeft zijn stijl zeer beïnvloed.

Druiven worden voorzichtig behandeld vanaf de oogst tot aan de fermentatie. Kleine roestvrijstalen fermentoren voor rode wijnen en nieuwe Bourgondische vaten voor witte wijnen worden gebruikt.Er zijn diepe grotten gebouwd die een koele, donkere en vochtige omgeving hebben om rode wijn in nieuwe Franse eiken vaten in alle rust te laten rijpen. De wijnen rijpen letterlijk in de bodem van waaruit ze zijn gegroeid. De integratie van de kleine stenen kelder die zich in de heuvels bevindt, omringd door een binnenplaats en contact met de diepe grotten eronder geeft het een authentieke sfeer.

Forman Vinyard

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!