Filteren

Domaine Fontaine-Gagnard

Domaine Fontaine-Gagnard is een van de beste producenten in het dorp Chassagne-Montrachet. Het domein vindt zijn oorsprong in de fijne Gagnard-Delagrange-bedrijven van vijftig jaar geleden, aangezien de wijngaarden afkomstig zijn uit het huwelijk van Richard Fontaine met de oudste dochter van Jacques Gagnard, Laurence Gagnard, in 1982. De familie Gagnard is zeer hecht, met veel van het wijngaardwerk en de gracieuze Céline Fontaine beheert met hart en de ziel de Chassagne-Montrachets van de familie, zoals de premier crus evenals de grand crus van Criots-Bâtard-Montrachet, Bâtard-Montrachet en Montrachet zelf .

De stijl van de wijnen op Domaine Fontaine-Gagnard is intens, geconcentreerd, diep en complex. Dit zijn Chassagnes die het leven beginnen als klassiek evenwichtig en toegankelijk, maar altijd met fijne uitingen van terroir en de onderliggende structuur om gracieus te verouderen. De wijnen worden over het algemeen gerijpt in ongeveer een derde nieuwe eik voor de premier crus en iets meer voor de grand crus. Celine's Chassagne Blanc is een van de dorpen van grote waarde, maar het echte vuurwerk begint met de premier crus. Het assortiment van Fontaine-Gagnard premier cru's begint met Chassagne "Clos St. Jean", altijd de meest vooruitstrevende van de premier cru's en vrij populair op wijnkaarten vanwege zijn relatief vroege drinkbaarheid. Ook in de Chassagne zijn wijnen met een beetje meer structuur dan de Clos St. Jean, en in staat om vijftien tot twintig jaar te rijpen in een topjaargang. De twee beste premier cru's in de line-up zijn "Caillerets", waarvan de zeer kalkrijke bodems typisch de langstlevende premier cru in de portefeuille van het domein produceren, en hun dramatische en altijd fantastische "La Romanée". Het domein heeft ook een zeldzaam bezit in de kleine wijngaard van Chassagne "Grande Montagne", die zich in het hart van de band van de beste Chassagne premier crus op de top van de helling bevindt, waaronder Virondot, Grandes Ruchottes, La Romanée en Caillerets .

Onder de grand crus heeft Domaine Fontaine-Gagnard een van de grootste stukken van de kleinste grand cru in de Côte de Beaune, "Criots-Bâtard-Montrachet". Clive Coates noemde de Fontaine-Gagnard Criots "een van de allerbeste bronnen voor deze kleine grand cru." Er is vaak een vleugje exotische complexiteit in Criots, omdat het heerlijke kruidenelementen en een bijna "zoute" nuance biedt die samengaat met de lagen appel- en perenfruit en een fijne basis van kalkachtige mineraliteit. Celine Fontaine is ook een uitstekend voorbeeld van Bâtard-Montrachet - een van de meest racistische en meest minerale Bâtards - en een klein stukje Le Montrachet zelf. De rode wijnen mogen hier niet over het hoofd worden gezien, want er is een stevige en leeftijdswaardige Chassagne-Montrachet rouge, evenals de constant fijne Volnay "Clos des Chênes" en Pommard "Rugiens". Al met al is Domaine Fontaine-Gagnard een van de allerbeste in Chassagne-Montrachet en een constant uitstekende bron die we ten zeerste aanbevelen om te ontdekken.

Domaine Fontaine-Gagnard

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!